Het is weer zover, een nieuwe van De Staat! Nieuwe single Kitty Kitty klinkt erg goed, heb 'Pikachu' en 'Me Time' op Lowlands gehoord en daarvan was 'Me Time' verreweg de indrukwekkendste. Kijk erg uit naar dit album!
Opener KITTY KITTY doet me daar gek genoeg aan denken. En dat volume mag zeker omhoog als het om De Staat gaat wat mij betreft.
Fake It Till You Make It is zo pakkend als het maar zijn kan en ik besef gelijk hoe origineel ik deze band toch vind. En dat gezegd hebbende is nu ook wel duidelijk dat De Staat een geheel eigen stijl heeft en deze toch weer een beetje weet uit te bouwen zoals op dit nummer.
Dat vind ik dan weer wat minder van Mona Lisa. Origineel zeker, en die eigen stijl horen we terug, maar hier heb ik een beetje het gevoel dat ze het succes van vorige hit-nummers proberen te herhalen. Maar ja, als het lekker klinkt dan heb ik er geen moeite mee. Want lekker is dit zeker!
I’m Out of Your Mind beukt lekker weg, iets wat wel aan de mannen toevertrouwd kan worden. Verrassend. Welnee, maar wat maakt het uit.
ik ben niet van de Pikachu generatie. Overigens niet de reden dat ik dit nummer een beetje te lomp vind. Het zorgt er zeker voor dat mijn voetjes flink gaan bewegen, maar het is wel een beetje van dik hout zaagt men planken (Hey, noem ik nu een andere band uit Nederland? Geen vergelijking hoor!).
Zie ginds komt de Phoenix. En dan opeens blijft een lief klein liedje over. Zouden ze een beetje naar James Blake en consorten hebben geluisterd de laatste tijd?
Level Up stoomt lekker door en komt rustig tot een einde.
Me Time kent weer wat meer gekkigheid. De Staat is er dol op blijkt wel weer. Ook dit nummer beukt best lekker, maar nergens wordt het echt hard of zo. Het lijkt zo simpel en toch is het zo catchy als de pest. A little Me Time zeker weten. De volumeknop gaat gewoon nog een beetje hoger. Dat ook dit een vrij lomp nummer is maakt niet uit.
Tie Me Down is in samenwerking met Luwten, ook al zo'n fijn talent van eigen bodem. Muzikaal gezien merk ik niet veel van haar inbreng. Het draait voornamelijk om haar vocalen en het heeft zeker toegevoegde waarde. Fijn nummer. What the fuck did you just grab me?
I Wrote That Code heeft wel een beetje een jaren '80 geluid, maar dan erg goed vertaald naar 2019. Catchy en wederom eentje waar je niet op stil kunt blijven zitten.
Afsluiter Luther is het langste nummer van het album en tikt bijna tegen de zeven minuten aan. Het komt wat traag op gang en komt voor mijn gevoel eigenlijk helemaal niet goed van de grond. Kan ook aan mij liggen. Dit doet me vrij weinig in elk geval.
Ik snap het als mensen zeggen dat De Staat niet hun ding is. Te veel gericht op het effect wellicht. Maar niks mis met volksmennerij, want dat is waar de band goed in is. Ik vind de band origineel en dat waardeer ik en daarbij weten ze me meestal enorm te pakken. Even wat anders dan het misschien wat 'zouteloze folk-gedreutel' waar ik ook heel graag naar mag luisteren zullen we maar zeggen. De Staat heerst nog steeds met hun Bubble Gum!
Wat een G R A N D I OOOO S goeie plaat is me dat ??? Laat maar KNALLEN die handel !! Wat een heerlijke verfrissing uit de muzikale douche! I love it ...
Al zal je er idd zélf wat moeite moeten voor doen. Geen plakje dat je er even doorjaagt tijdens het stofzuigen ...
Doet met ergens denken aan de pioniers-hoogdagen van Soulwax ... (en da's een héél groot compliment!)
The boys are back! Weer een moddervet album is het geworden. Of het zo goed is als 'I_Con' of 'O' valt nog te bezien. Toch weer puike Staat kwaliteit. Album 'O' was voor De Staat begrippen behoorlijk minimalistisch, door de ruimte die ze in de liedjes lieten. Hier trekken ze alle registers open, vooral op synthesizer gebied. Rocco en Jop laten de synths en bassen dreunen, gieren en blazen. Lekker vies en hard!
Nummers als 'Me Time' en 'Pickachu' moet ik even aan wennen nog. Lomp inderdaad, maar toch onweerstaanbaar en dansbaar.
'Fake It Till You Make It' is gelijk een klassieker. Niet normaal hoe catchy. Ook 'Phoenix' is een topper en het meest grensverleggende nummer op dit album.
Grandioos goede plaat indeed! Waar De Staat écht hun sound vastlegden op I_CON (hun beste tot dan) en meer elektronisch gingen op O, is Bubble Gum het beste van beide albums.
Ongelooflijk hoe ze op deze plaat de ene na de andere stamper op je afvuren. KITTY KITTY is briljant, Mona Lisa barst van de goede muzikale ideëen, Pikachu is lekker weird en een leuke woordspeling op 'I Peek At You'. En dan moet de hardste track nog komen, 'Me Time'! Wat een track, heerlijke hooligan-vibe, ik zie het al helemaal voor me hoe dit live gaat klinken, iedereen die "TU TU TU TUTU" loopt te brullen.
Dit album staat vol potentiële live-favorieten, en ik hoop dat dit album de deuren opent naar Europa en wellicht Amerika. Of ik hem beter vindt dan I_CON weet ik niet, nog een paar keer beluisteren, maar twee kleine meesterwerken voor een Nederlandse rockband is toch zeer netjes.
Ik snap de algehele positieve stemming hier niet zo... Na een aantal luisterbeurten vind ik het album als geheel veel minder dan zowel O als I_Con. De al bekende singles zijn stuk voor stuk prima tracks, met als uitschieters I'm Out Of Your Mind en KITTY KITTY. Verder is Me Time erg fijn en heb ik ook een zwak voor de track met Luwten. Tot zover het positieve nieuws... Fake It Till You Make It en draak Pikachu halverwege het album zijn beiden zwaar ondermaats en die laatste zelfs een beetje pijnlijk. En ook I Wrote That Code, Level Up en de afsluiter zijn een stuk minder interessant dan de reguliere albumtracks op I_Con en O. En dat heeft niks te maken met een eventueel ander geluid dat de band zou laten horen. In principe is dit verder namelijk een logisch vervolg op O. Het is voornamelijk het songmateriaal zelf wat minder consistent is dan op hun laatste albums. Natuurlijk is dit zeker geen slechte plaat, maar gezien de singles die het album voorgingen niet zo goed als ik had verwacht / gehoopt.
Eerder werk van De Staat wel geluisterd, maar na een paar keer draaien toch in de vergetelheid geraakt bij mij, het was het net niet.
Dit is het duidelijk wel, heerlijke opener, variatie en spetterende nummers. We gaan het zien of dit de playlist frequenter gaat halen, KITTY KITTY zal iig goed lokken.
Mijn eerste indruk is wel alleraardig. Ongeveer de helft van de tracks vind ik heel tof (vooral de tracks met electronica invloeden) en de rest wel aardig, maar niet heel bijzonder. Misschien klikt de rest later nog.
De cd blind gekocht. De Staat is een van de bands waarbij ik dat wel aandurf. Eerste beluistering: een aantal nummers zijn helemaal raak, maar ook eenlichte herhaling van zetten en een aantal echte verrassingen. Wordt vervolgd, maar minder dan **** zou verbazend zijn.
Ha, hij is binnen op vinyl. Met een fraai stukkie artwork. En belangrijker, als je hem hoort over een paar redelijke boxen ipv je smartphone, klinkt het materiaal heel veel beter. De plaat is sonisch erg interessant. Muzikaal is het bovendien ook weer dik op orde. Ms is de verrassing er wat af, maar ik hoor zeker vijf a zes klassieke Staat-tracks, dus als fan kan ik niet meer dan tevreden zijn.