The Rolling Stones - Bridges to Babylon (1997)

Label: Virgin

1. Flip the Switch (3:28)
  2. Anybody Seen My Baby (4:31)
  3. Low Down (4:26)
  4. Already over Me (5:24)
  5. Gunface (5:02)
  6. You Don't Have to Mean It (3:44)
  7. Out of Control (4:43)
  8. Saint of Me (5:14)
  9. Might as Well Get Juiced (5:23)
  10. Always Suffering (4:44)
  11. Too Tight (3:37)
  12. Thief in the Night (5:16)
  13. How Can I Stop (6:53)
avatar van marco straaten
Out of control staat op dit album en dat nummer was tijdens de Bridges tour echt waanzinnig gaaf

Too Tight en Low down vind ik overigens ook hele goede nummers

avatar van Thunderball
BtB is een goed album hoewel er niet echt een knaller opstaat, geen classic die ze over 10 jaar nog spelen bedoel ik!

Een probleem wat zich al jaren voor doet overigens!

De laatste classic is eigenlijk Start me up (en die is al weer uit '81) en daar zijn de meningen ook over verdeeld.

De beste nr's van dit album vind ik Anybody seen my baby, Might as well get juiced en Saint of me.

Ik vond trouwens Out of control juist saai live, vooral die trompetsolo die eeuwig leek voort te duren! (snurk!)

avatar van c-moon
Zeer goed album van de rollende steentjes

Eigenlijk zijn de singles vooral héél sterk, dat geldt zeker voor "anybody seen my baby" en "saint of me". Er staat natuurlijk geen "start me up" op, maar ik vihd dit een zeer goede Stones plaat...

Favorieten: "Flip The Switch", "Out Of Control", "Anybody seen my baby", "Saint of me" en "Low Down"...

avatar van Poeha
Ik vind Anybody Seen My Baby anders aardig die richting opgaan, hoor!

Already Over Me is ook een sterke track alleen hij duurt te lang waardoor deze over het geheel misschien minder wordt gewaardeerd!

EVANSHEWSON
Iedereen mag het met me ONEENS zijn, maar ik vind dit het ALLERSLECHTSTE wat de Stones ooit uitbrachten. Zerlfs het rotslechte UNDERCOVER kon er hier en daar nog mee door, maar behalve Saint of Me en Anybody seen my baby, kan ik me geen enkel riedeltje of poging tot melodietje inbeelden die naam waardig !
Gelukkig was jaren later A BIGGER BANG stukken beter !

heel mooi stukje tekst van jou, alhoewel de hoofdletters het zeer irritant maken...

geweldige stones cd vind ik het zelf..

avatar van Thunderball
EVANSHEWSON, erg vreemd dat je dit het allerslechtste van de Stones vindt!

Ieder zijn mening natuurlijk, maar kan me bijna niet voorstellen dat je als fan albums als Dirty Work, Undercover en Satanic beter vindt!

Wat is hier nu zo slecht aan dan volgens jou? Ok er staat misschien niet echt een knaller op, maar de kwaliteit is wel van het begin tot het eind constant hoog.

EVANSHEWSON
Behalve Anybody Seen My Baby en de mooie halve ballad Saint of Me, staan hier GEEN SONGS OP, dat is het.
Behalve de voornoemde songs staan hier geen gedenkwaardige riffs op, laat staan songs met een melodie die naam waardig.
Allemaal halfbakken ideetjes, die helaas niet tot echte songs hebben geleid !
Als DIT volgens jou van een constant hoge kwaliteit is, luister dan dringend eens naar Let it Bleed, Beggar's Banquet, Sticky Fingers, Black & Blue, It's Only Rock en Roll om een handvol goede tot steengoede albums te noemen;
Maar, sorry, als je deze plaat goed vind, zit er prot in je oren, denk ik, echt hoor !
Deze plaat is PURE CRAP ! Het doet pijn aan de oren, gelukkig hebben de Stones zich daarna min of meer herpakt met het hoopgevende A Bigger Bang (waar ook nog veel crap op staat, gelukkig afgewisseld met véél goede songs ook, songs die je hier echt vèr moet gaan zoeken).

Tja, respecteer je mening, maar als je deze plaat al goed vind... ben je heel vlug tevreden !
De hoes van deze plaat is beter dan de inhoud. Want die vind ik wèl geslaagd.

avatar van Thunderball
Sorry, hoor, maar wanneer ik iets goed vind, wat jou kennelijk niet zint, heb ik GEEN prot (is dit Nederlands??) in mijn oren en ben ik niet snel te vreden. Wat een arrogantie! Er zijn genoeg fans die hem wel goed vinden en vast ook die hem niet goed vinden. En de ene zijn smaak is niet beter dan de ander.

Ik vind Might as wel get juiced bv een erg lekker nr, ook de drie Keef nr's zijn van grote klasse. Already over you is ook een prachtig soort van ballad.

Ok er staan er ook een paar op die ik minder vind, maar dat is meestal wel dat je niet alles goed vind op een album.

En ik hoef helemaal ook niet naar andere albums te gaan luisteren, want die bezit ik al lang en ken ik allemaal door en door.

Dus een beetje dimmen voortaan.

EVANSHEWSON
Tja, Thunderball, mijn commentaar zat je niet lekker hé ?

Mij best. Iedereen mag een andere mening hebben. Blijf dit grote rommel vinden, hoe goed ik de Stones ook meestal vind.
Deze zal niet gauw verslijten en ligt stof te vergaren, jammer !

avatar van Lamontagne
Nou nou Patrick niet zo negatief, Out of control is het beste nummer wat de Stones in de jaren 90 opnamen en Always suffering is heerlijk.

En laten we Saint of Me niet vergeten: was live in Vredenburg echt geweldig! Dit album heeft weer een aantal sterke tracks, dus 4*

avatar van marco straaten
en daar sluit ik me helemaal bij aan. 4* en wat mij betreft 5* voor de hoes.

Wat een geweldig album is dit eigenlijk. Met name de nummers Flip the Switch, Saint of me, Out of control en Too tight. Keith is hier echt goed.

EVANSHEWSON
Dit album kun je toch onmogelijk helemaal uitzitten, pure bagger om het met zo'n moderne Hollandse uitdrukking op zijn Vlaams te benoemen.
Sorry, blijf dit de grootste drek vinden die de Stones ooit maakten, behalve Saint of Me en een beetje die half geslaagde single (2) staat hier dan ook niets op dat ook maar een beetje een gedenkwaardige melodie heeft. Beikes!
Zelfs een grote Stonesfan als ik kan hier echt niets mee, gelukkig is er nu nog een sprankeltje hoop, want hun nieuwste, a Bigger Bang laat tenminste een geheel andere band horen, die wèl in bloedvorm zit en nog degelijke rocksongs kan in elkaar steken. Zij het dat het album véél te lang is en dat men moet leren snoeien en het kaf van het koren scheiden.

Maar dit kan iemand met een béétje getrainde oren toch onmogelijk goed vinden ?
Sorry, ik begrijp sommigen echt niet.

Ik blijf bij 1.5 en zal dit album nog nauwelijks uit de kast halen. De hoes is in dit geval duizend keer sterker dan de plaat zelf.

Harald
het is zeker niet hun beste plaat maar toch horen mijn getrainde oren geweldige songs als b.v. Out of control of Too tight.

EVANSHEWSON
Allez, ik zal er nog eens naar luisteren, maar dit plaatje blijft geweldig "behelpen". zucht.

Harald
Het is zeker de moete waard, Patrick.

anybody seen my baby
already over me
to tight
out of control

Ik geef toe dat hier niet alleen maar goede nummers op staan. Maar de nummers Flip the switch, Any body seen my baby, Already over me, Out of control, Saint of me, Always suffering en Too tight vind ik Fantastisch. Zelf geef ik 4* sterren voor het bete stones album sinds Tattoo you.(vind ik)

EVANSHEWSON
Ik heb het gisteren, omdat ik het belangrijkste van deze band op de pc heb geript, nog eens moeten beluisteren, nou, met deze rommel was ik heel vlug klaar; Anybody Seen My Baby en Saint of Me, de rest vind ik echt klerezooi zoals ze die nooit maakten en hopelijk nooit meer zullen maken.

Met verve zowat hun allerslechtse plaat ooit, al komt Still Life (American Concert 1981) heel dicht in de buurt van deze absolute stinker in hun nochtans rijke catalogus.

Flink te mijden kutplaat, echt waar!

Ik blij bij anderhalf sterretje, al is het maar voor de mooie hoes.

Wolfgang1975
Redelijke plaat van de Stones, weliswaar geen Voodoo Lounge (om over het oude werk nog maar te zwijgen...) maar toch. Echte uitschieters zijn er niet echt (alhoewel die 3 nummers van Keef wel erg mooi zin), dieptepunten ontbreken ook. Al met al een beetje een vlakke plaat die tòch niet verveeld.

Superman
Zeker geen 'crap'. EVANSHEWSON, ik vind dat je ten aanzien van de band waar je kennelijk een grote fan van bent erg objectief beoordeeld maar vind wel dat je in je commentaar wat doorslaat en het ook nodig vind het meerdere malen te schrijven. Je eerlijkheid waardeer ik zeer en houdt de kwaliteit van de 'ratefunctie' hoog maar je kraakt het album tot op het bot af en verwijt Thunderball min of meer dat hij het een goede plaat vind. Je zegt zijn mening te respecteren maar ik denk juist dat het feit dat anderen dit mooi vinden, jou niet lekker zit. Waarom anders al die herhalingen? Ik bedoel dit niet kwaad maar zoals jij als zelfbenoemde deskundige dit album slecht vind en recht op deze mening hebt, zijn er anderen die het wel mooi vinden en daar evenveel recht op hebben. En laten we eerlijk zijn, we zijn gewoon zelfbenoemde deskundigen die graag een plaatje horen en er wat over willen zeggen. Thunderball heeft hetzelfde recht dus vind ik dat hij wel in zijn waarde moet worden gelaten.

Bridges Of Babylon, je hebt volgens mij gelijk, heeft een prachtige hoes. Eerlijk gezegd vind ook ik dit zeker een goede plaat en de drums zijn hier lekker dominant aanwezig. Zou kunnen dat net als van het gekraakte Music From The Elder van Kiss uit 1981 (andere muziek, ik weet het maar toch) critici op deze plaat over 10, 20 jaar ook een andere kijk hebben ontwikkeld. Voor het grote publiek zit er misschien minder commerciële hitpotentie in dit project maar van de andere kant, als een album er daar teveel van heeft waardoor MTV, radiostations voor de top 40 e.d. er te snel mee te koop gaan lopen dan is het voor sommigen ook niet goed. The Rolling Stones wilden hiermee vast een proefballonnetje oplaten en wat mij betreft een geslaagd experiment.

Father McKenzie
Ik zal het NOOIT meer doen, maar blijf dit wel de absolute misser van die prachtband die de Stones zijn, vinden, dat mag toch hé?

Allemaal verschrikkelijk veel luisterplezier aan dit plaatje dan maar!

* Voor die prachtige hoes, zeg maar!

bikkel
Ik heb 'm meerdere draaibeurten gegeven,maar het doet me niet zo veel .Voodoo Lounge vond ik een alleraardigste plaat,maar hier blijft te weinig hangen.Het zijn een beetje oor in oor uit liedjes geworden,terwijl The Stones in hun beste dagen je echt om de oren sloegen met gepassioneerde songs.
Er staan een paar goede liedjes op die zeker de moeite waard zijn.
Flip The Switch,Anybody See My Baby en Saint Of Me.

MICKJES
Prima album van de stones het beste wat ze maakten in de jaren 90. Er staan weinig slechte tracks op alleen een paar. 4*

avatar van LucM
Ik vind geen enkel Stones-album echt slecht, maar "Bridges to Babylon" vind ik toch wel één van de minste. Het album klinkt mij overgeproduceerd, Dust Brothers en Rolling Stones gaan blijkbaar niet samen en er staan te weinig memorabele composities op. Niet dat de songs op zich echt slecht zijn, maar ze slagen er niet in om bij te blijven op enkele uitzonderingen na ("Anybody See My Baby" en "Saint Of Me" bv.) en dat maakte juist de vroegere Stones-songs tot klassiekers.

avatar van renzoroy
anybody seen my baby, already over me, saint of me, always suffering vind ik de uitschieters, how can i stop vind ik ook wel een aardige plaat alleen gaat te lang door (een fout die the stones wel vaker maken, zo vind ik op it's only r&r ook wat aardige nummers staan die veel te lang duren terwijl wat mij betreft nummers zoals brown sugar en rocks off juist weer wel wat langer hadden mogen duren.

ik vind dit zeker niet 1 van e beste stones platen maar ook niet 1 van de slechtste (mijn minst favoriet is dirty work)

zoiezo vind ik de albums na emotional rescue uit 1980 een stuk minder in vergelijking met de eerdere albums zoals 12x5, beggar's banquet, between the buttons, exile on main st., let it bleed.

ik moet wel zeggen dat ik het een beetje vaag vind dat iedereen hier steeds aanet stemmen is voor de hoes :S

ik geef een 3 en das puur voor de muziek

avatar van Roel-
Raar dat dit album zo laag gewaardeerd wordt. Was vroeger geen fan van The Rolling Stones, maar sinds ik dit album ontdekt heb in mijn vaders CD-kast - ik vond de cover erg aantrekkelijk - kijk ik anders tegen deze helden aan. Alleen nummer 6,9 en 10 zijn wat minder. Voor de rest is het allemaal heerlijk met mijn persoonlijke favorieten: Anybody seen my baby? en Out of control.

avatar van vin13
Roel- schreef:

Jouw mindere nummers zijn ook mijn mindere nummers en ik noem me sinds mijn 13e wel Stonesfan. Het probleem met cd's met een speeltijd van meer dan een uur is dat er opvullers op staan die het niveau naar beneden halen. Ik hou zelf van de nummers Low down en Out of control is een goede live-kraker.