Queen - Bohemian Rhapsody (2018)

Label: Virgin

1. 20th Century Fox Fanfare (0:25)
  2. Somebody to Love (4:56)
  3. Smile - Doing All Right... Revisited (3:17)
  4. Keep Yourself Alive [Live at the Rainbow] (3:56)
  5. Killer Queen (2:59)
  6. Fat Bottomed Girls [Live in Paris] (4:38)
  7. Bohemian Rhapsody (5:55)
  8. Now I'm Here [Live at Hammersmith Odeon] (4:26)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:43)
  10. Love of My Life [Live at Rock in Rio] (4:29)
  11. We Will Rock You [Movie Mix] (2:09)
  12. Another One Bites the Dust (3:35)
  13. I Want to Break Free [Single Remix - Soundtrack Edit] (3:43)
  14. Under Pressure (4:04)

met David Bowie

15. Who Wants to Live Forever (5:15)
  16. Bohemian Rhapsody [Live at Live Aid] (2:28)
  17. Radio Ga Ga [Live at Live Aid] (4:06)
  18. Ay-Oh [Live at Live Aid] (0:41)
  19. Hammer to Fall [Live at Live Aid] (4:04)
  20. We Are the Champions [Live at Live Aid] (3:57)
  21. Don't Stop Me Now… Revisited (3:38)
  22. The Show Must Go On (4:32)
avatar van vigil
Mssr Renard schreef:
Is het overigens wel Freddie op de hoes?

Nee, maar strikt genomen doet die ook niet mee in de film

avatar van xrockerx
Als Queen fan deed deze film me pijn aan de ogen...wat een ongeloofwaardig gedrocht

exact waarom ik post-Mercury queen zo haat...Made in Heaven was het laatste fatsoenlijke tot de cash grab en verkrachting van de Queen legacy begon

xrockerx schreef:
Als Queen fan deed deze film me pijn aan de ogen...
Ik beschouw mijzelf niet als een (kritisch) Queen fan. Is het daarom dat ik de film en soundtrack "Bohemian Rhapsody" wel kan waarderen?
Wat betreft post-Mercury-Queen: daar heb ik ook helemaal niets mee.

Hans Brouwer schreef:
Wat betreft post-Mercury-Queen: daar heb ik ook helemaal niets mee.

Deze compilatie wil op zich wel...al is de combi greatest hits 1 en 2 samen denk ik de beste weergave van de hits.

Die film...tja zelfs al zou ik niets met Queen hebben en enkel uit cinematisch oogpunt kijken dan zou ik het nog een soort van b-garnituur prul vinden

Mssr Renard
Als Queen fan vond ik de film meer dan prima. De soundtrack gaat nog steeds wel in mijn collectie, maar ik ben gewoon bang voor teleurstelling.

Over moneygrab gesproken; waren Greatest Hits (zonder 1) en Greatest Hits II niet al moneygrabs? Waarom zou je aks echt Queenfan die alle studioplaten en (eventueel singles) van de band al heeft een verzamelaar van enkel hits willen? Ter completie? Dan zijn andere verzamelaars toch hetzelfde laken en pak.

En waarom is een plaat als Cosmos Rocks een moneygrab, en niet gewoon een rockplaat van drie veteranen in zijn eigen recht? Omdat het onder de naam Queen is uitgebracht? Is een band als ACDC na de dood van de oorspronkelijke zanger niet gewoon doorgegaan?

En dan al die geweldige en goed verzorgde live-releases van de laatste 20 jaar, ik zou niet kunnen stellen dat dat moneygrabs zijn. Ik wacht ook geduldig af op de volgende archival live-release.

avatar van vielip
Deze soundtrack wou ik er graag bij hebben omdat er een aantal nummers tussen staan die ik, als niet mega Queen fan zijnde, nog niet in huis had. De diverse live opnames, het Smile nummer en ook de intro in typische Queen stijl (hoe kort ook) maken het voor mij toch echt wel een aanwinst. Komt bij dat alles goed klinkt. Mooi opgepoetst?! Oja, en ook wel een leuke reden om 'm in huis te hebben is dat ik met m'n vrouw tijdens een weekendje Dublin met haar naar deze film ben geweest

Mssr Renard
Ik heb deze met mijn vrouw in het Amsterdamse Tuschinksy-theater gezien. Mooie avond, ik heb nog twee van die boekjes die je er bij kreeg.

Toch maar in de bestelling dan. Ik ben om!

vielip schreef:
Oja, en ook wel een leuke reden om 'm in huis te hebben is dat ik met m'n vrouw tijdens een weekendje Dublin met haar naar deze film ben geweest.
Herkenbaar, niet in Dublin maar gewoon in een Utrechtse bioscoop hebben mijn vrouw en ik "Bohemian Rhapsody" gezien. DVD en CD hebben we in huis.

Mssr Renard schreef:

Die greatest hits platen zijn geen cash grabs, die zijn voor een gemiddeld huishouden wat graag radio luistert een prima afschildering van de hits, greatest hits 3 is dan wel weer een bedenkelijke verzamelaar (net als al die rare verzamelaars als bijv Queen Rocks).

Die live platen die uitkomen is niets mis mee, dat vind ik wel cool en zijn goed gedaan zelfs de remasters vind ik heel fris en eigentijds en niets mis mee.

Die film...sorry kan er niet over uit...zo slecht

En het zet zelfs Freddie in een bedenkelijk daglicht....alsof hij met hangende pootjes terug wou in de band wat complete onzin is want voor Live Aid waren ze op wereldtour rondom the Works dus het is gewoon niet waar.

Nee die film is prima in lijn met al die verwerpelijke projecten met b garnituur zangers en flauwe musicals

Mssr Renard
Dat mag je allemaal vinden. Je punt is duidelijk. Ik heb geen idee wat b garnituur is, maar het is vast iets denigrerends.

avatar van lennon
vielip schreef:
Laatst toen ik de lp weer eens draaide viel me op dat het hele Live Aid optreden er dus niet in z'n geheel opstaat. Crazy little thing called love ontbreekt. Nou kan me dat nummer gestolen worden aangezien ik er niet zo'n groot liefhebber van ben maar toch...Het staat wel op de lp maar dus niet van het Live Aid optreden.

En ook Is this the world we created, die ze later op de avond extra deden (Brian en Freddie) staat er niet op.....

avatar van vielip
Nee klopt. Zat te twijfelen om die te noemen maar vind dat nummer toch wel los staan van die andere 20 overdonderende minuten. Maar dat is mijn beleving hè. Ik had Is this the world we created er trouwens 100 keer liever bij gehad dan Crazy little thing. Prachtig nummer!

xrockerx schreef:
Die film...sorry kan er niet over uit...zo slecht..

avatar van haythijs
lennon schreef:

Zou het komen vanwege de geluidsstoring bij Crazy little thing called love? Ook bij Is this te world ging er destijds iets mis dacht ik te herinneren. ( heb de cassettebandjes nog maar deze al 20 jaar ofzo niet meer gehoord)
Hoewel dit gehele optreden wel op de Live at Montreal bluray staat als bonus en eveneens de Live Aid boxset. Daar is het wel enigszins aangepast en opgepoetst. Maar wellicht was het toch niet voldoende weg te zuiveren voor deze cd release?
Overigens slechts giswerk van deze kant hoor.

4 Oscars en nog vele andere prijzen...

Ik vond de film ook tegen vallen. Feiten liepen door elkaar en de hoofdrolspeler legt wel heel erg sterk de nadruk op het gebit van Freddie Mercury. Hij werd ook als arrogant neergezet, ik heb altijd begrepen dat hij buiten het podium best bescheiden was.

deric raven schreef:

Ik vond de film ook tegenvallen, maar ook weer vermakelijk. Ik hoef 'm in ieder geval nooit meer te zien. Neemt niet weg dat ik deze plaat (denk ik) toch wel in huis neem. Ik blijf twijfelen, want wanneer zet je zoiets op.

Het gebit van de acteur was echt karikaturaal, daarbij was Freddie gespierder en imposanter. Deze acteur vond ik wat iel.

avatar van teus
deric raven schreef:

Ik vond de film ook tegen vallen. Feiten liepen door elkaar .

Dat stoorde me enorm, totaal,niet chronologish
En veel kleinere verkeerde details
Het lijkt wel soort van niet weten hoe of wat
Heb je dat gezien, dan krijg je weer zoiets...... Rocket.Man.....Elton John
Dezelfde irritante missers

teus, dit soort films worden te groot neergezet. Ik vond de Live Aid opkomst in de film erg mooi , maar daar hield het wel bij op. Leuk als een filmrecensent het geweldig vindt, maar in dit geval is de kijk van een muziekdeskundige ook zeer belangrijk. Buiten het gangbare bioscoopvolk gaan ook zeker fans naar de film, en die zijn kritischer en vallen over het Hans Klok feitentovenarij. Terecht eigenlijk. En als een acteur dan ook nog niet op de hoofdrolspeler lijkt, dan leidt dit af. Val Kilmer vond ik verrassend overtuigend bij The Doors, Sam Riley leek in Control meer op Joran van der Sloot dan op Ian Curtis. En dan ga je dus meer op de verhaallijn letten. Volgens mij waren ze in eerste instantie met Sacha Baron Cohen in gesprek voor de rol van Freddie Mercury, die heeft dus daadwerkelijk veel van Freddie Mercury weg. Dan hebben de foutjes meer hun charme, al begrijp ik nog steeds niet dat ze zich niet beter voorbereidt hebben, en kijk je er gemakkelijker doorheen.

4 Oscars en nog vele andere prijzen...

als dat je maatstaf is dan ga ik deze discussie verder uit de weg

deric raven schreef:

ja en die haakte logischerwijs af toen bleek dat dit een "goed nieuws" shit show zou worden van epische proporties!

'Het gangbare bioscoopvolk'

Dat dedain verwacht je toch niet bij de comments bij nb een Queenverzamelaar. Een verzameling opgegraven nummers van de übercultste undergroundband ooit. ..ahum.

Er bestaat trouwens wel een verschil tussen speelfilms en documentaires. Volgens mij.

Mssr Renard
Nu is de Queen-fan eigenlijk misschien wel heel vergelijkbaar met een Trekkie of een Brony denk ik. Ik vraag me dan ook af, hoeveel fans al cynisch naar de film gingen, met kladblok om de fouten op te schrijven.

Er waren heel wat onjuistheden in de speelfilm, maar die zijn er ook bij series als Rome. Maar soms moet je een beetje schuiven met gebeurtenissen om de film vloeiender te maken, en soms moet een beetje dik aanzetten om een film emotioneler te maken. En daarom: ja, ik spotte de fouten ook, en ja ik vond de film toch vermakelijk.

De Lynyrd Skynyrd film: Street Survivors: The True Story of the Lynyrd Skynyrd Plane Crash (2020) - IMDb schijnt een stuk erger te zijn.

avatar van Edwynn
Tegenwoordig wordt elke film cynisch benaderd. Prima allemaal, maar voor dat oeverloze gedram hebben we moviemeter

Ik heb hem wel gezien en vond vooral dat er wel erg veel muziek van Queen inzat.

haythijs schreef:

Overigens slechts giswerk van deze kant hoor.

Daar zou je zomaar eens gelijk in kunnen hebben! Ik was het alweer glad vergeten maar tijdens juist die twee nummers waren er problemen met de sound. Denk dat het dat geweest is.

Edwynn schreef:

gedram....kritisch zijn is meteen weer gedram volgens sommige...we zitten in een Queen topic rondom de soundtrack...logisch dat liefhebbers van Queen deze film een gedrocht vinden...mensen die graag radio luisteren zullen hem prima vinden idd...lekker meeklappen

Edwynn schreef:
'Het gangbare bioscoopvolk'

Bij een documentaire wordt vaak gebruik gemaakt van originele beelden, maar met het verhaal eromheen kan net zo goed gesjoemeld worden. Volgens mij haal ik nergens het begrip documentaire aan?
Walk The Line over Johnny Cash vond ik trouwens ook een mooie film, geweldige openingsscene, dan zit je gelijk in het verhaal. De songkeuze op deze plaat vind ik verder prima, verrassend dat er voor het korte Ay-Oh is gekozen
Slaat ook nergens op, net alsof er bij U2 op de Under A Blood Red Sky plaat nog een This Is Not A Rebel Song nummer voor Sunday Bloody Sunday staat

xrockerx schreef:

Maar Queen is toch per definitie radiomuziek waar je lekker op kunt mee klappen?

mamaaaaaaaah oehoehoeoeoeoeo

avatar van legian
xrockerx schreef:
logisch dat liefhebbers van Queen deze film een gedrocht vinden.

Ho ho, ik ken genoeg Queen liefhebbers (mijzelf incluis) die de film wel leuk vonden. Sterker nog ik durf mijzelf zelfs fan van de band te noemen.

De film is prima entertainment.

avatar van Bonk
Ik denk ook dat het erg met je verwachtingspatroon te maken heeft. Ik durf mezelf zeker ook Queen-fan te noemen.
In eerste instantie was ik juist bang dat Cohen er een karikatuur van zou maken of juist te veel de keerzijde wilde laten zien. Toen die afhaakte, wist ik niet goed meer wat te verwachten, maar de makers en Brian en Roger gaven vooraf al aan dat ze niet de intentie hadden om er een feiten getrouwe film van wilde maken, want daarvoor waren er al meer dan genoeg documentaires van Queen (waaronder een paar hele goede). Een film moet entertainen was de opvatting.

Dus hij zou losjes op de waarheid gebaseerd zijn, maar het vermaak staat voorop. Wel passend bij een band als Queen, vind ik. Toen de film uitkwam was ik heel aangenaam verrast dat ze een goed gemaakte film gefabriceerd hadden die me ook wist te ontroeren. Ik heb er van genoten, ondanks dat ik weet dat de film verre van een weergave van de werkelijkheid was.

avatar van lennon
We will rock you ontbreekt ook gewoon... wat achterlijk zeg... ontdek ik nu pas....