Coldplay - Live in Buenos Aires (2018)

Label: Parlophone

1. A Head Full of Dreams (4:59)
  2. Yellow (5:50)
  3. Every Teardrop Is a Waterfall (4:04)
  4. The Scientist (6:28)
  5. God Put a Smile Upon Your Face (4:34)
  6. Paradise (6:59)
  7. Always in My Head (3:41)
  8. Magic (4:45)
  9. Everglow (4:55)
  10. Clocks (4:20)
  11. Midnight (1:45)
  12. Charlie Brown (5:46)
  13. Hymn for the Weekend (4:00)
  14. Fix You (5:27)
  15. Viva la Vida (4:11)
  16. Adventure of a Lifetime (5:06)
  17. De Música Ligera (6:09)
  18. Colour Spectrum (1:57)
  19. In My Place (4:37)
  20. Amor Argentina (5:16)
  21. Something Just Like This (4:04)
  22. A Sky Full of Stars (4:36)
  23. Up&Up (8:45)
  24. End Credits (2:03)
avatar van Voorprogramma!
Wie kijkt hier nou naar uit, die uitgebrachte live versie van Viva La Vida kennen we nou ook wel.

avatar van KKOPPI
Voorprogramma! schreef:

Inderdaad, al meer dan tien jaar met die kerkklok. Maar dat was naar mijn smaak nog innovatief indertijd.

Coldplay heeft zichzelf daarna opnieuw willen uitvinden, maar deed dit op de meest afgrijselijke manier.

Eén grote inspiratieloze, artificiele, geknutselde poging om een of ander muzikaal orgasme op te bouwen. Heeft eigenlijk niets meer met muziek te maken voor mij.

Zou nog geen 30 seconden vrijmaken hier naar te luisteren.

avatar van clayhill
Zie je die setlist... ze hebben het zelf nu ook door ! Wat vond ik dit een geweldige band......

avatar van esteban
Ik zit eigenlijk vooral te wachten op een volwaardige plaat met spetterend nieuw werk. Gevoelsmatig lijkt het wel een eeuwigheid te duren.

avatar van mr-mucho
esteban schreef:

Listen to Coldplay's new collaboration with Pharrell - under a brand new band name - nme.com

Gevoelsmatig mogen ze van mij nu wel stoppen. Ze gaan nu onder een andere naam nog slechtere muziek maken.

avatar van CWTAB
Wtf is de bedoeling van de laatste anderhalve minuut van God Put A Smile Upon Your face? Hoe kan jezelf en de muziek waarvoor je staat zo verloochenen en verkrachten?

Coldplay is al lang niet meer de band van tijdens Parachutes/A Rush Of Blood maar de baggerambiance die je sinds A Head Full begonnen maken zijn is niet te geloven (aka het Ozark Henry syndroom: creativiteit en passie inruilen tegen platte commerce), het ergste is dat de invloeden zelfs in de oude live nummers kruipen. Het zal helaas nooit meer goed komen voor mij

Het Spaanse gelul van Martin steekt ook tegen op den duur.

CWTAB schreef:

Wauw, je hebt geen woord teveel gezegd. Dit is door niemand meer te verdedigen. Plat vermaak voor de massa die het, aan het gejuich te horen, slikt als zoete koek. Deze laatste anderhalve minuut hoort thuis op het TROS Muziekfeest.

avatar van catdog
Och grutjes, een band die zowaar plezier lijkt te hebben op het podium en het publiek opzweept. Verpest het hele artistieke van God Put a Smile... ofzo?

catdog schreef:

Er zit nog wel een heel gebied tussen artistiek en plat vermaak. Er is natuurlijk niks mis met plezier hebben op het podium en Coldplay moet vooral doen wat ze niet laten kunnen. Maar ik vind ole ole ole scanderen samen met het publiek plat vermaak. Dat betekent niet dat het meteen heel erg artistiek moet zijn, ik waardeer ook gewoon pop en catchy refreintjes. Ole ole ole schaar ik niet onder dat laatste, dat is voetbalstadion muziek. Maar wellicht was het concert wel in een voetbalstadion

Mausie schreef:

Opgenomen op de laatste show in een voetbalstadion. Chris Martin lijkt er gewoon erg van te genieten af en toe de showman uit te hangen, en de songs van de laatste jaren zijn ook veel meer gemaakt met het plezier en de grote stadions in gedachten, op een zelfde manier als dat Queen bijv. 'We Will Rock You' maakte. Muziek waar de massa in unison samen van kan genieten in een grote venue. Vind daarom helemaal niet dat ze zichzelf verloochenen, want de muziek staat hier al een paar jaar naar. Misschien wordt het tijd om Coldplay los te laten, want dit is simpelweg niet de band van de beginjaren meer, en daar streven ze ook niet naar. Of misschien gewoon enkel luisteren naar een show als 'Ghost Stories Live' waar alles wel klein en intiem wordt gehouden, en waar maar een handjevol fans aanwezig waren.

catdog schreef:

Dus omdat het met plezier en grote stadions in het achterhoofd gemaakt is, moeten we onze kritiek maar inslikken en de oude Coldplay loslaten? Dat is wel erg makkelijk. Men mag er wel gewoon kritiek op hebben. Niks mis met samen genieten in een venue, daar draaien concerten om. Maar zoals KKOPPI al zei: 'Eén grote inspiratieloze, artificiele, geknutselde poging om een of ander muzikaal orgasme op te bouwen.' Doe mij dan maar een echt muzikaal orgasme.

Ik moet daar nog bij opmerken dat ik zelf echt niet al hun nieuwe muziek slecht vind. Op elk album staat altijd minstens 1 ijzersterke single. Het gaat mij nu puur en alleen om de volksmennerij die ik hoor aan het einde van God Put a Smile Upon Your Face.

avatar van meneer

Blasfemie !!

Mausie schreef:

Ik heb nergens gezegd dat je er niet iets over mag vinden, positief of negatief. Het ging voornamelijk om deze zin: "Hoe kan jezelf en de muziek waarvoor je staat zo verloochenen en verkrachten?", en dan is het antwoord simpel: omdat de band die hier staat op te treden, niet de band is die 'God Put a Smile' 16 jaar geleden heeft uitgebracht. Artistiek zijn ze precies aan het doen wat ze willen doen en dat doen ze al zo'n ruime 10 jaar, dus om de band continu af te lopen vallen om iets wat ze al 10 jaar op die manier doen, omdat de muziek uit de beginjaren nou eenmaal met een andere insteek gemaakt werd, en dat blijkbaar meer jullie smaak is, vind ik een beetje simpel.

avatar van Jurr_on
Ik zou het niet heel vervelend vinden als dit de stadiontrack wordt bij een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal, ole ole ole. Geen idee of jullie zelf ooit de nieuwste God Put A Smile versie live gespeeld hebben horen, maar die is toch echt beter dan het origineel op plaat. Deze live versie van God Put A Smile is dat zeker niet, je kunt hem wat over-enthousiast noemen als je er los naar luistert. Hij zal velen daarom zeker niet bekoren. Die mensen in het stadion zullen er in ieder geval geen minuut minder van hebben genoten. Net zoals veel anderen die wel uitkijken naar een live-plaat als deze. Niet geheel onverwacht hoor ik hier vooral zure 'opa's' spreken die zichzelf heel serieus nemen, terwijl ze stiekem ook wel weten dat ze het kinderlijk enthousiasme en hun creatieve geest allang zijn kwijtgeraakt. Misschien dan gewoon geen Coldplay meer luisteren of in ieder geval met je zuurpruim ergens anders gaan nukken en je energie gebruiken voor artiesten die je wel kunnen bekoren. Gratis tip!

avatar van Frenz
Nee joh, wie laat zich nou de kans ontnemen lekker te "Stadler & Waldorfen". Gun de zure mensch ook wat, Coldplay kwijt zich ook goed van hun rol

Maar je hebt wel een punt Jurr_on, ik zag dit album op de frontpage en klikte er verkneukelend op, als was het de laatste U2 worp

Overigens zijn er nog genoeg opa's hier die hun kinderlijk enthousiasme nog niet kwijt zijn en hun heil zoeken bij de vele nieuwe en spannende bands, of bij oudere bands die nog steeds inspiratievolle en relevante albums maken (ik noem een Suede of zelfs Radiohead). En dan mag je best vinden dat Coldplay sell-outs zijn, dat vind ik namelijk ook.

Even iets positiefs over Coldplay live vermelden: Coldplay - Live 2003 (2003)
15 jaar geleden alweer...

Jurr_on schreef:

Als iedereen op deze website niet zou reageren/stemmen op muziek die hij/zij niet leuk vindt, dan heb je geen discussieforum meer over. Louter 5* en loftuitingen. Ik luister het overgrote deel van mijn tijd natuurlijk naar artiesten die mij wel bekoren, maar ik kom ook in aanraking met muziek die mij niet aanstaat. En daar reageer ik dan op.

Niemand beweert ook dat die mensen in het stadion het niet naar hun zin hebben. Laat ze vooral lekker genieten!

Overigens klinken de laatste paar zinnen van jouw verhaal, gericht aan de opa’s, vrij zuur. Typisch gevalletje de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Groetjes van een 20er (nog net!)

avatar van Erikpol
WillemM schreef:
Zou nog geen 30 seconden vrijmaken hier naar te luisteren.
Dit. Laat staan dat er ik over denk om dit tijdens kerst aan te zetten. De horror.

avatar van WoNa
Het feit dat ik sinds 2008 bij welk album de band ook uitbreng niet meer de moeite neem om te gaan luisteren, zegt denk ik alles. De bange vermoedens die ik bij 'X&Y' destijds uitte zijn allemaal uitgekomen en erger. Niet voor mij dus.

WoNa schreef:

Nou, ik ben ook niet bepaald positief, maar Viva la Vida & Ghost Stories waren nog te pruimen.

avatar van jellecomicgek72
Gister de super deluxe versie gekocht van dit album op vinyl voor 75 euro maar dit is niet echt denderend zo na een eerste luisterbeurt. Gaat ook weer terug de kast in.

jellecomicgek72 schreef:

Snel terugbrengen naar de winkel? Hoorde je niet teveel 'gekraak' in het vinyl....?

avatar van jellecomicgek72
west schreef:

Was een geintje. Zelfs voor een euro zou ik dit niet willen hebben.

jellecomicgek72 schreef:

Was een geintje. Zelfs voor een euro zou ik dit niet willen hebben.

Zou ik toch maar doen (voor een euro). Kan je die boxset mooi doorverkopen.

Wat moet het heerlijk voelen om zo verheven te zijn

avatar van fish
Ik weet dat er over smaak niet valt te twisten, en hoewel ik Coldplay vanaf dag 1 erg interessant vond, is dat met XY al verleden tijd. Ik vond het toen, en nu nog steeds, een vrij inspiritatieloos album. Viva la Vida trok het wat recht, maar nee, Coldplay en ik gaan elkaar niet meer vinden.
Draken van nummers als Paradise en samenwerkingen met Rhianna maakten Coldplay in mijn ogen een erg vervelende, commerciële band met een wel erg opzichtig sterke drang naar het Grote Gebaar en een daarmee gepaard gaande compleet verloren bezieling. Het is er met de jaren niet beter op geworden en dit album bewijst dit nog maar eens te meer.
Ik mis het verder niet, er is genoeg geweldige muziek te vinden, en een ieder die hier wel iets uithaalt, have fun. In het minst erge geval kan je in ieder geval zeggen dat Coldplay verder geen kwaad doet (al bezet het wel FM golven waar andere, wellicht interessantere bands, misschien ook wel op zouden willen surfen).

avatar van meneer
Ik moet eerlijk zijn. Ik mag graag (en soms ook met gnuivend en handen wrijvend plezier) de bashing kritieken hier van de band lezen zonder ook maar één van de nummers van dit album beluisterd te hebben. Dus ik heb hem zojuist eens opgezet en ga er een serieuze luisterbeurt aan wijden. Fair enough..