Het is eigenlijk ook helemaal geen slecht album.
Ik vraag mij af, wat Jimmy Page oorspronkelijk voor ogen had, met The Firm.
Want ik moet toegeven, bij tijd en wijle pogingen tot het opnieuw creëren van de Led Zeppelin sound te horen. Zoals de prima opener Fortune Hunter. Maar Page slaagt er niet in die lijn het hele album vast te houden. Niet bij gebrek aan goede muzikanten (hoewel daar geen nieuwe Robert Plant tussen zit) maar bij gebrek aan goede songs.
Het is alles bij elkaar helemaal niet slecht maar ook niet wereldschokkend. De chemie, waardoor Page en Plant aan elkaar waren verbonden, ontbreekt. Het is ook een zeldzame, door het lot verkregen, wisselwerking. Maar toen Plant en Page het in de jaren '90 nog eens met elkaar probeerden, was het wel gelijk weer aanwezig.
Daarom de vraag: wat wilde Page met The Firm? Vooralsnog klinkt het teveel als een doorsnee jaren '80 rockband. Niets mis mee maar door het gebrek aan onderscheidend materiaal moet je uitkijken niet in de anonimiteit te verdwijnen. Nu zal dat door de naam Jimmy Page niet zo snel gebeuren maar meer dan tevreden kan hij niet over Mean Business zijn geweest, lijkt mij.