Aerosmith - Pump (1989)

Label: Geffen

1. Young Lust (4:18)
  2. F.I.N.E. (4:09)
  3. Going Down / Love in an Elevator (5:38)
  4. Monkey on My Back (3:57)
  5. Water Song / Janie's Got a Gun (5:38)
  6. Dulcimer Stomp / The Other Side (4:56)
  7. My Girl (3:10)
  8. Don't Get Mad, Get Even (4:48)
  9. Hoodoo / Voodoo Medicine Man (4:39)
  10. What It Takes (6:28)
  11. Ain't Enough * (4:57)
avatar van Dielie
ik heb deze plaat ooi weggeschonken en wat heb ik daar spijt van!!

ik schaf hem zeker nog eens aan, alleen al voor "Love in an Elevator" en "The Other Side"

DonDijk
ik denk het beste album van Aerosmith.imo staan hier zeker wat briljantjes op, leuke opbouw van de nummers ook.
3.5/4.0

Joy
hier begon mijn interesse voor aerosmith

van begin tot end een creatieve plaat, met als hoogtepunt imo what it takes

dit was de eerste plaat van aerosmith die ze geheel en al clean hebben gemaakt, sindsdien ging het ook een stuk beter met aerosmith

een 4

gaaf gaaf gaaf.....maar dat is aerosmtih !!

avatar van avdj
3,33 gemiddeld? Dit staat paginagroot in 1001 albums! Wel de beste van ze?

avatar van Tribal Gathering
avdj schreef:
3,33 gemiddeld? Dit staat paginagroot in 1001 albums! Wel de beste van ze?

Samen met Toys in the Attic.

avatar van avdj
Klopt, staat Rocks er ook niet in?

Toys in the Attic is een lekker album, ook al met een bijzonder laag gemiddele op deze site. Hier is Tool twee keer in de top 12 te vinden terwijl die niet in het boek staat.

avatar van Rinus
Een van de betere albums van Aerosmith, dat is zeker.

avatar van Rickepick
weet niet wat ik van deze plaat moet denken, ik ga hem eens luisteren met de koptelefoon op, tot nu toe * * *

Jezus wat is Aerosmith een goede band ik blijf me er over verbazen en met dit album waren ze helemaal back.

EVANSHEWSON
Mooie macho-hoes hé ?
Ik heb deze nog in mijn deejayperiode gehad, ach iedereen maakt fouten in zijn leven.

pure nostalgie, deze plaat heb ik grijs gedraaid!
de beste van Aerosmith voor mij
what it takes and the other side zijn mijn uitschieters, maar love in elevator, janie.. en voodoo zijn tevens klassiekers voor mij!
slechts drie kwartiertjes, een halve voetbalmatch...
maar geen voetbalhelft die me ooit zo kon boeien als dit muzikaal spektakel

MICKJES
Veruit het beste wat Aerosmith heeft ik heb niet alle platen van ze ik moet alleen Toys in the attic nog aanschaffen die ook heel goed schijnt te zijn. Maar goed nu over dit album staan eigenlijk alksnummers op zoals Janies gguns, Tell me what it takes, The other side de 2 openers, Love in an elevator en zo zou ik nog wel ff door kunnen gaan maar!!!!!!!!

Samen met Toys en Rocks het beste album van Aerosmith. Hier wisten ze in tegenstelling tot op Permanent Vacation een commerciele sound perfect te combineren met de oude rauwe jaren 70 Aerosmith. Het album heeft eigenlijk geen enkel zwak moment en nummers als Voodoo Medicine Man, F.I.N.E. en Monkey On My Back compenseren de wat gladdere nummers als Love in an Elevator. Mooie interludes trouwens met Water Song, Dulcimer Stomp en het folky stukje na What It Takes.

4.5e ster

ff het gemiddelde wat opkrikken:

3,5 *

Goed album!

avatar van James Douglas
Het grappige wat ik bij Aerosmith albums heb(nou ja, grappig) is dat er (bijna) altijd een aantal échte hoogtepunten voorbij komen en een paar songs van het 'mwaoh mwaoh' gehalte. Dus ik veer op bij Janie's got a Gun of Love in an Elevator en haak lichtjes af bij 'The Other Side'.

een heerlijk album.

Eerst was er geen reet aan, vooral de wat onbekende nummers maar na wat luisteren word het steeds mooier, alleen wat jammer van sommige voorstokjes bij bijvoorbij love in a elavator en Janie's got a gun.
Ik vind dit samen met Get a Grip het beste album.

PriestMaiden
Goed album van Aerosmith! Favoriet nummer: Janie's got a gun

Janie's Got A Gun, Love In An Elevator, The Other Side, What It Takes. Na Toys In The Attic en Get A Grip het beste album.

avatar van Von Helsing
Het laatste album van Aerosmith die nog goed was, alweer 20 jaar oud. Mijn eerste CD trouwens.

Klinkt anno 2009 nog zeer behoorlijk, mede door de productie die geen sporen van de jaren '80 achter heeft gelaten.

Met name Voodoo Medicine Man, Monkey on My Back en de hitjes zijn erg sterk.

Hierna werd het steeds minder, en tegenwoordig is mijn interesse naar het 0 punt gedaald.

what it takes, mooi

sterkste plaat die men heeft gemaakt

avatar van James Douglas
Opvallend en wat vind jij dan van hun periode in de jaren zeventig en met name het album Rocks?

Joy
goeie vraag want wonderwel ken ik die niet, of heb hem lang geleden gehoord maar in vergetelheid geraakt

dat bied ene nieuwe kans en gezien de respons bij die plaat ga ik die zeker nog eens goed beluisteren

avatar van James Douglas
Dat zou ik dan maar eens doen. Love in an Elevator is natuurlijk leuk maar écht onbeschoft rocken doen je met Rats in the Cellar

loopt nu binnen

later meerrr

Casino Boogie
Eigenlijk alleen maar goede nummers op deze plaat. Op vakantie in Spanje werd ie op casette indertijd grijsgedraaid op ons appartement. Janie's Got A Gun, Love In An Elevator, F.I.N.E, en My Girl vind ik de absolute uitschieters.

avatar van Lamontagne
Heerlijke plaat van de eerste tot de laatste toon!!

avatar van freakey
Three Mile Smile schreef:

4.5e ster

Weer eens, de enige Aerosmith cd waar werkelijk geen enkel zwak moment op te vinden is!!!!

avatar van vielip
Samen met Permanent vacation, Rocks en Toys de beste albums van Aerosmith!! Hier staat eigenlijk geen slecht nummer op. Toch doen de minder bekende nummers me nu, na al die jaren, het meest. FINE, The other side, What it takes, Young lust, Voodoo en Monkey on my back vond ik vroeger niet zo maar behoren nu tot m'n favorieten!!

avatar van brain75
Heerlijk album dit. Al ruim 20 jaar in bezit en nog steeds verveeld het niet. De rare intro's die voor sommige nummers zitten en de ghost track na "What It Takes" geven dit album een bepaalde losse sfeer.

Absolute favorieten zijn "The Other Side" en "What It Takes". Maar ook "Love In An Elevator" en "Janie's Got A Gun" zijn natuurlijk toppers. De overige nummers zijn eerlijk gezegd wat minder bijzonder, maar die neem ik maar op de koop toe!