Hmm, dit is wel een heel wonderlijke compilatie. Ik ken 'm helemaal niet, en ik beschouw mezelf toch wel een beetje als een über-fan van 10cc. Volgens
Discogs wel een Nederlandse uitgave, die daarna uitsluitend alleen nog in Taiwan (!) en Griekenland (!!, vier jaar later) is uitgebracht.
Tracks van drie albums, waarvan er twee met de vier kernleden zijn gemaakt, en de laatste alleen met Stewart en Gouldman. Dat oudere nummers als Donna, Rubber bullets en Wall Street Shuffle ontbreken, kan ik nog bevatten, omdat die aanvankelijk op het kleine UK-label van Jonathan King waren uitgebracht. Hoewel dat twee jaar later kennelijk geen probleem meer was, gezien de veel vollediger compilatie waar
musician hierboven op doelt...
Net als hij denk ik bij zo'n release: what's the point? Op wie is deze compilatie gericht? Mensen die geen geld overhebben voor alle drie de albums (waarvan de aanschaf overigens voor iedere rechtgeaarde popliefhebber zeer aan te bevelen is)? Maar die krijg je volgens mij niet over de streep als de hierboven al genoemde sleutelnummers ontbreken.
Ik juich het opnemen van ultieme 10cc-albumtracks als Une nuit à Paris en Feel the benefit bijzonder toe, maar dit blijft een merkwaardig allegaartje, dat inderdaad op twee gedachten lijkt te hinken. Al staat de kwaliteit van de afzonderlijke tracks buiten kijf.
Speelduur is trouwens bijna een uur, dat is op zich wel waar voor je geld. Al moet je je afvragen in hoeverre en plaatkant van bijna een half uur de geluidskwaliteit negatief beïnvloedt.