RÜFÜS DU SOL - Solace (2018)

Australië
Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Treat You Better (4:33)
  2. Eyes (3:50)
  3. New Sky (5:27)
  4. Lost in My Mind (4:20)
  5. No Place (3:58)
  6. All I've Got (3:43)
  7. Underwater (5:49)
  8. Solace (3:37)
  9. Another Life (6:40)
avatar van Mausie
Via de MuMeAfrekening bij deze plaat gekomen. Underwater is echt verslavend lekker! Eerste indruk van de rest van het album is wat minder positief. Het is wel erg gelikt allemaal en ben bang dat het snel gaat vervelen, we gaan het zien.

avatar van Mausie
Vooralsnog geef ik ze het voordeel van de twijfel, het luistert erg lekker weg. Alleen track 1, 8 en 9 trek ik slecht. Daar slaat de balans door naar te cheesy, is subjectief natuurlijk. Maar alles daar tussenin knalt lekker uit de speakers. Op de wat donkerdere nummers vind ik ze trouwens erg als Tale of Us klinken. Of eigenlijk gewoon die hele Innervisions sound die nu hip is, of was inmiddels

avatar van blur8
Per saldo zijn de beats van Rufus DuSol te simpel. Net te veel effectbejag in plaats van een onderbuik gevoel.
Oppervlakkig klinkt het lekker hoor, maar er is geen prikkelende spanning aanwezig.
Luister maar naar hun supportact voor deze Najaars-tour: Zola Blood.
Daar is de onderhuidse spanning wel direct voelbaar.

Link: Zola Blood - Infinite Games
Ga het geloof ik wel effe checken in de Melkweg-Max (5-12).
maar het is wel duidelijk voor welke act ik primair kom.

avatar van Pinsnider
Wat een heerlijke plaat die wel 6 maanden te laat uit komt qua weer buiten. Underwater is misschien wel het lied van het jaar wat mij betreft.

avatar van Nicolage Rico
Pinsnider schreef:
Underwater is misschien wel het lied van het jaar wat mij betreft.

Ik wist niet dat Chris Martin hier iets mee te maken had joh.

avatar van Pinsnider
? Heeft Chris Martin vaker iets met liedjes van het jaar te maken gehad..??
Wat is het hier trouwens verder rustig bij deze plaat. Leek me wel een mume-favoriet in de dop.

avatar van MDekens
Niet echt de hoek waar het binnen MuMe om draait. Zoals met veel elektronica-platen, uitzonderingen daar gelaten.