Ze is inmiddels 72 (20 mei 1946) en brengt met deze ABBA hommage haar 26e album uit. “DANCING QUEEN” bevat 10 klassiekers van het Zweedse viertal die door de Amerikaanse redelijk vertolkt worden. Alle songs blijven dicht bij de originele uitvoeringen, waardoor de vraag opkomt wat de relevantie van dit album is. Het album gaat van start met dé ABBA song, ‘DANCING QUEEN”. Instrumentaal is het vrijwel identiek aan het origineel, de zang is behoorlijk. In “GIMME GIMME GIMME (a man after midnight)” komt helaas die vocoder (stemvervormer) weer voorbij, die we van haar nineties superhit “BELIEVE” kennen. Ik vind het totaal niet passen in dit nummer. “THE NAME OF THE GAME” is weer okay, muzikaal iets aangepast, al is het minimaal. “S.O.S.” hoort wat mij betreft in de ABBA top 10 allertijden en het is goed dat Cher voor dit nummer gekozen heeft. Ze blijft ook hier dicht bij het origineel, al komt de stemvervormer ook hier weer even terug…jammer. “WATERLOO” heeft iets ander geluid dan het origineel. Met kleine aanpassingen in het arrangement is dit tot nu toe het eerste nummer dat een eigen aanpak heeft gekregen. “MAMMA MIA” blijft weer dicht bij het origineel dat in 1975 een hit was. Wat ik hier mis is de power in de samenzang en ook hier komt de verdomde stemvervormer weer in voor. De ballad “CHIQUITITA” was voor ABBA in 1979 de vierde nummer 1 hit in de Nederlandse Top 40 en Cher probeert de sfeer van het origineel goed neer te zetten. Haar zang in vergelijking met Agnetha, die het origineel zong, zorgt ervoor dat het liedje niet die emotionele lading krijgt, daarvoor is Cher vocaal niet goed genoeg. “FERNANDO” is op dit album geproduceerd door ABBA componist en toetsenist Benny Anderson. Het nummer blijft heel dicht bij het origineel, de stem van Frida, die het origineel zong, wordt redelijk goed door Cher neergezet. “THE WINNER TAKES IT ALL”, tophit in 1980, wordt in de originele uitvoering door Agnetha gezongen. De blonde zangeres heeft een traan in haar stem, waarmee ze dat nummer naar een niveau, dat door Cher niet te halen is. Het nummer heeft ook niet het “kippenvel gevoel” dat het origineel voor mij wel heeft. Ze doet haar best, maar meer dan redelijk is het niet. “ONE OF US” staat in mijn ABBA top 10 (naast onder meer “EAGLE”, “KNOWING ME KNOWING YOU”, “THE DAY BEFORE YOU CAME”, “THE VISITORS” en “LAY ALL YOUR LOVE ON ME”) en Cher maakt van dit nummer, een geheel eigen versie. Klein gehouden, zang en toetsen, meer niet. Dit zorgt ervoor dat dit nummer, het slotakkoord, voor mij het hoogtepunt van “DANCING QUEEN” is. Al met al is het een aardig album, de echte ABBA fans zullen het waarschijnlijk links laten liggen, fans van Cher zijn blij dat er na 2013 weer nieuw werk van de zangeres/actrice verschenen is. Een voldoende, vooral voor het feit dat ze dit durft te doen en zich niet heeft laten verleiden om er een dance album van te maken. Door dicht bij de originele uitvoeringen te blijven, heeft ze daardoor een mooi eerbetoon voor ABBA gemaakt.