menu

Mini Mansions - Flashbacks: A Collection of B-Sides from the Great Pretenders (2018)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Rock
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Drive (3:58)
  2. Bored to Death (6:28)
  3. Ticket for One (3:35)
  4. Ticket for Two (3:35)
  5. Fiona (4:18)
  6. Shape Recorder (4:12)
  7. Valet (5:01)
  8. Little Al Capone (3:11)
  9. Shadow (5:35)
totale tijdsduur: 39:53
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Via crowdfunders kregen deze leftovers van The Great Pretenders (2015) de kans om uitgebracht te worden.

Er zit wat mij betreft geen slecht nummer tussen, meen ik al meteen na de eerste beluistering. Menig ander act zou dit als een regulier album uitbrengen maar de heren van Mini Mansions vinden dat blijkbaar niet goed genoeg. Kan het wel eens zijn daarmee, dit overtreft nergens het werk van 2015's juweeltje, maar zit er muzikaal ook weer niet ver van af. Iets wat minder energiek, iets minder waanzin maar nog steeds goed in elkaar gezette nummers rijk in variatie. Iets minder hoekig en ook minder catchy hooks. Het is vooral tekstueel minder sterk... maar dit was pas de eerste beluistering.

De core van deze band deed dienst als de backing-band voor Sparks tijdens hun recente tour heb ik ergens gelezen. Misschien dat dit verklaar dat ze sinds 2015 geen nieuw album meer hebben uitgebracht. Op deze manier kan het nog wel jaren duren voor ze een echt nieuw album uitbrengen.

Met name de tweede helft van Bored to Death is erg fijn, dat geldt ook voor Ticket for Two met ronkende en fuzzende gitaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:10 uur

geplaatst: vandaag om 09:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.