ScHoolboy Q - CrasH Talk (2019)

Label: Top Dawg

1. Gang Gang (2:15)
  2. Tales (2:53)
  3. CHopstix (3:00)

met Travis Scott

4. Numb Numb Juice (1:47)
  5. Drunk (3:32)

13. Water (2:42)

met Lil Baby

14. Attention (3:21)
avatar van Johnny Marr
EINDELIJK! Zoveel zin in! Blank Face LP was een meesterwerk en één van de allerbeste albums van het erg sterke muziekjaar 2016. De speelduur is ook heel wat korter zie ik, wat alleen maar positief kan zijn.

jordidj1 zeg hier wat van.

avatar van Arrie
Chopstix valt me wel wat tegen. Een track met Cudi thooo #hardedingen

Arrie schreef:
Chopstix valt me wel wat tegen.

Mij ook, helaasch. Hopen dat de rest beter is Numb Numb Juice klinkt wel erg goed.

avatar van jordidj1
Johnny Marr schreef:

Ja, ja. Hooked. Dit gaat hard worden.

avatar van NL_RAPPIN
Dit gaat heel hard worden! Ben benieuwd naar de track met 21, de samenwerking van deze 2 heren op 21's album is 1 van mijn favo's!

nedbed
Heel erg benieuwd naar. Al vind ik CHopstix en Numb Numb Juice allebei niet geweldig.

avatar van aminam19
Erg benieuwd naar dit album! Oxymoron en met name blank face waren ijzersterk. Hoop dat het schoolboy Q ook lukt met dit album. De eerste 3 singles (numb numb juice, CHopstix en crash) zijn wel erg middelmaat....

avatar van JVT
JVT
Het hele album is maar middelmaat IMO, hoewel ik hel pas 1x beluisterd heb. Hoop dat het nog wat groeit

avatar van Appels123
Wat een matige plaat dit, ja. Alles lijkt op de automatische piloot te gaan - van de standaard semi-gangster raps van Schoolboy Q tot de donkere, saaie productie. Nee, dit is echt een teleurstelling.

Jullie zijn zelf matig

Nee, op het eerste gehoor klinkt dit idd veeeel minder dan z'n vorige twee platen. Wel nog steeds een paar harde nummers though. De hoes is ook weer prachtig.

avatar van overmars89
Voor mij ook wel een lichte tegenvaller. CrasH Talk Komt inderdaad niet in de buurt van eigenlijk al zijn vorige projecten.

2e helft van de plaat bevalt me wel een stuk beter met Attention als een heel sterk eind. Dus nog wel een redelijke voldoende.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Verschrikkelijke singles, wat een bak herrie zeg. Kan zo in het rijtje van Lil Pump, Offset, etc. Trap, soundcloud rap en meer van dat soort onzin, meestal met de auto-tune erover heen om het nog wat 'smaakvoller' te maken.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb dit een paar geluisterd en ik begrijp de negativiteit niet. Zijn vorige twee albums vond ik over het geheel gezien ook gemiddeld tot goed, met een paar dikke bangers. Hier ontbreken echt dikke bangers, maar als geheel vind ik dit een stuk constantere plaat. Zeker i.v.m. Blankface. Ik vind dit een prima plaat.

avatar van Kos
Kos
Beetje jammer dat ie een soort trap album maakt. Waste of talent.

avatar van Yestsida
Hard album.

Q heeft hier toch een paar bangers opstaan hoor. Heel dit album is meer Trap-georiënteerd dan zijn vorige platen en dat gaat deze West Coast-rapper goed af.
Gang Gang, Numb Numb Juice, 5200, Floating, Die wit' 'Em en Water zijn allen heerlijke nummers in dit subgenre. ScHoolboy Q klinkt over harde beats als een losgeslagen gangbanger, dat is over Trap-beats zoals dat niet anders.

CHopstix is een single waar weinig mis mee is maar ook weinig bijzonders is. Tales is heerlijke gangsta rap is de meer traditionele zin. Lies is een sublieme party track, al vraag ik me af in hoe verre dit door de gastheer zelf komt.
CrasH is ook een excellent nummertje en geeft me met de bar "I'm kickin' game for these young n*ggas, 'Cause one day they'll meet my daughter, uh" één van de weinige memorabele zinnen op dit album.

Dat is meteen ook wat dit album zwakker maakt dan de drie albums dat hij hier voor uitgebracht heeft, zéker in vergelijking met Blank Face LP. CrasH Talk klinkt veel meer standaard en simpeler dan we van deze rapper gewoon zijn. Normaal gezien zijn projecten van ScHoolboy Q memorabele kunststukken en dat is dit album gewoon niet. Als ik dit album opzet geniet ik er zeker wel van maar het blijft niet hangen zoals zijn ouder werk dat wel doet.
De Trap-bangers doen het goed bij mij, maar er zijn al zoveel andere rappers die muziek maken met dat type beats.

Attention is dé track voor mij op zijn 5de studioalbum. Tekstueel komt hij sterker en meer memorabel naar voor dan op het gros van deze plaat.

De niet genoemde nummers zijn oké maar kunnen beter, zeker Drunk.