Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release (2007)

Dance / Electronic
Label: V2

1. Sleep Deprivation (4:59)
  2. I Got This Down (4:09)
  3. It's the Beat (3:22)
  9. Love (3:02)
  10. Scott (3:12)
  11. Clock * (4:19)
  12. System * (8:30)
  13. I Got This Down [Instrumental] * (4:10)
  14. It's the Beat [Dub for Annie Mac] * (6:36)
  15. Hustler [Club Version] * (6:36)
  16. I Believe [SMD Space Dub] * (6:10)
  17. Hot Dub * (6:46)
  18. Wooden [Uncut] * (7:03)
  19. I Believe [Pinch's "I Believe in Bass Therapy" Remix] * (5:10)
  20. It's the Beat [Masseymix] * (13:50)
  21. It's the Eat * (3:16)
Simian was een bandje waar ik een enorm zwak voor had. Vooral hun debuut vond ik geweldig. Op de opvolger ging de band al een heel andere richting op: meer electronische toevoegingen.
En toen hielden ze er midden in hun tour opeens mee op.
Simian Mobile Disco (a.k.a. James Ford en Jas Shaw) ging dus door.
Het schijnt dat de heren na afloop van Simian shows als dj gingen optreden en daar nog meer succes mee hadden dan als optredende band.
Toen Simian stopte was dit een goede reden hier mee door te gaan en de mannen maakten diverse remixen voor anderen en er verschenen EP's.
Een aantal van die nummers zijn nu dus gebundeld op dit eerste volwaardige debuut.
Zelf vind ik het in de categorie 'wel aardig' vallen. Erg fijn voor op de dansvloer en voor thuis is het zo af en toe leuk.
Doe mij dan toch maar Simian

avatar van luc011190
Dit vind ik dus echt een fantastische artiest(en?)!
Zowel thuis als op de dansvloer fantastisch. Swingende disco, scheurende distortie, verknipte vocalen, stuiterende samples. Dit hééft het gewoon, ik ben dan ook erg benieuwd naar deze cd.

Overigens voor iedereen toegankelijk, dus ook echt een aanrader voor mensen die techno/minimal etc. leuk voor om op te dansen maar thuis nogal saai vinden is dit (de tot nu toe uitgekomen EP's en remixes) ook voor in de huiskamer leuk.

Hier ken ik al 3 nummers van (Hustler, Tits & Acid en It's the Beat) en die zijn alle 3 fantastisch.

Leuk plaatje, maar de verwachtingen werden toch niet helemaal ingelost... Geef mij dan toch maar een Justice voor de betere disco distortion.

Hustler blijft wel een heerlijk nummer (draai dat ook vaak als ik ergens DJ). Van de nieuwe nummers bevalt I Believe het beste.

avatar van Zwammer
He hij staat er eindelijk op met de goede hoes

Ik heb het album al een paar gedraaid en ik moet zeggen dat het toch wel weer lekker klinkt. Het is misschien niet echt origineel of topkwaliteit, maar het luistert wel lekker weg.
Hustler vond ik al een geweldig nummer en eigenlijk vind ik het jammer dat ze de album versie hebben ingekort. Het origineel vind ik een stuk beter. Bij It's The Beat pakt de ingekorte versie beter uit, want het origineel was iets te langdradig. Verder klinkt het nieuwe nummer I Believe inderdaad erg goed, zeker één van de betere nummers. Opener Sleep Deprivation weet ook de juiste snaren te raken.
Jammer genoeg zitten er ook een paar vullertjes bij, maar dat is helaas op de meeste dance albums wel het geval. Al met al ben ik toch best positief en daarom begin ik met 3.5*.

Electro_
Lekker fris album is dit, met een geweldige opener die Sleep Deprivation is genoemd. Ik had al een hoop gehoord over Simian Mobile Disco maar het boeide mij nooit zo, waarschijnlijk omdat ik dacht dat het van die typische dance/rock zou zijn wat ik nu wel gehoord heb. Attack Decay Sustain Release is echter een lekker dance-album wat mij denk ik niet snel zal vervelen!
Er staan inderdaad wel wat mindere nummers op maar die worden goed afgewisseld met klappers als I Believe en It's the Beat.

'Hustler' is alvast coole track. Niet verwonderlijk, want in hetzelfde genre ligt 'justice' me ook wel.
Checken op de fests:)

TimMoors10
Goede CD! Beter dan die van Justice naar mijn mening. De nummers Hustler en Love zijn erg goed, en het beste nummer is I Believe.
4,5* gun ik het, omdat ik ook denk dat de cd leuk BLIJFT.. Anders wellicht nog een kleine aanpassing.

avatar van luc011190
Toch een heel erg lekker album. De nieuwe nummers zijn even wennen, enkel het eerste nummers wist me gelijk helemaal te pakken, die is echt fantastisch.

Verder twijfel ik nog een beetje of ik de aanpassingen aan de oude nummers wel zo goed vind bevallen. Tits & Acid en Hustler lijken iets matter te klinken.

Simian Mobile Disco is toch wel mijn favoriete 'act' op dit moment. Ga ze in 2 maanden tijd 2x live zien (15 juni bij Sonar en 19 juli in Paradiso) ben zeer benieuwd. Toch jammer dat ik 'It's the beat' al op TMF langs zag komen. Ach, de remix van The Teenagers is toch veel leuker.
'Tits & acid' is mijn favoriet

Ik vond de single 'We Are Your Friends' zeer fijn, en daarom ben ik dit album nu aan het beluisteren op MTV.nl

avatar van Max Payne
I Believe

avatar van djarend
top plaat, heerlijke dansvloer muziek, heb de limited edtion in huis met een extra remix cd, nog leuker

avatar van doornappel
Stond plotseling helemaal uit mijn dak te gaan op de dansvloer tijdens dour 2007 (al wachtende op MOTOR), wat bleek...simian mobile disco (wie?) stond op het podium... toen ik thuis kwam direct deze plaat maar eens gekocht en het is vanaf cd haast net zo genieten als live! lekkere plaat, 4,5*

yoeridedeygere
Deze plaat wordt naar mijn indruk ietsje te veel in de vergeethoek geschoven. Zou het gemiddelde en het aantal stemmen niet veel hoger gelegen hebben mochten Justice en Digitalism hun album 2 maanden later hebben uitgebracht?

Volgens mij ook een atypische plaat, het start niet zo sterk maar wordt alsmaar sterker naarmate het album vordert. Met 'start' bedoel ik de eerste 2 nummers alhoewel ik ze ook alsmaar beter vind. Een van de beste dingen die ik dit jaar al heb gehoord 4,5*

avatar van Bob Harris
Ik vind dit dus een heerlijke plaat. Snap die rececenten allemaal niet die dit gaan vergelijken met daft punk en digitalism. Het klinkt toch heel anders en verdomd lekker. 4*

Electro_
Freekje schreef:

Leuk ook dat dat Justice was en niet Simian Mobile Disco. Het was een remix van Simian, maar zij maken hele andere muziek dan Simian Mobile Disco, al zitten hier wel twee leden in van Simian.

Jah klopte niet helemaal wat ik zei, maar dat nummer We Are Your Friends is Simian samen met Justice, en dit is een deel van Simian

Ik zocht net even wat in de Dance top en toen zag ik deze daar ook tussen, en toen dacht ik 'Oh jah, deze moet ik eigenlijk ook hebben ', dus daarom ben ik deze nu aan het downloaden

Ben benieuwd, de nummers waarvan er een video is ken ik al en die klinken zeer lekker

Ik ben hem nu aan beluisteren en ik moet zeggen dat het tot nu toe lekker klinkt

yoeridedeygere
Freekje schreef:

Als ik me niet vergis is het toch gewoon een remix van een Simiansong, door Justice gemaakt?

Ja, ok dat is waar maar dan is het dus soort van Simian samen met Justice, alleen heeft Simian het origineel op hun naam staan en heeft Justice het geremixed, dus dan hebben ze idd niet letterlijk samen gewerkt

Nu eff over dit album, ik vindt het een lekker album met sterke nummers zoals, 'Hustler', 'It's The Beat' en 'Love'. Ik vindt het ook vet dat ze gebruik maken van het steeds herhalen van woorden, (of zinnetjes) en er voor zorgen dat geen enkel nummer daar saai van wordt, maar dat de nummers daar juist vet van worden

avatar van Djarune
geweldige cd. Vanaf het begin tot het eind. Hij ligt trouwens nu al in diverse platenzaken in de budgetbak. Wel heer erg snel toch?

Mja, hij is al bijna een half jaar oud. Soms liggen albums na twee maanden al in de budgetbakken...

avatar van TerryA
alleen op 26 November wordt 'Hustler' re-release als een single op de Wichita label, samen met een zeer bijzonder video dat vast veel aandacht gaat trekken ... ook hun samenwerkingen met o.a. Klaxons zullen langsaam meer bekend worden - wacht maar en zie hoe snel ze binnenkort weer uit de budgetbakken worden gehaald

SMD hebben in NL bijna geen pers gehad - zo gaat dat helaas hier te vaak

avatar van Opschuiven
De lelijke albumhoes staat mij erg in de weg dit album te kopen. Als je zulke hippe muziek maakt waar alle hippe mensen in de clubs op dansen waarom dan geen hippe hoes a la Justice maar zo'n lelijk grasvelt. Beetje jammer. Wel hippe muziek.

avatar van Pinsnider
Een grasvelt met een t is inderdaad lelijk

Maar terzake:
Lekker hip plaatje inderdaad!! De eerste post van Aero maaktr me nieuwsgierig naar het werk van de mij onbekende band Simian, want deze hippe toestand wordt me na een aantal nummers toch iets te veel...

In tegenstelling tot eerdere posts vind ik de opener juist het sterkst! Heerlijke binnenkomer. Zodra er "gezang" in de liedjes komt wordt het minder, maar boeiend is het zeker (hoor op een gegeven moment trouwens ook nog Housewife van Daan voorbij komen )

avatar van davidov
Ben niet zo goed in muziek beoordelen... Ik kan soms alleen kiezen tussen: verschrikkelijk/saai/leuk/geweldig.

Dit is voor mij telkens weer om te genieten en valt voor mij dus onder geweldig

5* Zalig. Suits me perfectly.

avatar van frans swa
vóór het album kende ik tits&acid, hustler en it's teh beat (en hun vette remixes) en die deden me uitkijken naar deze cd, maar toen ie eenmaal uitkwam viel ie wel tegen.. de rest vd nummers is n stuk tammer

avatar van Fatboyslim
Lekkere plaat! Zorgt voor net genoeg afwisseling en met erg vette nummers ertussen zoals: Hustler, I Believe maar ook Sleep Deprivation

Opschuiven schreef:

Haha, idd daar heb je een punt. Ik keek ook al zo tegen die hoes op.
Mooi is anders, daar in tegen Justice heeft de stijl