Edwynn schreef:
Boordevol clichés.
Maar zooo gaaf.
Dit album staat vol met dit soort memorabele momenten.
Uit 1 van de vele hoogtepunten van dit album: Pig Slaughter(!

) Zoals de titel al doet vermoeden, een erg fijnzinnig nummer met zeer diepgaande lyrics.
Zodra het nummer na de openingsriffs op volle snelheid losbarst kan je niet anders dan aan Slayer denken. Maar daar blijft het niet bij, de jongens van Blessed Death springen gelukkig erg creatief om met gestolen riffs en andere clichés.
Let op het stuk vanaf minuut 1:04 tot 1:40
Pigs must die! (x3)
KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILLL !!
de gil bijna overlopend in een door twee gitaren overlappende gitaarsolo, een waanzinnig gepingel dat van links naar rechts door de boxen scheurt, en een soort psychedelisch effect tegeweeg brengt. Schitterend! Let ook op wat in er in dit nummer, dat slechts 2:56 minuten lang is, allemaal gebeurd. De Beatles van de thrash
Slayer komt niet alleen hier om de hoek kijken, maar heeft Slayer ook bij Blessed Death om de hoek komen kijken? Met
Into the Ovens brengen deze namelijk een jaar voor
Angel of Death ook al een, niet minder griezelig, bezoek aan de holocaust. En dat met half zoveel tekst. Als de nazi-laarzen letterlijk door, en op maat van de de muziek stappen, gaat het haar op mijn armen al recht staan. Een bescheiden duivels aandoend gegrom doet de rest. De dodelijk spanning zit er al goed in.
Death by life, they march
Into the ovens of Hell
Select and slaughter
the perils of war
Scorned by hatred, six million souls
All are dead, no one leaves alive
Into the ovens! The Fuerer cries
En dan breekt de (thrash)hel weer los. Qua sfeer lijkt het bezoek van Slayer aan Auswitch wel een kindertuin in vergelijking met dit.
Zo kan ik bij elk nummer eigenlijk wel verschillende dingen oppikken. Luister je veel naar hedendaagse metal, dan kan de productie misschien in eerste instantie een belemmering vormen om deze ten volle in je op te nemen. Hou je echter van demo's, waarop je de ideeen van de muziek belangrijker vind dan de uitvoering of de klank, dan vind je hier zeker je ding.