VNV Nation - Judgement (2007)

Electronic
Label: Metropolis

1. Prelude (4:08)
  2. The Farthest Star (4:53)
  3. Testament (6:14)
  4. Descent (4:25)
  5. Momentum (6:15)
  6. Nemesis (4:30)
  7. Secluded Spaces (5:54)
  8. Illusion (4:47)
  9. Carry You (6:11)
  10. As It Fades (4:38)
Dit album staat denk ik wel gelijk aan Futureperfect en dat had ik niet verwacht na het tegenvallende Matter+Form. Gaaf

Klopt als een bus. Helaas nog zowat de enige relevante groep in het genre atm.

avatar van mean eyed cat
illusion is een prachtplaat!

avatar van GaiusBertus
Ronan Harris klinkt soms enigszins ongeïnspireerd, de muziek ligt erg goed in het gehoor maar is soms ook wel erg makkelijk (Carry You bijvoorbeeld). Desondanks een aantal top nummers (Testament of Nemesis), dus toch maar 4 puntjes ipv 3,5.

avatar van Crush
'The farthest star', 'Testament' en 'Nemesis' vind ik erg goed, waar de rest wat tegenvalt en hier en daar nogal clichématig klinkt, maar de drie genoemde nummers vind ik dan wel zo goed dat ik het album toch met 4,5 beoordeel.

Illusion, top nummer. Rest heb ik niet zo op...

avatar van Crush
Naar verluidt kwam dat nummer onlangs voorbij in 'goede tijden slechte tijden' ,dus zullen er wel meer mensen n.a.v. dat nummer nader kennis maken met VNV Nation. En zal veelal de rest tegenvallen, denk ik.

inmiddels is de opvolger uit. Op het eerste gehoor geen beter album dan deze.

avatar van orbit
Ik heb VNV al een tijdje opgegeven, dit boeit me niet echt meer.. maar lekker op het gehoor en potentieel voor een grotere groep heeft dit beslist.

Beetje jammer dat ze bij het 'grotere publiek' bekend zijn van Illusion in feite...draak van een nummer. Harris die de sentimentele tour opgaat heeft feitelijk maar één keer echt gewerkt: in de vocal versie van Forsaken (en da's meteen mss wel hun beste nummer ooit).
Trouwens Orbit: VNV Nation is in zijn genre alvast al zowat 10 jaar veruit de grootste groep, veel meer kunnen ze binnen die limieten niet meer bereiken.

avatar van orbit
Het lijkt me dat veel meer mensen dit goed zouden moeten vinden, het is redelijk commercieel en een band als Wolfheim staat in Duitsland ook in de charts. Maargoed, ijdele hoop te denken dat het Nederlands publiek opeens iets van smaak zou ontwikkelen

Bwah, zit er niet echt in vrees ik, daarvoor blijven ze toch net iets teveel in die EBM-niche hoek zitten. Tenzij ze in navolging van Apoptygma Berzerk beginnen te 'verruimen', God behoedde ons daarvan...
Nieuwe album heeft overigens wel een hoger percentage goed in het gehoor liggende zuivere synpop-uitstapjes dan deze (Defiant is mss wel hun meest radio-vriendelijke anthem ooit), maar 't blijft wel grotendeels in het zelfde straatje spelen.

sanquin
Ik heb, na het zien van 1 liveshow VNV Nation in de kast gezet...wat een slechte frontman is Harris!
Mijn ding is het niet meer...alhoewel de oudere nummers soms wel eens voorbij komen...

avatar van james_cameron
Een aantal sterke opzwepende tracks en een paar zeiknummers, kortom; een typisch VNV Nation-album. Het wil de band maar niet lukken om een consistent goede plaat te maken. Wat niet wegneemt dat tracks als The Farthest Star en Nemesis wel heel tof zijn.

avatar van Killeraapje
Recentelijk heb ik het nummer Illusion ontdekt omdat Lord of the Lost & Solar Fake het beide hadden gecoverd. Erg mooi nummer met een zeer mooie tekst.