Christina Aguilera - Liberation (2018)

Label: RCA

1. Liberation (1:47)
  2. Searching for Maria (0:25)
  3. Maria (4:34)
  4. Sick of Sittin’ (4:00)
  5. Dreamers (0:36)

8. Like I Do (4:49)

met GoldLink

9. Deserve (4:23)
  10. Twice (4:02)
  11. I Don’t Need It Anymore [Interlude] (0:54)
  12. Accelerate (4:03)

met Ty Dolla $ign en 2 Chainz

13. Pipe (4:05)

met XNDA

14. Masochist (3:30)
  15. Unless It’s with You (4:17)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Zojuist is het nieuwe album van ouwe rot Christina Aguilera aangekondigd. De eerste singel is wel opmerkelijk: Christina Aguilera - Accelerate (Official Video) ft. Ty Dolla $ign, 2 Chainz - YouTube

thrm
Maartenn schreef:

Ziet er niet slecht uit voor een ouwe rot

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
thrm schreef:

Ziet er niet slecht uit voor een ouwe rot

Dat viel mij ook al op ja.

avatar van catdog
De single, van de hand van Kanye, is een gewaagde eerste single keuze. Lijkt me niet gemikt om een dikke hit te scoren en dat juich ik alleen maar toe. Lekker nummer!

Geruchten gingen ook richting een collab met Anderson .Paak. Die vind ik hier helaas niet terug. Wellicht dat hij het bij schrijfwerk heeft gehouden. Ook benieuwd wat er is overgebleven van de samenwerking met Pharrell en of we daar nog wat van terughoren (ten tijde van The Voice 2 jaar terug dook ze met Pharrell de studio in).

avatar van NewYorkCityLight
'Accelerate' is echt een heerlijk nummer. 'Twice' en 'Fall in Line' zijn ook wel lekker.

avatar van Appels123
Ben zeker geen fan van popmuziek en ook Christina Aguilera staat niet hoog op mijn lijstje maar ik moet wel zeggen dat Accelerate een heel lekker nummer is.

avatar van Kos
Kos
Wel fijn dat ze na Searching for Maria onmiddelijk Maria gevonden heeft.

avatar van catdog
Naar het schijnt doet GoldLink mee op Like I Do. Laat 15 Juni maar komen!

avatar van catdog
GoldLink inderdaad te horen op Like I Do. Heerlijk nummer weer.

XNDA op track 13 ‘Pipe’ blijk echter om een artiest te gaan wiens identiteit nog niet onthuld is. Geruchten gaan uit naar of P!nk of Lewis Hamilton, die songwriting credit schijnt te hebben. De racecoureur schijnt een aantal raptracks naar Kanye te hebben gestuurd, die toevalligerwijs een aantal tracks op dit album heeft gedaan. Vrijdag zullen we het weten!

avatar van muziekcaption
De tracks die voorgaande dit album zijn uitgebracht waren goed, dus mijn verwachtingen waren hoog. Maar jammer genoeg vind ik het album teleurstellend. De tracks zijn heel wisselend qua kwaliteit en het het springt bijna tegen het cliché aan op sommige momenten met dieptepunt ''Masochist''. De hoogtepunten van dit album zijn ''Like I do'', ''Accelerate en ''Twice''.

avatar van Emile93
Wat een tegenvaller is dit album. Ik keek er erg naar uit, maar ik zal ter compensatie Lotus maar weer wat vaker gaan draaien...

Beste nummers:
Twice
Fall in Line

De rest is niet aan mij besteed

Krijgt in buitenlandse pers opvallend betere kritiek dan hier.

Geweldig album! Mijn favoriete nummers zijn Maria, Sick of Sitting, Deserve, Pipe en Unless It's with You! Liberation is een prachtig album en Xtina's stem blijft geweldig!

avatar van E-Clect-Eddy
Het album komt maar langzaam op gang, waarom al die korte trage interludes?

avatar van E-Clect-Eddy
Veel nummers lijden onder een verkeer gekozen (lelijk) effcect / galm op de vocalen van Christina. Ze heeft zich met de mode laten meeslepen. Maar hoor ook wel dat die stem wat minder mooi klinkt dan voorheen.

De afsluitende ballad Unless It’s with You is nog het enige nummer waarop ze echt indruk op me maakt.

Rudi1984
Opvallend fijne plaat. Had ik echt niet meer verwacht na die vorige twee missers. Dit kan zich redelijk meten met haar beste periode.

avatar van MIAB
Dit album nu 2 keer geluisterd en hij wordt steeds leuker. Absoluut een lekker nieuw album van miss Aguilera. Nice work!

avatar van andnino
Redelijk album, maar iets te veel nummers die simpelweg niet interessant zijn. Een heel album á la Sick of Sittin', dat was een stunt geweest. Maar Christina's eigen visie, waar ze best een statement van heeft gemaakt in uitspraken rondom dit album, is vooral tekstueel interessant. Muzikaal is het veel dertien in een dozijn, en na Dreamers kakt daardoor dit album voor mij volledig in. Ook tekstueel wordt het gedurende het album loopt steeds kaziger. Dit album wordt door Sick of Sittin' eigenhandig van de onvoldoende gered.

avatar van NewYorkCityLight
catdog schreef:

Het heeft iets langer geduurd tot er bevestiging was maar het blijkt inderdaad om Lewis Hamilton te gaan.

Ik zie dat ik nooit een stem heb uitgebracht, maar nu hij weer bij mij onder de aandacht is zal dat een dezer dagen wel komen. 'Accelerate' and 'Pipe' blijven voor mij de hoogtepunten op dit, voor zover ik mij goed kan herinneren, wat wisselvallig album.

avatar van MIAB
Ja, ik raak toch wel overtuigd van dit album. Fijn! 4*