Pusha T - Daytona (2018)

Label: GOOD

1. If You Know You Know (3:22)
  2. The Games We Play (2:46)
  3. Hard Piano (3:15)

met Rick Ross

4. Come Back Baby (3:26)
  5. Santeria (2:56)
  6. What Would Meek Do? (2:33)

met Kanye West

7. Infrared (2:50)
Yesssss. Helaas aan de korte kant maar zit hier echt van te genieten.

Ik vind eigenlijk alle 7 tracks hoogtepunten maar Come Back Baby en die overgang naar Santeria, wow.

Poa
King Push! Als deze even hard wordt als de prelude.. ?

Verder word ik altijd moe van die 80-minuten hiphop albums vol fillers, maar 21 is wel erg mager.

avatar van mh040
Kanye West betaalde 85.000 dollar voor drugsfoto Whitney Houston

Kanye West heeft voor de fotorechten van een uitgelekte foto van de badkamer van Whitney Houston ruim 85.000 dollar (ruim 72.500 euro) betaald. De afbeelding werd gebruikt als coverfoto voor een album van de rapper Pusha T., een zakenpartner van West.

De foto, die naar verluidt is gemaakt door een familielid, zorgde voor opschudding in 2006. Op de afbeelding is te zien dat de wastafel van de zangeres is bezaaid met cocaïne, crack, sigaretten en drank.

Whitney Houston kampte de laatste jaren van haar leven met drugsverslaving. In 2012 verdronk ze in bad nadat ze verschillende drugs had gebruikt.

Rapper Pusha T., die de leiding heeft over Kanye's platenlabel G.O.O.D. Music, verklaarde in een radioprogramma dat zijn collega op het laatste moment besloot eerder gekozen foto's te vervangen door de afbeelding van de badkamer van de zangeres.

"Om 1.00 uur 's nachts gaat mijn telefoon en zegt Kanye dat hij geen goed gevoel heeft over het artwork. Hij heeft iets anders, maar dat kost 85.000 dollar. Ik vertelde hem dat ik daar niet voor ging betalen, maar hij zegt: 'Nee, dit is wat mensen moeten zien bij je muziek. Ik betaal het wel'", zegt Pusha T. over het voorval.

avatar van thomzi50
Zo hé, dit is wel uitzonderlijk strak en lekker geproduceerd.

avatar van Flipm0de
Dit is 21 minuten puur genieten...

De flow en transities tussen de tracks van dit album is fantastisch en ik moet zeggen dat Kanye zijn productie hier echt top is.
Pusha toont ook als altijd weer zijn skills en wordt nooit een moment saai.

Moeilijk om hier favoriete tracks te kiezen, maar "The Games We Play" en "Santeria" krijgen mijn stem voor nu.

avatar van party
Wow. Dat het zo dope zou worden had ik niet verwacht. Flow on point, Lyrics on point, producties on point. Er zit dus geen track bij die ik slecht vind. Ik wou wel dat er wat meer tracks op het album zouden staan.
Maar inderdaad dit is puur genieten.

Fijn project(je) dat alweer een rap beef met zich meebracht tussen Drake & Pusha T.

avatar van jordidj1
Wow, als dit de maatstaf is voor de volgende Kanye-platen, dan wordt het nog een mooi jaar. Enkel toptracks op dit korte albumpje, met een Pusha in vorm.

avatar van TheLegacy
Erg kort, maar het steekt allemaal geweldig in elkaar. Voor mij tot nu toe 't beste album van dit jaar. Benieuwd of Push nog gaat reageren op Drake z'n disstrack. Ik hoop het van harte! YUGH!

avatar van Appels123
Ongelooflijk strak album. YEEZY SEASON APPROACHING.

Rudi1984
Is dit niet gewoon een EP?

avatar van Arrie
Nee.

Rudi1984
Waarom niet? Het verschil tussen een EP en een album is toch de lengte? 35 minuten zou al een twijfelgeval zijn.

avatar van Arrie
Laten we voorop stellen dat EP een vage term is. Een term die ooit duidelijk was, want het sloeg op bepaalde soorten platen, maar daarna idd sloeg op een soort tussenvorm. Er zijn echter geen strikte regels, dus wie bepaalt er dan wat een EP is? De Engelse charts hebben bijvoorbeeld wel een grens bepaald, maar soms stelt de artiest juist dat iets een EP of album is. Maar is er een minimulengte voor een album? Dit soort dingen werden natuurlijk mede bepaald door de beperkingen van de media waarop iets werd uitgebracht. Maar nu dingen steeds meer digitaal gaan, kun je je afvragen of dit soort termen niet enorm achterhaald zijn. Anyway, wat mij betreft de reden dat dit een album is: omdat de artiest het zelf als een album ziet. De UK Charts zou het vroeger echter als een EP hebben gezien dus je hebt een punt. De Grammy's stellen echter dat iets voldoet als album bij minimaal 15 minuten en 5 tracks, dus voor de Grammy's is dit wel een album. Het hangt allemaal af van hoe je dingen definieert en daar is geen consensus over.

avatar van Rudi S
Rudi1984 schreef:
35 minuten zou al een twijfelgeval zijn.

Nou dan zou er uit de tijd van voor de CD niet veel albums zijn verschenen, > 35 minuten was in het LP tijdperk heel normaal.

Toe was een EP ook gewoon een dubbele single ( 4 ipv 2 nummers).

Mini albums werden dit soort uitgaves destijd genoemd.

avatar van niels94
Het uitkomen van dit (heerlijke) plaatje maakt het trouwens ook aannemelijker dat Kanye West binnenkort daadwerkelijk met een nieuw album komt, en misschien ook eentje met Kid Cudi, zoals hij aankondigde. En als Daytona iets over de vorm van Kanye in het algemeen zegt, dan heb ik daar heel veel zin in. Dus laten we hopen.

Rudi1984
Dank voor de opheldering!

avatar van mh040
niels94 schreef:
En niet te vergeten: Kanye schijnt het nieuwe album van Nas geproduceerd te hebben. (Maar door de jaren heen zijn er wel meer Nas albums aangekondigd die er uiteindelijk nooit zijn gekomen).

avatar van juvefc_robin
niels94 schreef:

Als ik het goed begrijp komt aanstaande vrijdag toch het nieuwe Kanye West album uit, gevolgd door een collab met Kid Cudi een week later?

avatar van Mastroianni
Heel lekker plaatje dit!

avatar van Linius
Maar even beginnen op 4 sterren met deze 21 minuten puur genot. Denk dat deze nog wel kan groeien. Pusha zit er lekker in, fijne productie en wat toffe samples.

avatar van Silky & Smooth
De nummers op dit album doen mij denken aan Numbers on the Board; een aanstekelijk loopje, afgekapte samples en een vlijmscherpe Pusha T. Zwaar hard album met dikke producties! Het is ook alweer een tijdje geleden dan Kanye een volledig album voor een ander heeft geproduceerd (toch?).

Whooop! Scoop! Whoop! Woopy whooop!

avatar van TheLegacy
juvefc_robin schreef:

Correct!

avatar van Silky & Smooth
juvefc_robin schreef:

Als Drake dan ook nog eens een album dropt met raps zoals op Duppy Freestyle...

avatar van Elohim
Goh, ik kan dit eigenlijk best wel waarderen. Pusha T zorgt ervoor met één constante redelijk monotone stem overlopen met inflectie (is dat een woord? Geen idee, eigenlijk), wat ervoor zorgt dat je elk woord weer aandachtig luistert. De productie is ook erg netjes. Het is een vreemde mengeling van opzettelijk te kort gechopte soulsamples en gritty bassloopjes, maar dan in een hypersanitair jasje.

Ik denk nu aan een 3,5* maar misschien verandert dat nog wel.

avatar van Johnny Marr
Hard.

Rene1979
Vanaf de dagen van Clipse vond ik Pusha al erg tof! Echter wist nog hij nog in combinatie met zijn broer ook maar een album mij te overtuigen.. Dit album doet dat wel!! Superdope!

avatar van Kos
Kos
Wel aardig dit, maar snap werkelijk geen reet van de ultrahoge waarderingen...
Vrij gewoontjes allemaal voor Pusha.

avatar van trebremmit
Berichten verplaatst naar Pusha T

thrm
Voor de duidelijkheid: dit is geen haatstem. Ik vind de persoon en de manier hoe hij zich uitdraagt in zijn teksten relevant in mijn oordeel. Als ik naar die man luister hoor ik een naar persoon met hele morbide denkpatronen. Het luisteren naar dit werk vervult mij kort gezegd met walging en een kotssmaak in de mond. 0.5 ster dus