menu

Kinoo - Ritual Outfit (2018)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederland
Rock
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Raincoats (3:22)
  2. King of Camp (3:24)
  3. Ritual- (0:55)
  4. Outfit (3:24)
  5. Might as Well (5:49)
totale tijdsduur: 16:54
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
3,0
De eerste beluistering valt wat tegen, vooral door de bak met galm op de iele zang.

avatar van E-Clect-Eddy
3,0
Ik heb deze beginnende band al eens live gezien en dat was ondanks de belabberde locatie een genot. De debuutsingle Even Then en daaropvolgende EP Corners​/​Grips (2016) vielen goed. Maar ook na 5 luisterbeurten vind ik het lastig om die irritante bak met galm te negeren. Muzikaal is het wel goed ook als ik wel dingen hoor die ik ken van Secret Machines - Now Here Is Nowhere (2004).

Zelfs door de galmbak heen kan ik horen dat de zanger waarschijnlijk een fan is van XTC want zijn stem klinkt verdraait veel als die van Andy Partridge. Maar de zang lijd niet alleen onder de galm maar zit ook te diep in de mix en wordt ook zonder te veel overtuiging gebracht. Hoop dat dit een productionele probleempje is en dat het live nog goed komt. Want voor dat ik meadowlake leerde kennen had ik verwacht dat Kinoo de Groningse band zou zijn die door zou breken.

Alternative, Indie Rock, Krautrock/pop

Gast
geplaatst: vandaag om 03:03 uur

geplaatst: vandaag om 03:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.