Alexander Wolfe - Little Death (2019)

Label: Dharma

1. Little Death (2:53)
  2. Avalanche (3:44)
  3. Your Love Is a Wheel (4:12)
  4. Oslo (4:26)
  5. Catherine (5:28)
  6. Breaking the Fall (4:42)
  7. Jesus (5:16)
  8. I Can't Get to Sleep (2:58)
  9. Chin Up (3:28)
  10. Alive (6:01)
  11. I've Already Lost What I Never Had (5:05)
avatar van muziekobsessie
Inmiddels zijn 4e album al van deze zeer getalenteerde Londenaar. En meteen ook zijn aller beste! Heel veel koortjes, prachtige strijkerpartijen, schurende riffs, afwisseling en oprechte zeer persoonlijke teksten zoals Catherine. Waarbij de naam zelfs klopt. Een tekst over een relatie van het begin "make love to her in the house where she was born" tot aan de laatste kus toe. Dit alles maakt dit een fantastisch album waar ik keer op keer naar wil luisteren om al die prachtige lagen te ontdekken. Voor mij ook lang, lang geleden dat ik een tikkeltje rock kon waarderen. Het is voor mij een uitgestorven genre die mij heden te dagen niet meer kan boeien. Her en der ontstaat een escalatie van een nummer dat ineens uitmond in heerlijke schurende rockriffs zoals in "Your Love Is a Wheel". Maar ook zeer breekbare nummers als little death als chin up raken mij goed. Dus liefhebbers van iets breder gerichte muziek dan gebruikelijk zullen hier van smullen! I can't get to sleep vind ik kwa gitaar iets Simon en Garfunkel achtigs hebben maar verder kan ik Alexander Wolfe moeilijk met iets anders vergelijken wat natuurlijk originaliteit betekent. Dus LuraaERodynamICerwinzPoles Apart geef dit ongekend talent is een kans. Wolfe heeft tot nu toe behoorlijk pech gehad met een label die net na zijn release failliet gaat.

hier het gehele album te luisteren Little Death | Alexander Wolfe - alexanderwolfe.bandcamp.com

avatar van blur8
Geslaagde mix van uiteenlopende stylen gitaarspel en een warme volle zangstem.

avatar van Culture VBJ
Nooit te laat om Alexander Wolfe te ontdekken. 3 fraaie nieuwe nummers in 2022 beloven veel voor een nieuw album.

avatar van Culture VBJ
Nieuw album Everythinglessness komt op 16 januari dan eindelijk uit. Uitstel leidde gelukkig niet tot afstel. Benieuwd naar het album. muziekobsessie blur8 Noki