Pain - Psalms of Extinction (2007)

Zweden
Label: Roadrunner

1. Save Your Prayers (3:43)
  2. Nailed to the Ground (4:11)
  3. Zombie Slam (3:32)
  4. Psalms of Extinction (4:09)
  5. Clouds of Ecstasy (3:16)
  6. Play Dead (4:03)
  7. Does It Really Matter (4:06)
  8. Computer God (3:25)
  9. Just Think Again (6:15)
  10. Walking on Glass (3:51)
  11. Bottle's Nest (3:36)
  12. Bitch (3:47)
Jaja, alweer het volgende album van de Hypocrisy frontman Peter Tägtgren. Ik heb het nieuwe album al gehoord (vandaag 31 maart) en ook op dit album maakt Peter met de electrische geluidjes weer lekker kabaal waar je erg tevreden mee kunt zijn (altans dat is mijn mening, maar ieder zijn smaak)
Speciaal aan dit album in vergelijking tot de voorgaande Pain albums is dat op deze plaat Peter niet alles alleen gedaan heeft, maar dat voor deze plaat Mikkey Dee van Motörhead (ex. Dokken en King Diamond), Peter Iwers van In Flames (op andere sites, waaronder de myspace van pain zelf, staat Anders Iwers.. maar dat is een vervelende fout want Anders Friden is de Zanger en Peter Iwers de Bassist van In Flames. Er zijn gewoon twee namen door elkaar gehaald) en Alexi Laiho van Children of Bodom naar de Abyss Studio's gekomen zijn voor het inspelen van een aantal nummers.
Nu maar wachten op de officieele realese.

avatar van Agony
Prima plaat met zeer diverse invloeden. Sommige nummers zijn kneiterhard en sommige weer zeer toegankelijk. Leuke cd!

avatar van DeathRoo
Sommige titels worden ineens wel erg toepasselijk als je het bericht leest op deze site: http://www.thelocal.se/10098/20080225/

avatar van andnino
Het is allemaal zo verdomd lekker catchy. Heerlijk.

avatar van james_cameron
Die Peter Tägtgren maakt met zijn Pain altijd wel lekkere platen, met een aanstekelijke mengeling van poppy industriële techno en stevige metalriffs. Ruige coupletten, catchy en makkelijk mee te zingen refreintjes. De formule wordt op gegeven moment behoorlijk voorspelbaar, ook op dit zesde album, maar door het vakmanschap en de compacte, goed in het gehoor liggende songs blijft alles net op de rails. Niet beter of minder dan de overige albums van deze eenmansact.