Glenn Frey - Above the Clouds (2018)

Alternatieve titel: The Collection

Label: Geffen

1. The Heat Is On (3:47)
  2. Call on Me (4:13)
  3. Part of Me, Part of You (5:59)
  4. You Belong to the City (5:52)
  5. Smuggler's Blues (4:19)
  6. Sexy Girl (3:31)
  7. The Allnighter (4:24)
  8. Soul Searchin' (5:36)
  9. Same Girl (3:06)
  10. The One You Love (4:35)
  11. Strange Weather (5:06)
  12. I've Got Mine (5:37)
  13. River of Dreams (6:10)
  14. Love in the 21st Century (6:13)
  15. Medley: Lyin' Eyes / Take It Easy (5:55)
  16. Let's Go Home * (5:00)
  17. I Got Love * (3:50)
  18. This Way to Happiness * (3:28)
  19. Common Ground * (4:45)
  20. After Hours * (3:59)
  21. Rising Sun * (0:40)
  22. The Shadow of Your Smile * (4:29)
  23. Better in the U.S.A. * (3:03)
  24. Brave New World * (6:23)
  25. Caroline, No * (4:02)
  26. For Sentimental Reasons * (3:06)
  27. It's Too Soon to Know * (2:45)
  28. Worried Mind * (2:51)
  29. Lover's Moon * (4:12)
  30. Route 66 * (3:00)
  31. True Love * (4:39)
  32. Longbranch Pennywhistle - Jubilee Anne * (3:04)
  33. Longbranch Pennywhistle - Run Boy, Run * (2:51)
  34. Longbranch Pennywhistle - Rebecca * (2:48)
  35. Longbranch Pennywhistle - Lucky Love * (2:27)
  36. Longbranch Pennywhistle - Kite Woman * (2:28)
  37. Longbranch Pennywhistle - Bring Back Funky Women * (2:22)
  38. Longbranch Pennywhistle - Star-Spangled Bus * (3:13)
  39. Longbranch Pennywhistle - Mister, Mister * (4:05)
  40. Longbranch Pennywhistle - Don't Talk Now * (3:23)
  41. Longbranch Pennywhistle - Never Have Enough * (3:51)
avatar van blaauwtje
Een nieuwe compilatie van Glenn, of we daarop zitten te wachten?? Niet echt maar het bijzondere aan deze uitgave is dat op de deluxe uitvoering(3cd en 1dvd) de opnames terug te vinden zijn van Longbranch Pennywhistle, een duo uitgave uit de late jaren zestig met vriend en schrijfpartner JD Souther, een welkome aanvulling op mijn verzameling.Kan eindelijk de slecht gebrande uitvoering van een vinyl uitgave de prullenbak in.

Verder hierop een dvd uitgave van het concert dat hij gaf in Dublin, in de begin jaren 90, welke ook op cd uit kwam.

avatar van bikkel2
Ik heb al een compilatie van Frey. Deze is wel wat uitgebreider zie ik al.

Typisch Amerikaanse pop/rock waar duidelijk naar voren komt dat hij een groot liefhebber van soulmuziek was.
Prettige stem natuurlijk,maar een wonderkind op comporisch gebied was Glenn niet echt.
In de Eagles was hij de regelaar en zijn beste liedjes schreef hij in het begin met Henley.

Maar er staat zonder meer leuk werk op hier.
Het concert in Dublin is zeker de moeite waard als aanvulling.

avatar van blaauwtje
Helemaal mee eens, ik zou hem normaal gesproken ook niet aanschaffen, het gaat mij in deze alleen om de geremasterde en opnieuw gemixte uitvoeringen op het album van Longbranch pennywhiste, bijkomend voordeeltje , ook de uitvoeringen van the heat is on ( op mijn vinyl en cd uitgave van The Allnighter is deze niet te vinden)en you belong to the city ( welke ik alleen in een live uitvoering van Eagles heb)komen op deze manier mijn verzameling aanvullen.Eigenlijk koop ik nooit compilaties.
Bovendien is het live album van Glenn ook best aardig om te beluisteren, dus er naar kijken zal zeker ook geen straf zijn.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben wel geïnteresseerd in het Longbranch Pennywhistle gedeelte, de rest van de muziek van Glenn heb ik grotendeels in de kast staan.

avatar van blaauwtje
Binnen gekregen, perfect geluid, ook de geremasterde en opnieuw gemixte cd van Longbranch Pennywhistle blinkt uit in helderheid, beeld van de dvd is natuurlijk niet het beste maar het geluid maakt alles goed.Met de uit Groningen afkomstige saxofonist Chris Mostert op I’ve got mine.

Allemaal bekend werk,het een wat beter dan het andere, maar allemaal hebben ze het prettige stemgeluid van Glenn Frey en JD Souther.

avatar van E-Clect-Eddy
Een prima verzamelaar

CD1 zijn bekende hits van de eerste albums
CD2 werk van de minder bekende albums waarin hij meer de romanticus uithangt
CD3 zijn eerste officiële album, samen met JD Souther.