menu

Max Romeo - Words from the Brave (2019)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Jamaica
Reggae
Label: Baco

  1. The World Is on Fire (4:23)
  2. Have You Ever Hit Rock Bottom? (5:01)
  3. Heaven (3:25)
  4. Words from the Brave (3:25)
  5. Eve of Destruction (4:23)
  6. Penguin (5:22)

    met Azizzi Romeo

  7. Too Many (4:28)
  8. The Farmer's Story (4:19)
  9. Say Yes (4:25)
  10. Thank God (4:26)
totale tijdsduur: 43:37
zoeken in:
avatar van Ducoz
3,0
Prima plaat van Max Romeo.

Niet zo goed als 'Horror Zone', om maar over zijn 70s werk te zwijgen. Het resultaat valt me alleszins mee. Het gevaar dat bij dit soort artiesten op de loer ligt is dat het allemaal net even te mooi gaat klinken, waardoor het 'plastic' gehalte hoog wordt.

Max Romeo weet zich daar omheen te werken, maar komt op 'World is On Fire' aardig dichtbij met een enorm gedateerd, cheesy 60s Bossanova blazerslijntje in de intro wat allemaal wel kan en past.. maar op het randje is.

Wat mijn commentaar is, is dat Max bijzonder preachy is op deze plaat. Natuurlijk hadden we altijd al wel met een soort klokkenluider of protestzanger te maken, maar hier schijnt ook hij het langzaam aan op te geven en zijn de thema's aardig af gestemd op de wereld waarin wij nu leven. Enerzijds maakt dat het allemaal actueel, anderzijds wat naïef en dus een beetje preachy.

'Eve of Destruction' past ook wel in een reggae jasje, maar was niet echt nodig geweest.. want Max'eigen werk is sterk genoeg. Past vervolgens wel weer goed bij het 'i've seen the sun set and know where it ends' sfeer die hier hangt, want de toekomst is niet mooi. Max luidt de noodklok.

avatar van Ducoz
3,0
Toch een half je er af én een kleine toevoeging aan het epistel hierboven.

Buiten dat Max heel preachy is en ons allemaal wel verteld hoe het moet. Wordt de plank productioneel een beetje mis geslagen. Het is allemaal glad en net even te netjes, ook wel radiovriendelijk. Niks mis mee, maar dat doet voor mij zelf op een bepaalde manier wél afbreuk van de luisterbeleving van de plaat. 'Penguin' vind ik dan wel weer leuk in zijn commerciële jasje; die is dan weer lekker zomers.

avatar van Lura
Draai jij op het moment alleen maar reggaeplaten, Ducoz?

avatar van Ducoz
3,0
De laatste tijd even wel, Lura.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:52 uur

geplaatst: vandaag om 14:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.