Lethal - Programmed (1990)

Label: Metal Blade

1. Fire in Your Skin (5:40)
  2. Programmed (3:59)
  3. Plan of Peace (2:57)
  4. Another Day (6:16)
  5. Arrival (4:20)
  6. What They've Done (5:42)
  7. Obscure the Sky (3:58)
  8. Immune (4:58)
  9. Pray for Me (3:07)
  10. Killing Machine (5:36)
  11. Land of the Free [The Arrival Demo] * (3:34)
  12. Just Before Dawn [The Arrival Demo] * (3:12)
  13. Arrival [The Arrival Demo] * (4:28)
  14. Tomorrow's King [The Arrival Demo] * (5:56)
avatar van Kronos
ZAP! schreef:
O jee(?). Ten overvloede: ik bedoelde het niet aanvallend.

Ik ook niet.

avatar van ZAP!
Kronos schreef:

Ik ook niet.

avatar van Zagato
Staat hier weer eens op. Inderdaad een jaar of 7 te laat uitgebracht om volledige impact te hebben. Maar dat doet niet af aan het album, heerlijke vroege Queensryche achtige metal!

avatar van ShadowGallery79
Geniaal album. Zowel de muziek als zang zijn meer dan fantastisch.

avatar van ZAP!
Nou hoor ik verdorie ook nog Helstar-'Nosferatu' invloeden terug in 'What they've done'...

Genadeloos goede plaat, heb in 1990 gekocht na de 9,5 in Aardschok en het schijfje staat nog binnen handbereik in de cd kast.

Wow dit klinkt nog meer als Queensryche dan Queensryche zelf. Ongelofelijk Haha leuke ontdekking !

avatar van Lau1986
Heerlijk album blijft dit. Het doet inderdaad veel aan Queensryche denken. Ik kan ook echt heel erg genieten van de zanger. Heerlijk.

MindRuler
Na meer dan een decennium heb ik de cd dan eindelijk in mijn bezit! Zoektochten doorheen de jaren in stoffige winkeltjes leverden niets op maar driewerf hoera: enkele weken terug stootte ik op een zoekertje op een tweedehandsite. Iemand deed zijn volledige collectie weg en daarin zat dus deze parel.
Doodzonde om zo´n album te verkopen. Maar mij hoor je dus zeker niet klagen, integendeel! De plaat draait hier overuren. Klassieke Queensryche met een beetje Maiden: heerlijk!

avatar van Kronos
MindRuler schreef:
Na meer dan een decennium heb ik de cd dan eindelijk in mijn bezit!

Had je ook wel meteen op Discogs kunnen vinden. Daar heb ik mijn cd tien jaar geleden voor 14 euro gekocht (nadat ik ooit zo stom ben geweest mijn eerste exemplaar te verkopen). Maar zo'n lange zoektocht heeft ook z'n charme.

Ik heb bijkomend nog het geluk gehad ook de lp te vinden, voor maar 11 euro in de vergane Record Collector (Antwerpen). Voor de lp in goede staat wordt inmiddels het viervoudige gevraagd op Discogs.

Het gaat natuurlijk vooral om de muziek zelf. Gelukkig is die tegenwoordig ook beschikbaar zonder dat je er zulke gekke bedragen voor over moet hebben. Programmed kreeg destijds al goede kritieken maar blijkt zich na al die jaren nog steeds te bewijzen en is echt uitgegroeid tot een cult classic.