Eurovision Song Contest Helsinki 2007 (2007)

Finland
Label: EMI

1. Anonymous - Salvem el Món / Let's Save the World (Andorra)
  2. Frederik Ndoci - Hear My Plea (Albania)
  3. Hayko - Anytime You Need (Armenia)
  4. Eric Papilaya - Get a Life - Get Alive (Austria)
  5. Marija Sestic - Rijeka Bez Imena (Bosnia & Herzegovina)
  6. The KMG's - LovePower (Belgium)
  7. Elitsa Todorova and Stoyan Yankoulov - Water (Bulgaria)
  8. Koldun - Work Your Magic (Belarus)
  9. DJ BoBo - Vampires Are Alive (Switzerland)
  10. Evridiki - Comme çi Comme ça (Cyprus)
  11. Kabát - Mala Dama (Czech Republic)
  12. Roger Cicero - Frauen Regier'n Die Welt (Germany)
  13. DQ - Drama Queen (Denmark)
  14. Gerli Padar - Partners in Crime (Estonia)
  15. D'Nash - I Love You Mi Vida (Spain)
  16. Hanna Pakarinen - Leave Me Alone (Finland)
  17. Les Fatals Picards - L'Amour à la Française (France)
  18. Sopho Khalvashi - Visionary Dream (Georgia)
  19. Scooch - Flying the Flag (For You) (United Kingdom)
  20. Sarbel - Yassou Maria (Greece)
  21. Dragonfly Feat. Dado Topic - Vjerujem U Ljubav (Croatia)
  22. Magdi Rúzsa - Unsubstantial Blues (Hungary)
  23. Dervish - They Can't Stop the Spring (Ireland)
  24. Teapacks - Push the Button (Israel)
  25. Eiríkur Hauksson - Valentine Lost (Iceland)
  26. 4Fun - Love or Leave (Lithuania)
  27. Bonaparti.lv - Questa Notte (Latvia)
  28. Natalia Barbu - Fight (Moldova)
  29. Stevan Faddy - Hajde Kroci (Montenegro)
  30. Karolina Goceva - Mojot Svet (FYR Macedonia)
  31. Olivia Lewis - Vertigo (Malta)
  32. Edsilia Rombley - On Top of the World (The Netherlands)
  33. Guri Schanke - Ven a Bailar Conmigo (Norway)
  34. The Jet Set - Time to Party (Poland)
  35. Sabrina - Dança Comigo (Portugal)
  36. Todomondo - Liubi, Liubi, I Love You (Romania)
  37. Marija Šerifović - Molitva (Serbia)
  38. Serebro - Song
  39. The Ark - The Worrying Kind (Sweden)
  40. Alenka Gotar - Cvet Z Juga (Slovenia)
  41. Kenan Dogulu - Shake It Up Shekerim (Turkey)
  42. Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai (Ukraine)
Mijn punten dit jaar:

04 Bulgarije
03 Finland
02 Rusland
01 Litouwen

In dit topic meer commentaar.

avatar van Oldfart
Al heel lang gaat het bij dit gehypte mediaspektakel NIET meer om de muziek.

Oldfart schreef:
Al heel lang gaat het bij dit gehypte mediaspektakel NIET meer om de muziek.

Al heel lang roept iedereen dit en al heel lang blijft iedereen kijken en commentaar leveren: blijkbaar toch leuk dan

Ach het is zeker leuk dan.
Maar laten we eerlijk zijn: het ligt er toch steeds dikker boven op dat het steeds meer draait om vriendjespolitiek.
Ik vind dat dit keer Nederland zeker in de top 3 had moeten eindigen.
Een sterk nummer ( naar songfestivalbegrippen ) en ook erg zuiver en overtuigend gezongen.
Helaas Edsilia.

Dat Servië gewonnen heeft Wat een Drama

avatar van Justinx
Zaterdag 12 Mei:

Het ging weer snel gisternacht. De ruim drie uur durende finale van het Eurovisie Songfestival - en daarbij een van de beste avonden van het jaar - was voorbij voordat je er erg in had. Het was een finale met veel hoogtepunten en uiteraad ook een aantal droevige dieptepunten. Uiteindelijk gezien ben ik zeker nog wel content met de einduitslag. Over hoe de avond uit eindelijk verliep. De opening werd dit jaar verzorgd door Bosnie en Herzegovina die naar mijn mening minder presteerde dan vorige jaren. Het was dan ook een matig folknummer, maar zeker even het vermelden waard. Want Spanje en Wit-Rusland die na Bosnie en Herzegovina optraden waren dan weer minder. Vrijwel herkenbare songfestivalnummers. Uiteindelijk heeft Wit-Rusland buiten gewoon weten te scoren als je het in vergelijking trekt met het nummer. Daarna kwam een nummer waar ik in de eerste instantie veel van had verwacht; Ierland. Het bleek een beetje een rommelige folkballade, maar de laagste plek in de eindpositie wens ik Ierland niet toe. Na de matige Finland, Macedonie en het gotische Slovenie kom ik bij het volgende land die mij erg wist te verrassen dit jaar; Hongarije. Met een bluesachtig nummer wist de rauwe stem van de zangeres me helemaal in te pakken. Simpele opzet, maar een fijn nummer. Waar Litouwen vorig jaar nog verrassend en gek was, is dat dit jaar allesbehalve het geval. Het land stuurde een wat saai nummer. Nee, mijn volgende favoriet kwam als elfde, het debuterende land Georgie. Met een Bjork-achtig nummer wist de zangeres een van de betere nummers op het songfestival te brengen. Erg jammer dat succes uitbleef en wat een behoorlijk ondermaatse eindpositie opleverde. Erg jammer, daar had ik veel meer van verwacht. IJzersterk nummer, te plaatsten in mijn top 5. Maar ook het volgende nummer van The Ark voor Zweden was bedroevend wat betreft de einduitslag. Zweden had ik dit jaar als underdog meegerekend in de kopploeg - maar het had niet zo mogen zijn. Het nummer was zeker meer waard. Het volgende echte hoogtepunt kwam met winnaar Servie. Een prachtige balkanballade - en zoals je weet; die doen het altijd erg goed. Naar mijn mening bleef het nummer wat minder hangen als bijvoorbeeld vorig jaar bij Lejla of Lane Moja een aantal jaren terug. Maar desnietaltemin had ik niemand anders een tweede plek kunnen gunnen. Zelfs niet het volgende land in aankomst; Oekraine. Nee, begrijp me niet verkeerd want het nummer van Oekraine vond ik echt geweldig. Ik hou van die gekke nummers die voor veel oproer zorgen. Ik vond het dan ook jammer dat Isreal het niet haalde in de finale, maar Oekraine maakte veel goed. Naar mijn mening stiekem toch het beste nummer. Maar gezien Oekraine een aantal jaren geleden heeft gewonnen, gun ik Servie alle eer. Na Oekraine had je nog de noemenswaardige nummers van Roemenie en Turkije. Beide wel aardige nummers en eindigde dan ook best hoog. Top. Ik ben wel blij met het Eurovisie van dit jaar. We hebben weer lekker kunnen genieten van geweldige nummers - maar liefst 42. Jammer dat het weer voorbij is. Servie is van mij terechte winnaar, hoewel ik Georgie ook wel een eerste plek wilde toekennen. Maar ach, zo is het nu eenmaal. Prima. Ik zal mijn punten ook maar eens toekennen. Zoals ik al zei; hou ik van lekker gek.

12. Oekraine
05. Ierland
04. Hongarije
03. Turkije
02. Rusland
01. Bosnie & Herzegovina.

Het was weer leuk, ik heb weer genoten. Tot volgend jaar in Belgrado!

*Laura*
Mijn punten (reeds afgevallen halve finalisten niet meegerekend!!)

12 punten - ZWEDEN
4 - Hongarije
3 - Wit-Rusland
2 - Finland
1 - Slovenië

Servië valt net uit de boot wat mijn punten betreft.
Slechtste inzendingen vond ik Oekraïne (wat zag men daar toch in?? ik heb niks tegen komische acts, maar dit vond ik geeneens grappig!) en Turkije.
Grootste teleurstelling was Bosnië, omdat die me normaal enorm weten te paaien (denk maar aan prachtige nummers als Lane Moje en Leijla!).

En Andorra en België hadden ook in de finale moeten staan.

kArIzMa_TuRk
Slechtste inzendingen vond ik Oekraïne en Turkije.
Bijna iedere Nederlander (ong. 60 niet geteld) die ik tegen ben gekomen hier in Purmerend na het songfestival zeiden:
Turkije moest absoluut winnen. Top nummer!
Toen ze dat zeiden, zei ik:
Ik ben om! Helemaal mee eens! Hebben jullie gevote?
En het was:
4 of 5x per persoon!
En bijna alle Nederlanders die ik ken weten zeker wel veel van real-muziek af.
En Andorra en België hadden ook in de finale moeten staan.
Dat zeg je, omdat jijzelf een Belg bent. Waarom doe je dat? Je ziet toch dat hier geen 1 Nederlander is die zegt dat Nederland eigenlijk ook in de finale moest staan. Chauvinist!

Trouwens ben ik het daar helemaal niet met je eens.

avatar van L_T_B

Gevalletje van "de pot verwijt de ketel"?

mijn bericht bij het forum van het Eurovision 2007
kArIzMa_TuRk schreef:
Hoe kan Servië nou winnen? Ik vond het echt niet goed!

De landen van wie ik het goed vond op een rij:

Griekenland!
Finland!
Turkije! (heeft niets met chauvinisme te maken!)
en vond Engeland ook best goed!

Harco
...dus als zij er ook bij had gezet "(heeft niets met chauvinisme te maken!)", had het wel gemogen?

ook niet! eerder Nederland

ook niet! eerder Nederland

En daarom stemden alle Turken in Europa op een ander land dan Turkije
Kom op: allemaal chauvinisme...... (en ik vind het niet eens zo raar, maar dit jaar had Turkije gewoon een veel minder nummer).
DJ Bobo zei dat zelfs als de Turkse vlag op het podium gelegd was het land de finale wel zou halen. Beetje slecht verliezer natuurlijk, maar er zit iets in.
Maar goed: deze discussie hoort op het forum

aERodynamIC schreef:
Beetje slecht verliezer natuurlijk
Ach, kom op zeg...

Ach, kom op zeg...

DJ Bobo, de zwitserse inzending die de finale niet haalde ja: vind je van niet dan met zo'n opmerking (ook al zit er wat in)?
Hij maakte die opmerking en dan toon je dat wel een beetje aan. Edsilia pakte dat beter aan, die was sportiever.

Volgens mij lees jij niet goed wat ik schreef.........

kArIzMa_TuRk
u had het toch over Turkije toen u zei van
Beetje slecht verliezer natuurlijk
en ik zeg, kom op zeg...

Echt niet!

Zoals ik al zei: je leest niet goed! Ik had het toch echt over DJ Bobo en zijn uitspraak over de turkse vlag op het podium. Hij was duidelijk pissed over het stemgedrag en daarom zei hij dat. Dat deed ie ongetwijfeld omdat hij een slecht verliezer is (alhoewel hij wel een klein beetje gelijk heeft met die uitspraak) Of dacht jij al die tijd dat DJ Bobo voor Turkije uitkwam?
Feit is dat jij een opmerking over chauvinsme plaatste en daar werd op gereageerd. Je maakt mij niet wijs dat alle Turken verspreid in Europa op Turkije stemden omdat ze het toevallig het beste liedje vonden. "Goh ook toevallig dat dat dan ook net uit mijn geboorteland komt....".
Dan klinkt de opmerking die jij daarover plaatste een beetje vreemd en vandaar dat je die tegen-opmerking kreeg.
Want zeg nu zelf: Duitsland en Nederland geven al jaren 12 punten aan Turkije, dat is toch op zijn zachtst gezegd merkwaardig niet waar?!
Geef gewoon toe dat het wel degelijk chauvinisme is (niks mee namelijk) en verwijt het anderen dan niet.

En zeg maar jij

kArIzMa_TuRk
(ooohja nou zie ik het, je had het over Dj Bobo )

Kijk, ik vond dat Turkije dit jaar een goed nummer heb gekozen om op de podium van het songfestival te staan. Als het een slecht nummer was (net als van vorig jaar of van 2jaar geleden ) zou ik me niet zo uitsloven! Dus wat ik doe heeft absoluut niks met chauvinisme te maken. En je hebt gelijk dat Nederland en Duitsland al jaren 12 punten aan Turkije geven. Maar wie zou dat nou niet doen? (Nederlanders die niet op Nederland gaan stemmen als ze in het buitenland wonen. Daaag ) ok, dat heeft wel wat met chauvinisme te maken maar wat ik doe... Echt niet!

Dan hebben vorig jaar zeker alle lelijke mensen in Europa op Lordi gestemd omdat ze een soort van verbintenis met die groep voelden.

kan...

Dat zou dit jaar ook bijna gebeuren met Oekraïne

*Laura*
Chauvinist!

Wat een onzin, zeg! Als ik onze afgelopen inzendingen eens overloop is het sinds 1998 (met Melanie Cohl) geleden geleden dat ik vond dat we nog eens een goed nummer hadden. Vorig jaar was het hier een enorme heisa toen Kate Ryan niet doorstootte naar de finale, maar ik vond het niet meer dan terecht dat ze met zo'n vals gezang en zo'n zwak nummer in de halve finale bleef steken. (en dat was dan nog een Vlaamse, net zoals ik!) Zo'n chauvunist ben ik dan precies toch niet, hé! Mij best als jij het geen goed nummer vond, maar doe daarom geen ongefundeerde uitspraken over anderen.

avatar van Marki_san
vandaag ga ik de cd halen en daarna stel ik mijn uiteindelijke top 10 samen...niet dat één van jullie daarop zit te wachten

rja
nix voor mij..

Vraagje tussendoor: stemmen al de 'niks voor mij' mensen nu op de cd of op wat ze vluchtig op tv hebben zien voorbij komen? Of is het gewoon een statement? Dat zou nl. niet erg correct zijn net als al die 'statements' bij Frans Bauer, Jan Smit en anderen.
Stemmen op musicmeter doen we nog steeds als we het hele album gehoord hebben lijkt mij.

aERodynamIC schreef:

Ik vind het gemiddelde nog best hoog; komt zeker door de bijdrage uit Finland.

Ik zie nu dat je alle clips kunt zien; dus als je niks te doen hebt kun je ze allemaal bekijken, en vervolgens wel het album beoordelen.

deric raven schreef:

Nope, want daar zitten live versies tussen (die als officiële clips gelden), daarbij maak je mij niet wijs dat al die extreem lage stemmers alle 42 clipjes braaf hebben zitten kijken.
Nee hoor, zelfde soort tegenstemmers als bij de Jantje Smits/Frans Bauers van deze wereld. Beetje flauw dus en ik vraag me telkens weer af of ze dat nu echt nodig hebben om hun 'goede smaak' te tonen.

avatar van The Scientist
Wat scheldberichten weggehaald, als jullie kritiek op elkaars muzieksmaak willen leveren doe dat dan via PM aub, hier gewoon het over de muziek zelf hebben

avatar van Gretz
Ik ga niet alles luisteren (omdat er ook veel bijzit waar ik niet graag naar luister), maar er zitten wel een aantal leuke pop/rock nummers bij. Hanna Pakarinen, Hayko en Eiríkur Hauksson en Edsilia. Ik moet wel zeggen dat ik het songfestival vroeger leuker vond, maar of dat komt doordat het songfestival veranderd is of doordat mijn muzieksmaak veranderd is weet ik niet. Het viel me op dat in de finale 'slechts' de helft van de liedjes in het Engels was, en dat is toch weleens anders geweest...toen er nog niet zoveel Oost-Europese landen meededen. Ik denk dat West-Europese muziek me toch beter ligt...

avatar van Hans Brouwer
Volgend jaar schijnt Paul de Leeuw Nederland te willen gaan vertegenwoordigen op het Eurovision Song Contest 2008 . Nou dan weten we met z'n allen in ieder geval zeker dat Nederland niet door de voorronde komt .

Dat zal wel meevallen (zeker gezien de voorwaarde):

Paul de Leeuw is bereid desnoods zelf de kar te trekken voor het Eurovisie Songfestival 2008, mits het evenement weer een liedjesfeest wordt in plaats van een vriendjes- en bu- ren- onderonsje.
Aan het slot van zijn programma 'Mooi Weer het Songfestival', bood hij zichzelf aan als Nederlandse kandidaat, als er, na het debacle van Helsinki, niemand anders wil.