Five Finger Death Punch - And Justice for None (2018)

Label: Eleven Seven

1. Trouble (3:12)
  2. Fake (3:30)
  3. Top of the World (2:42)
  4. Sham Pain (3:29)
  5. Blue on Black (4:34)
  6. Fire in the Hole (2:56)
  7. I Refuse (3:38)
  8. It Doesn't Matter (3:45)
  9. When the Seasons Change (3:47)
  10. Stuck in My Ways (3:56)
  11. Rock Bottom (2:31)
  12. Gone Away (4:35)
  13. Bloody (3:49)
  14. Will the Sun Ever Rise * (3:56)
  15. Bad Seed * (3:59)
  16. Save Your Breath * (3:27)
avatar van Mr. Sunset
Five Finger Death Punch weet stevige recht-in-je-gezicht-rock te maken maar lijkt met elk album verder af te glijden naar middelmatigheid. Het nieuwe album - waar we overigens langer op hebben moeten wachten dan elk ander album - is hierop geen uitzondering. De meeste gitaarriffs klinken weer lekker in het gehoor maar klinken tegelijkertijd te gekopieerd. Meermaals begon een stevige intro en kreeg ik gelijk de tekst van een heel ander nummer in mijn hoofd.

Dit album klinkt wel als het meest persoonlijke album dat Ivan Moody tot nu toe heeft uitgepoept. Nummers als "Sham Pain" spreken boekdelen, toch weet het grootste gedeelte niet te raken, het album produceert meer ballads dan gebruikelijk is bij de band, toch weten maar 1 of 2 van deze nummers de gevoelige snaar enigszins aan te raken.

Ben bang dat deze band de komende jaren niet veel meer gaat presteren. Het album is niet slecht. Maar na The Wrong Side Of Heaven/The Right Side of Hell pt.1 is het allemaal wel erg eentonig geworden. Zonde.

avatar van Eddie
Uit pure nieuwsgierigheid eens beluisterd. Maar ik heb de plaat nog niet eens voor de helft uit kunnen zitten. Als dit middelmatig is, dan ben ik bang dat ik zelfs een goede plaat van hen niet kan waarderen. Misschien wordt ik hier wel te oud voor

avatar van james_cameron
De mengeling van stevig beukwerk en dik aangezette rockballads begint tekenen van slijtage te vertonen, al is het songmateriaal bij vlagen nog best aardig. De band moet nu echter wel gaan oppassen dat de boel niet te gezapig en vooral flauw wordt. Men kan veel beter.

Eddie schreef:

Je zou war is the answer eens kunnen proberen. Enige album van de band die ik nog wel eens op wil zetten

avatar van bennerd
Mr. Sunset schreef:

Motograter's self-titled is het enige goede dat ze ooit gemaakt hebben.

bennerd schreef:

Motograter's self-titled is het enige goede dat ze ooit gemaakt hebben.

Moet ik eens proberen dan!

Weer een prima plaat. Vooral het begin is super sterk. 'Top of the World' krijg je dagen niet uit je hoofd. Tegen het einde van de plaat zakt een boel jammer genoeg behoorlijk in. Met die cover van 'Gone Away' al dieptepunt. Dus voor dit nummer de plaat afzetten!!

avatar van Shelter
Ik vind juist Gone Away erg goed klinken en de rest eeen stuk minder. Op zich wel een FFDP fan maar dit album heeft wat te weinig hoogtepunten voor een hogere score. 3*