Marlon Williams - Live at Auckland Town Hall (2019)

Nieuw-Zeeland
Country / Folk
Label: Caroline

1. Come to Me (4:34)
  2. I Know a Jeweller (2:51)
  3. Everyone's Got Something to Say (3:03)
  4. Beautiful Dress (3:23)
  5. I Didn't Make a Plan (4:24)
  6. The Fire of Love (4:38)
  7. Is Anything Wrong (4:13)
  8. Can I Call You (4:12)
  9. Dark Child (6:47)
  10. I'm Lost Without You (4:24)
  11. Nobody Sees Me Like You Do (4:04)
  12. What's Chasing You (2:58)
  13. Party Boy (2:26)
  14. Carried Away (4:39)
  15. Vampire Again (4:06)
  16. Nobody Gets What They Want Anymore (5:11)
  17. Make Way for Love (4:27)
  18. Love Is a Terrible Thing (3:39)
  19. Portrait of a Man (7:44)
  20. When I Was a Young Girl (5:50)
avatar van dafit
Dat was een aangename verrassing: pas laat kwam ik erachter dat Marlon Williams een prachtig live-album heeft uitgebracht. Regelmatig voegen dit soort registraties weinig toe, maar dat geldt niet voor die van het concert van de Nieuw-Zeelandse zanger in Auckland Town Hall.

Het geluid is kraakhelder, zijn band verkeert in prima vorm en bovenal bevestigt Williams dat hij ook op het podium een van de beste zangers van zijn generatie is. Met ongekende souplesse zingt hij veel werk van Make Way For Love, dat onverwachts uitgroeide tot een van mijn favoriete albums van 2018, maar ook een aantal verrassende covers. Hoogtepunt: zijn cover van Carried Away - vooral bekend van de versie van Olivia Newton-John,

Naar Marlon Williams blijf ik met plezier luisteren.
Ontdekte pas dat hij dit live album heeft uitgebracht. Dat is gewaagd na het uitbrengen van maar twee albums. Bij zijn debuutalbum had ik nog mijn reserves: een mooie stem maar niet alle nummers vond ik goed. Van zijn tweede Make Way For Love werd ik enthousiast: wat een mooi break up album met melancholieke popsongs.

Op dit live album zijn Williams en zijn band verder gegroeid. Maar liefst 21 nummers zijn te horen. Met veel eigen materiaal (alle nummers van Make Way For Love worden gespeeld) en een paar covers.

Het is een mooie concert weergave van een gedreven Williams die het met zijn band wel eens heel ver kan gaan schoppen.