Weezer - Weezer (2019)

Alternatieve titel: The Teal Album

Label: Crush

1. Africa (3:58)
  2. Everybody Wants to Rule the World (4:04)
  3. Sweet Dreams (Are Made of This) (3:34)
  4. Take on Me (3:43)
  5. Happy Together (2:25)
  6. Paranoid (2:44)
  7. Mr. Blue Sky (4:46)
  8. No Scrubs (3:10)
  9. Billie Jean (4:54)
  10. Stand by Me (3:00)
avatar van frolunda
Een wel erg overbodig cover album dit tussendoortje van Weezer.De versies hebben helemaal niks avontuurlijks,het is gewoon exact naspelen op amusement orkestjes niveau en voegen hoegenaamd dan ook niks toe,aan de stuk voor stuk veel betere originelen.
Het nut van deze release zie ik dan ook totaal niet in maar gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op een 'echt' nieuw Weezer album.
Voor deze ; zwak.

avatar van BoyOnHeavenHill
Tien bekende liedjes perfect nagespeeld (okee, met hier en daar een solo op fuzzgitaar in plaats van synthesizer, en op Sweet dreams slaat Patrick Wilson er lustig op los), maar verder worden de loopjes en de koortjes en de synths natuurgetrouw gekopieerd zonder dat er iets substantieels aan de nummers wordt toegevoegd, en dus ook zonder dat duidelijk wordt dat het hier gaat om een nieuwe plaat van Weezer (afgezien van het karakteristieke stemgeluid van Rivers Cuomo). Het idee dat je aan de lullige hoes al kunt zien dat dit een grap is lijkt me vergezocht, aangezien de hoezen van hun titelloze "gekleurde" albums wel vaker eenzelfde lulligheid uitstralen. Maar goed, als dit dan inderdaad een grap is, dan is het een uitzonderlijk melige. Twee sterren voor de ambachtelijke vaardigheden, en nu gauw Pinkerton opzetten.