Phil Collins - Plays Well with Others (2018)

Label: Rhino

1. Guide Me Orion (3:18)

met Flaming Youth

2. Knights [Reprise] (2:14)

met Peter Banks

3. Don't You Feel It (4:14)

met Eugene Wallace

4. I Can't Remember, but Yes (3:07)

met Argent

5. Over Fire Island (1:51)

6. Savannah Woman (2:46)

met Tommy Bolin

7. Pablo Picasso (3:23)

met John Cale

8. Nuclear Burn (6:22)

met Brand X

9. No-One Receiving (3:50)

10. Home (4:22)

met Rod Argent

11. M386 (2:50)

12. And So to F (6:22)

met Brand X

13. North Star (3:08)

met Robert Fripp

14. Sweet Little Mystery (5:26)

15. Intruder (4:54)

met Peter Gabriel

16. I Know There's Something Going On (5:29)

met Frida

17. Pledge Pin (4:02)

met Robert Plant

18. Lead Me to the Water (4:02)

met Gary Brooker

19. In the Mood (5:22)

met Robert Plant

20. Island Dreamer (4:04)

met Al Di Meola

21. Puss 'N' Boots (4:02)

met Adam Ant

22. Walking on the Chinese Wall (5:08)

met Philip Bailey

23. Band Aid - Do They Know It's Christmas (Feed the World) (3:51)
  24. Just Like a Prisoner (5:30)

met Eric Clapton

25. Because of You (4:32)

met Philip Bailey

26. Watching the World (4:44)

met Chaka Khan

27. No One Is to Blame (4:14)

met Howard Jones

28. If Leaving Me Is Easy (6:23)

met The Isley Brothers

29. Angry (3:37)

met Paul McCartney

30. Loco in Acapulco' (4:12)

met Four Tops

31. Walking on Air (3:27)

met Stephen Bishop

32. Hall Light (4:50)

met Stephen Bishop

33. Woman in Chains (6:30)

met Tears for Fears

34. Burn Down the Mission (6:01)
  35. Genesis - No Son of Mine (6:39)
  36. Could've Been Me (3:55)

37. Hero (4:40)

met David Crosby

38. Ways to Cry (4:04)

met John Martyn

39. I've Been Trying (5:02)
  40. Do Nothing 'Till You Hear from Me (3:58)

met Quincy Jones

41. Why Can't It Wait Til Morning (5:18)

met Fourplay

42. Suzanne (3:53)

met John Martyn

43. Looking for an Angel (4:13)

met Laura Pausini

44. Golden Slumbers / Carry That Weight / the End (5:39)

met George Martin

45. In the Air Tonite (4:21)

met Lil' Kim

46. Welcome (3:36)
  47. Can't Turn Back the Years (4:20)

met John Martyn

48. In the Air Tonight [Live at the Secret Policeman's Other Ball] (5:05)
  49. While My Guitar Gently Weeps [Live] (5:02)

met George Harrison

50. You Win Again [Live] (3:28)

met Bee Gees

51. There'll Be Some Changes Made [Live] (3:13)

met Tony Bennett

52. Stormy Weather [Live] (3:50)

met Quincy Jones

53. Phil Collins Big Band - Chips and Salsa [Live] (5:15)
  54. Birdland [Live] (7:13)

met Buddy Rich Big Band

55. Phil Collins Big Band - Pick Up the Pieces [Live at the Montreux Jazz Festival 1998] (21:14)
  56. Layla [Live at Party at the Palace, 3 June 2002] (6:20)

met Eric Clapton

57. Why [Live at Party at the Palace, 3 June 2002] (5:31)

met Annie Lennox

58. Everything I Do (I Do It for You) [Live at Party at the Palace, 3 June 2002] (4:17)

met Bryan Adams

59. With a Little Help from My Friends [Live at Party at the Palace, 3 June 2002] (5:51)

met Joe Cocker

avatar van meneer
Hey ! Dit mag ik wel ! Origineel en zeer interessant . Ik ken ook niet alles, maar van wat ik ken zitten er zeer sterke nummers tussen. Man, wat is Little Big Man toch een bezige bij geweest. Nogmaals, origineel ! Leuk

Zeer geinig!

De aanwezigheid van No Son of Mine snap ik alleen niet. Wellicht een nieuwe (akoestische?) versie? Enfin de box zal wel in huize vigil komen.

avatar van musician
Uit de categorie "wat ik ook allemaal gedaan heb".

En wie de lijst doorneemt, ziet dat dan ontbreekt de samenwerking op albums van ex-Genesis collega's Steve Hackett en Anthony Philips, waar hij zelfs nog vocalen voor zijn rekening neemt. Dat hadden mooie momenten oud Genesis geweest.

Per slot van rekening kon "Guide me Orion" van Flaming Youth ook (1969) op dit album terecht komen, aan leeftijd hoeft het blijkbaar niet te liggen.

Enfin, het idee het allemaal eens mooi bij elkaar in één box te zetten is een goede. Veel van de oorspronkelijke albums waar het allemaal op staat worden nauwelijks nog gezocht.

avatar van iggy
Zelfs Savannah Woman van en met Tommy Bolin staat erop.

avatar van bikkel2
Phil had het er maar druk mee.
Ik begrijp overigens dat veel artiesten gebruik maakten van zijn drumtalent.
Frivool, herkenbaar en technisch heel goed.
Dat de man uiteindelijk veel meer kon, maakte dat hij op een bepaald moment de drukst bezette artiest op aarde was.
Mooie samenstelling.

avatar van vigil
Het is trouwens wel een mooie versie van In The Air Tonight. Met zeer mooi onderliggend gitaarspel van, zo te zien, Daryl Stuermer.

Die Secret Policeman' s Ball avonden waren toen in de tijd wel dingetjes hoor

Klopt, een hele mooie versie. Ik was ook altijd weg van deze:

Phil Collins The Roof is Leaking / Acoustic (1981) - YouTube had ook best wel op dit album kunnen/mogen staan.

Wordt eigenlijk eens tijd, ook met bovenstaande nummers toegevoegd, voor een Collins Meter. Of hebben we die al gehad ?

avatar van vigil
Nee niet gehad, maar de meters hebben wel last van de vakantiegangers en wellicht wat moeheid. Misschien iets om in de gaten te houden voor in september ofzo

avatar van ArthurDZ
Berichten over Zep feat. Phil op Live Aid verplaatst naar Phil Collins, waar deze discussie verder gevoerd kan worden.

avatar van E-Clect-Eddy
26 van de 59 deze nummers zijn niet beschikbaar op Spotify... op iTunes lijken ze wel alleen beschikbaar.

Is deze ook verkrijgbaar met bonusdisc; Plays Not Well with Others, met de Led Zeppelin opnames van Live Aid?

Vreemd, Separate Lives met Marilyn Martin ontbreekt, had deze er wel op verwacht.

avatar van lennon
deric raven schreef:

Die was echt té slaapverwekkend.....

avatar van GrafGantz
Die komt dan op Phil Collins Sleeps Well With Others.

Oh jee, laat z'n vrouw het maar niet horen.

avatar van Running On Empty
Die komt dan op Phil Collins Sleeps Well With Others.

Ik durf niet aan de CD te denken die dan daarna komt ?

avatar van vigil
Het is sowieso wel een prettig pakketje maar de vierde cd is redelijk geniaal. Tenminste de laatste drie liedjes zijn leuk om in deze live versie te hebben maar ze voegen op zich weinig toe aan t geheel, ook zijn het niet bepaald mijn fave's van deze artiesten. Dat wordt dan weer meer dan goed gemaakt door de nummers 53 tot 55 waarbij vooral het geniale extreem muzikale Pick up the Pieces, die maar liefst 21 minuten duurt, erg veel indruk maakt.

Ook de Layla versie is een fijne, het is een live versie van de lange versie van het Derek & the Dominos album. Dus ruim zeven minuten met het instrumentale 2de gedeelte.

Die Secret Policeman' s Ball avonden waren toen in de tijd wel dingetjes hoor

Dat is inderdaad een erg mooie versie. Toch wel bijzonder. De drums staan erg centraal in dit nummer en nu is het een pianoballad met mooi gitaarspel. Erg mooi.

Zeer geinig!

Je kent de plaat inmiddels, vigil. Weet je al wat No Son Of Mine op deze toch wel bijzondere compilatie doet?

Rogyros schreef:

Die ‘Others’ zijn geloof ik een toetsenist en een gitarist/bassist met wie Collins ooit in een bandje heeft gezeten. Geloof ik hoor, weet niet zeker.

Rogyros schreef:

Is (helaas) gewoon de normale versie, maakt verder niet veel uit er is genoeg ander fraai/interessant materiaal te vinden in deze box.

avatar van Rogyros
Oké, dank meneer en vigil. Niet echt enorm logisch dus om dit erop te zetten lijkt mij. Maar goed, het is in mijn ogen wel een sterk nummer. Ik ben toch wel benieuwd naar deze compilatie. Het is wel een aardige zit...

avatar van Aazhyd
Ter aanvulling: naast Puss 'n Boots heeft Phil ook gedrumd op Strip van Adam Ant, van hetzelfde album. Zijn sound is heel herkenbaar. Beide nummers zijn destijds (1983) op single uitgebracht. Puss was ook in Nederland een hit.

Running On Empty schreef:
Ik durf niet aan de CD te denken die dan daarna komt ?

The Kids of Collins plays with Dad's Money ?