Disturbed - Evolution (2018)

Label: Reprise

1. Are You Ready (4:21)
  2. No More (3:52)
  3. A Reason to Fight (4:44)
  4. In Another Time (4:11)
  5. Stronger on Your Own (4:01)
  6. Hold on to Memories (5:03)
  7. Saviour of Nothing (4:12)
  8. Watch You Burn (4:20)
  9. The Best Ones Lie (4:02)
  10. Already Gone (4:28)
  11. The Sound of Silence Live) * (4:52)

met Myles Kennedy

12. This Venom * (4:19)
  13. Are You Ready [Sam de Jong Remix] * (3:36)
  14. Uninvited Guest * (3:55)
avatar van Mr. Sunset
Vind de acoustische nummers beter dan het "ruige" werk

avatar van james_cameron
Zanger David Draiman geeft aan dat dit het 'black album' van Disturbed is. Ik zou eerder zeggen dat het de 'load' uit de reeks is. Het probleem ligt niet slechts bij de vier (!) dweperige ballads die de plaat rijk is, nee, ook met de rest van het songmateriaal is wel het één en ander mis. De songs zijn log en leunen flink op galmende meezing-refreinen, waardoor de stootkracht van veel tracks erbij inschiet. Opener Are You Ready is eigenlijk nog de beste track, terwijl die toch weinig origineel is en behoorlijk 'leent' uit eerder werk. De bonustracks kunnen er dan wel mee door; vooral This Venom is goed. Hopelijk evolueert de band op een volgend album weer in de goede richting.

avatar van legian
Je beoordeling is wel erg positief als ik je bericht zo lees james_cameron. Ben het grotendeels met je eens trouwens, dit album komt erg slap over en voelt als c-kantjes muziek. Bonus nummer This Venom bevalt het best en de ballads voelen het meest levendig (hoewel ook die ontzettend generiek zijn).

Na comeback album Immortalized is dit toch een teleurstelling. Weg is de spanning en kracht waar ze toen zo uit het niets mee kwamen. Dit voelt weer als een voortzetting van Asylum, hoewel die een stuk beter beviel.

Ik zal er de komende maanden nog eens naar luisteren maar verwacht hier niet veel mee te kunnen.

avatar van Eddie
Wat mij vooral tegenvalt is de opzichtige poging om een, op alle fronten, ‘stadion vriendelijk’ album te maken. Het monster is van de hoes, dat zou een potentiële doelgroep uit kunnen sluiten, de bandnaam is in een vriendelijker lettertype geschreven, past beter op de meer niet-metal georiënteerde festivals. Over de muziek heb ik nog weinig mening, heb hem pas één keer gehoord. De eerste indruk is dat ook de muziek een stuk radiovriendelijker is dan voorheen maar ik vind het zo op het eerste gehoor niet slecht, net als ‘black-album’ trouwens.

Beetje hetzelfde verhaal als bij een band als Ghost.
Ze scoorden met de trouwens wel zeer geslaagde cover van The Sound Of Silence, en gaan eigenlijk door op die succesformule.
Ik leerde ze ook daardoor kennen, en er staan ondertussen 5 Disturbed albums in de kast, maar ik heb met deze ook minder, wordt niet album nummer 6.

avatar van The_CrY
Tsja, wat is dit nu weer voor een plaat. Disturbed goes Nickelback? En dat noemen ze dan evolueren, zoals David Draiman in interviews al dikwijls heeft aangehaald om deze plaat te promoten. Ik maar denken dat ze echt waanzinnig avontuurlijke songs e.d. hebben geschreven. Met 'Are You Ready' begint het vrij typerend zoals we Disturbed kennen. Toch geen verkeerd nummer. Op nummer drie dan al de eerste ballad, en hoewel ik 'A Reason to Fight' oprecht een sterk nummer vind dat mooi ingezongen is, toch is het meteen al duidelijk dat ze na 'The Sound of Silence' eens een eigen nummer wilden hebben dat eenzelfde succes zou hebben. De rest wankelt een beetje tussen flauwe alternative zonder pit, en zeikerige ballades. Voor mij is het duidelijk welk publiek ze hiermee wilden aanspreken, en daarom valt het een beetje in dezelfde categorie als Hail to the King van Avenged Sevenfold: geforceerd proberen te incasseren op succes dat ze willen hebben.

avatar van permafrost
Dit is verdorie een lange zit zeg 14 nummers en niet 1 memorabel. zoals al door anderen gememoreerd is dit vooral radiovriendelijke rock. werkelijk alle scherpe randjes zijn weg gevijld en wat overblijft is wat mij betreft een veel te slappe hap. volgende keer graag weer wat meer agressie.

avatar van Mr. Sunset
Veruit het zwakste album van een van mijn favoriete bands. Met Immortalized leek er nieuw leven in de band te zitten maar dat lijkt volledig doodgeslagen met Evolution. De "harde" nummers missen pit en kracht en blijven totaal niet hangen, de ballads hadden beter gepast op een side project album. Je merkt dat het succes van Sounf of Silence ze naar het hoofd is gestegen. Iets waar ik al bang voor was. Nee, dit is teleurstellend in elke zin.

Een paar aardige songs, maar wat een verschil met de super voorganger Immortalized. Waar is de power?! Op deze manier is men mij straks kwijt.