Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles - Even Weg (2018)

Label: Universal

1. Nachtegaal (4:13)
  2. De Boom (3:49)
  3. Verloren Liefde (2:43)
  4. Dialogen (3:29)
  5. Even Weg (4:38)
  6. Niemandsdorp (6:06)
  7. De Stoet (5:03)
  8. Wissels (4:08)
  9. Vliegveld (3:56)
  10. Waar Wacht Ik Nog Op (4:23)
  11. Wachten (4:43)
  12. Maar Niet Heus (3:03)
  13. Avondreis (5:21)
  14. Nachtegaal (3:52)
  15. Verloren Liefde (3:01)
Ik vond de eerste drie singles heel sterk. De Boom, Nachtegaal en Maar niet Heus. Daarnaast staat er nog veel meer moois op deze plaat. Zo vond ik Avondreis (vertrouwd, melancholisch), Niemandsdorp (heeft dit met de vluchtelingen te maken?) en Vliegveld (breekbaar) heel erg mooi. Boudewijn laat zien dat hij nog steeds puike liedjes kan maken. Hoewel hij de melodieën tegenwoordig liever aan anderen overlaat. Volgens mij zei hij bij DWDD iets in de trant van: ''Het is er wel, maar het kan er niet uit.'' Gelukkig kun je de melodieën gerust overlaten aan The Dutch Eagles. Hoewel de zeurderige koortjes af en toe erg vervelend zijn. De Stoet is ook een vreemde eend in de bijt. Hier lijkt Bo een soort van Dyliaans trucje te proberen. Het komt niet helemaal lekker uit verf, maar geinig is het wel. Helaas staan er ook nog een paar draken op deze plaat. Zo is Dialogen qua tekst echt tenenkrommend en is Wissels bijna kinderlijk te noemen. Wat een vervelend nummer! O ja en de hoes. Ik heb de cd maar gekocht, want van zo'n groot gedrocht wordt niemand vrolijk. Deze hoes is nog lelijker dan Achter Glas, da's een prestatie! Alsnog een dikke voldoende voor deze 74-jarige legend. Zijn stem klinkt nog bijzonder fris en helder. Nou las ik ergens dat hij weer iets met de Vreemde Kostgangers wil gaan doen. Ik juich dat alleen maar toe!

avatar van kappottevic
Dim schreef:
Ook op dit album overheerst de gezapigheid .

helemaal eens. het is echt niet te doen. ik krijg ook een beetje het gevoel dat de zanger zichzelf heel wijs en verheven vindt, maar ik deel die mening niet echt. vrijblijvende hypocriete gezapigheid in de vorm van gerecycled ouder materiaal met een belerend toontje. zelfs te irritant voor muzak.