Lord Finesse - The Awakening (1996)

Label: Penalty

1. Da Sermon (Intro) (2:15)
  2. Time Ta Bounce (1:22)

met Doo Wop

3. True and Livin' (4:41)
  4. O' Lord (1:22)

met O.C.

5. Brainstorm / P.S.K [No Gimmicks Remix] (4:45)

met KRS-One en O.C.

6. Taking It Lyte (1:06)

met Mc Lyte

7. Gameplan (5:09)
  8. Words from da Ak (1:34)

met Akinyele

9. Flip da Style (3:42)
  10. Showtime (1:04)

met Showbiz

11. Speak Ya Peace (4:55)

met Diamond, A.G. en Marquee

12. Food for Thought (4:04)
  13. Da Kid Himself (0:45)

met Kid Capri

14. Hip 2 da Game (4:03)
  15. No Gimmicks (5:46)

met KRS-One

16. Actual Facts * (5:08)

met Sadat X, Large Professor en Grand Puba

Een fijn Lord Finesse album. Deze plaat is lekker relaxed en superfunky met vele gast mc's. Een aanrader als je van hip hop houdt. 4,5

Dit album vind ik één van de best geproduceerde albums die ik ooit gehoord heb. Jammer van de verspilde beats op de interludes, had er graag iemand overheen horen rappen. Lord Finesse heeft een dope laidback flow & stem en zijn stijl is enorm vaak gekopieerd. Featurings zijn ook erg goed. Nogmaals, de beats op dit album gaan echt heel ver, 4 sterren.

avatar van P Jay
Productiewijs inderdaad wat mij betreft zijn beste. Jammer dat er zo weinig échte tracks op staan.

En ja: qua punchlines is Finesse ook hier nog steeds in vorm!

4,5 *

EPMD
Een geweldig album... Vandaag gekregen en ik kan op m'n gemak zeggen dat deze een dikke 4,5 ster verdient. Er staan inderdaad iets te weinig nummers op. Maar de interlude-beats zijn ook echt geweldig...

Hij heeft deze helemaal zelf geproduceerd en dat heeft ie echt goed gedaan.

Ik heb de 2006 re-issue versie en daar staat nog een hidden bonustrack op namelijk: Actual Facts (featuring Sadat X, Large Professor & Grand Puba). Een geweldig nummer!!!

avatar van P Jay
Actual Facts is één van de vetste posse-cuts ooit... Fantastische track!

avatar van herbertwest
P Jay schreef:
Actual Facts is één van de vetste posse-cuts ooit... Fantastische track!

Idd, zag toen ik gister Here Come The Lords kocht dit album ook in de schappen liggen. Lag gister tevreden in bed met mijn 2 nieuwe albums

avatar van Osiris Apis
herbertwest schreef:

Lag gister tevreden in bed met mijn 2 nieuwe albums

LOL, ik zie het al voor me. Herbertwest met zijn 'knuffels' in bed.

avatar van herbertwest
Osiris Apis schreef:

LOL, ik zie het al voor me. Herbertwest met zijn 'knuffels' in bed.

KSPR
Jammer van al die interludes, trekt me toch minder in een album als je snapt wat ik bedoel.

beste album van lord finesse, een van de betere ditc albums, een van de beste undaground hiphop albums ooit gemaakt naar mijn mening. zijn flow vind ik op dit album wel beter als op zijn vorige, en de beats zijn ook een stuk doper. actual facts vind ik wel het beste nummer. features zijn ook goed uitgekozen. topplaat

avatar van Niek
[quote]EPMD schreef:
Hij heeft deze helemaal zelf geproduceerd en dat heeft ie echt goed gedaan. [quote]
Zeg dat!! Fantastisch. Dat wist ik nog niet. Nu stijgt deze plaat naar nummer 1 van het lijstje albums dat ik nog moet aanschaffen. Voorlopig 4 sterren omdat ik hem nog niet goed genoeg ken. Zal uiterst waarschijnlijk 4,5 worden. Topplaat. Overigens vind ik Return of the Funky Man ook geweldig.

avatar van FunkyMonk
Funky Technician vind ik nóg beter.

EPMD
hij staat eindelijk in de top 50 van hip-hop!!!

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een heerlijke sfeer weet Lord Finesse (ook) op dit album neer te zetten. Laid-back, old-skool zoals ik hem graag op mijn bord krijg. Producties spreken mij enorm aan op dit album. En deze cd groeit langzaam naar de 5 sterren toe. Dit album word overigens beter op zijn waarde geschat dan RotFM (wat met boven de 4 natuurlijk ook een uitstekend gemiddelde is).

avatar van Kos
Kos
Niemand True and Livin' als 1 der favoriete tracks .

avatar van J.M.
Is dit net zoiets als Return of the Funky man?

avatar van P Jay
Vind deze persoonlijk wat beter...

avatar van nega
playin russian roulette with 5 bullets in the chamber

avatar van Rhythm & Poetry
De nieuwe nummer 1, in de hiphop toplijst.

avatar van P Jay
Haha, dat is ook wel een erg vertekend beeld... Zal wel nog veranderen

desalniettemin erg goed album uiteraard!

avatar van Jordy
Is dit nou een EP of niet? dat wordt nl. in een paar skits gezegd, en er staan effectief ook maar 7 of 8 tracks op

avatar van P Jay
Ik tel 10 tracks: geen EP dus, denk ik!

avatar van Korhymes
Hij's zowiezo ook te lang voor een EP denk ik

avatar van Jordy
Er staan op de achterkant 8 tracks dikgedrukt (als in geen skit) waarvan 1 remix. Bovendien wordt er op het album zelf dus gezegd dat dit een EP is. Maar goed, als je gaat Googlen dan zie dit meestal als "album" staan idd.

avatar van Korhymes
Heh, niet goed geluisterd denk ik. Op Time to Bounce zeggen ze idd:

You are about to experience a lyrical journey into Lord Finesse's new EP ofzoiets. My bad ^^;

tuktak
erg lekkere plaat van lord finesse. meestal vind ik skits irritant, hier loopt het allemaal lekker over en door, waardoor het eigenlijk wel een lekker sfeertje brengt. beats zijn wel ok, niet briljant, het totaalplaatje is hier gewoon erg goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Wel een aardige/leuke plaat, maar met het gemiddelde ben ik het zeker niet eens. De producties van Finesse zijn wel aardig en op zijn tijd gewoon goed, maar echt grote uitschieters zijn er imo niet (Speak Ya Peace en Actual Facts komen in de buurt). Finesse is een redelijke rapper, hoewel hij soms wel heel erg simple (zogenaamde) punchlines heeft en ik hoorde dat ie juist bekend stond om zijn goede punchlines. Andere rappers doen het aardig, maar ook niet meer dan dat. Al die skits vind ik onnodig, luistert niet echt optimaal weg. Al bij al vind ik dit een 3,5* waard. Zeker een goede plaat, maar vind dit echt geen klassieker of zo.

avatar van principal2000
Lord Finesse is voor mij de koning van de punchlines. Maakt niet uit of hij dat in woorden met 5 lettergrepen doet of met streetslang. Als het maar pakkend en orgineel is. Hij voegt er ook nog eens humor aan toe. Als boombap-album vind ik 4* wel een goede waardering. De beats zijn bijna zonder uitzondering gemaakt om je nekspieren te verrekken en de mc's zorgen ervoor dat je blijft luisteren.

avatar van principal2000
Bij nader inzien twijfel ik toch tussen 3,5* en 4*. Het album komt voor mij pas los vanaf nummer 7 (voornamelijk qua beats). Lord Finesse krijgt het voordeel van de twijfel en mijn stem blijft 4*, maar eigenlijk zou ik 3,75* willen stemmen.

avatar van Outblasty
Klinkt erg lekker. Ik moet zeggen dat ik me niet echt stoor aan de interludes omdat het vaak gewoon korte nummertjes zijn.

3,5* Bewonderenswaardig dat Finesse dit allemaal zelf geproduceerd heeft.