Erra - Neon (2018)

2. Monolith (3:57)
  3. Signal Fire (4:17)
  4. Valhalla (4:56)
  5. Hyperreality (3:58)
  6. Ghost of Nothing (4:14)
  7. Disarray (3:50)
  8. Expiate (3:33)
  9. Unify (3:53)
  10. Ultimata (4:56)
avatar van james_cameron
Het voornaamste probleem bij deze amerikaanse band blijft dat men niet in staat is om memorabele songs te schrijven. Het gaat het ene oor in en het andere uit, ook ditmaal weer. De technische moderne death metal klinkt heerlijk vet en verzorgd, voorzien van een kunstige balans tussen melodie en bruut beukwerk, maar werkelijk geen enkele song blijft hangen. Leuk zolang het duurt derhalve.

avatar van Kevin Croes
Meestal ben ik het - voornamelijk - eens qua reviews met james_cameron, maar hier verschillen we wel enorm. Erra vind ik een band die net wel memorabele songs schrijft... Bijvoorbeeld openings-song "Breach" vind ik écht top en een geweldige metalcore song, het begin is dromerig, emotioneel om dan los te barsten in een song die muzikaal raakvlakken heeft met Architects (toen ze nog goed waren, ten tijde van "All Our Gods Have Abandoned Us" en "Holy Hell"). Luister eens naar afsluiter nummer "Ultimata" en je hoort er duidelijk de Architects invloeden in terug, maar dan met de eigen sound van Erra erin vermengd. Ook de rest van de plaat heeft prachtige tracks die zowel bruut, dromerig, clean zijn zonder zeemzoet te klinken. Top plaat, ook hun meest recente plaat getiteld "Erra" is érg aan te raden. Ben je into "metalcore", geef deze plaat alsook de volgende plaat (en bij uitbreiding de band) een kans, ontdekken als je band nog niet kent! Aanrader!