Kronos schreef:
Nu zijn we het bijna eens. Alleen neem ik geen genoegen met je overdrijving van 1000. Aan nog geen tiende daarvan kom je aan bands die in minstens dezelfde mate als Helstar mee de toon hebben gezet. Met verzamelalbums van Metal Massacre kom je er bijlange niet aan. Verschillende bands die daarop met een nummer verschenen zijn van geen invloed en er staan trouwens ook nog andere metalgenres op.
't Is dat het hier over Burning Star van Helstar gaat en niet specifiek over het genre. Maar je mag je vriendelijk uitgedaagd voelen om mij per persoonlijk bericht eens 100 groepsnamen door te spelen. Ik zal er hier dan melding van maken als je je bewering voor slechts een tiende hard kan maken.

Ik dacht dat het ging over de geboorte van een muziekstijl, niet de mate waarop Helstar zich binnen dat genre weet te onderscheiden. Dat is de nuance die ik aanbreng.
Die 1000 namen ach, dat is ironie en een beetje gechargeerd. Dat begrijp jij ook wel
Maar goed, ik vind Manowar eerder een founding father van de power metal dan Helstar. En Helloween zelf is ook wel een stichter. Of Grave Digger, of Judas Priest... enz enz.
En nu weer over Burning Star. Eigenlijk is Run With The Pack wel een beetje het beste Helstar nummer. Geen optreden is compleet zonder deze kraker.