Blackberry Smoke - The Southern Ground Sessions (2018)

Country / Rock
Label: Earache

1. Run Away from It All (4:27)
  2. Medicate My Mind (4:39)
  3. Let Me Down Easy (3:01)

met Amanda Shires

4. Best Seat in the House (4:34)
  5. You Got Lucky (5:15)

met Amanda Shires

6. Mother Mountain (3:35)

met Oliver Wood

avatar van BoyOnHeavenHill
Een EP met akoestische versies van vijf nummers van Find a light, het meest recente album van deze band, plus een eveneens akoestische (en geweldige) cover van Tom Petty's You got lucky, alles opgenomen in de Southern Ground-studio in Nashville, met hulp van zangeres/violiste Amanda Shires op twee nummers en zanger/gitarist Oliver Wood op één nummer. Beste compliment voor deze versies is dat ze zelden aandoen als omgeturnde elektrische nummers (met uitzondering misschien van de gitaarsolo in The best seat in the house); alles klinkt warm en organisch, met zanger Charlie Starr in topvorm en een band die volkomen op z'n gemak is met deze arrangementen. Zeer de moeite waard. (Nu ook verkrijgbaar op de Tour edition-CD van Find a light, dus op de uitgebreide release van de CD-versie van dat album erbij geperst.)

gastheerg
Na een paar luisterbeurten heb ik er een halve ster bijgedaan. Dit kan ik echt de hele dag op hebben staan.

Mssr Renard
Fantastisch mooie en krachtige plast. Live in de studio en ongekend goed gespeeld. Meestal (soms) kunnen unplugged sessies ontaarden in een rommeltje, maar hier wordt zowel losjes als strak gespeeld. Een erg strakke band en de zang krijgt hier wat meer de ruimte en die is overal heel sterk.

Nieuw bandlid (hier nog special guest/gastartiest) Benji Shanks draagt extra gitaarpartijen aan, alsmede resonator-gitaar en mandoline. Gaste Amanda draagt extra zang en viool bij, en ook al speelt ze vaker bij de band, hier lijkt ze wel volwaardig bandlid.

Ik heb deze op vinyl, en het voelt meer als een volwaardig live-album dan als een EP.

gastheerg
Ik heb ok de vinyl versie en of het wel of geen EP is boeit mij niet. Dat neemt niet weg dat ze in deze stijl een 2lp mogen maken!

avatar van jailhouserocker1
Ik vind dit een geweldige band, maar ben niet kapot van "unplugged". Gaat me snel vervelen, zo ook dit albumpje. Deze band komt het beste tot zijn recht in een echte live setting, met de stekker erin dan wel