Canibus - For Whom the Beat Tolls (2007)

Label: Mic Club

1. For Whom the Beat Tolls (2:12)
  2. Harbinger of Light (3:23)
  3. Poet Laureate Infinity V003 (11:07)
  4. Liquid Wordz (4:23)

met Killah Priest en Sun

5. Father Author, Poor Pauper (3:27)
  6. Dreamzzzzz (4:55)
  7. Magnum Innominandum (3:01)
  8. Layered Prayers (2:33)
  9. The Fusion Centre (2:26)

met Vinnie Paz

10. 702-386-5397 (4:05)
  11. The Goetia (3:09)
  12. Secrets Amongst Cosmonauts (4:30)
  13. One Ought Not to Think (2:22)
  14. Javelin Fangz (4:14)
  15. There Has He Been (2:47)

met K-Solo

16. Poet Laureate Infinity V004 (11:33)
avatar van MJ_DA_MAN
Ik vond de previews die ik heb gehoord niet echt heel bijzonder, maar dat wil natuurlijk nog niks zeggen. Ik verwacht van dit album het meeste, dit jaar.

avatar van Conway Twitty
Hoe zat dat nou met dat nummer met verschillende lagen die je telkens kon vernieuwen ofzo? (Poets Kaureate Infinty)

Harco
Ik dacht dat die voor Rip the Jacker 2 bedoeld waren?

avatar van MJ_DA_MAN

En die was voor dit album bedoeld. Eigenlijk stelt het niet zo heel veel voor, je kan gewoon switchen van 5 verschillende, 11 minuten durende verses.

eazyfan
Hij staat er, bedankt MJ! Ben erg benieuwd, dit is naar't schijnt de grote comback na 2 rotslechte albums.

Harco
...ik weet het zo net nog niet.

KSPR
Hopen dat hij Rip The Jacker overtreft... nog maar een maandje!

eazyfan
KSPR schreef:
Hopen dat hij Rip The Jacker overtreft...
Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk, Rip The Jacker is een meesterwerk, ik hoop dat ik dit 4* zal kunnen geven.

Jamaican
Hopelijk keert hij terug naar het niveau van Rip the Jacker, maar ik vrees er voor.

eazyfan schreef:

Daarom hoop ik er ook op.

rico-bballer
Die poete laurete infinity vond ik wel goed en grappig concept.

Bis is the illest...

MattDamon2
Waarom verbaast het mij niet dat Minkje dit album heeft toegevoegd

Het is toch wel weer een album vol punchlines en zogenaamd gruwlijk maar Canibus blijft wel het beste erin maja

Ik vind het in ieder geval wel de mooiste cover die hij tot nu toe heeft gehad, die andere waren vaak Spuuglelijk (denk aan Hip Hop 4 Sale)

avatar van waxs
nog maar een maandje!

Hij is allang gelekt, mocht je het nog niet weten.

Niet waar .

avatar van waxs
Oke niet waar, als jij het zegt.

avatar van MFPascal
Hmm, tot op de dag vandaag nog nergens tegen gekomen. Vanavond maar eens beluisteren dan.

hij is geleakt volgens mij.... oordeel zelf maar

(http://thedicegame.blogspot.com/)

Relax
dat is Retail ja, valt me nu pas op dat dit album op de label Mic Club is uitgebracht!
Hij heeft daar zijn beste album eerst op uitgebracht naar mijn mening, en dit is zijn 2de album op die label.
Ik luister het nu en het klinkt tekstueel geweldig.
Poet Laureate Infinity V003 doet me denken aan You Don't Know van Eminem's Presents the Re-Up.. het gaat ook gewoon lekker 11 minuten door zonder refrein, de teksten blijven goed en dat gegrom van Canibus is fijn om naar te luisteren.

KSPR
Heb hem ook binnen... erg benieuwd.

KSPR schreef:
Hopen dat hij Rip The Jacker overtreft...

Te enthousiast geweest. Canibus' lyrics zijn de shit, maar vooral de producties zitten op een niveau onder RTJ. Stoupe's beats passen gewoon perfect bij Canibus, gouden combinatie. De beats zijn niet dramatisch slecht, en er zitten zelfs wat goede bij, maar overal stelt dat punt toch teleur. Na 1 luisterbeurt kom ik op een 4, maar, zeker met een Canibus album, moet dit vaker beluisterd worden.

ik ga em nu luistere...verwacht er knap veel van omdat hij de lat hooggelegd heeft met rip the jacker

avatar van MJ_DA_MAN
Dit behoort toch tot het betere werk van Canibus. Na twee saaie albums weer een Canibus-waardige plaat. Ook heeft hij eindelijk eens geluk met de producer-keuzes, die over het algemeen puik werk afleveren. Het album begint geweldig, met stuk voor stuk supertracks. Canibus flowt weer als van ouds (soms íets wat eentonig) en heeft weer veel dikke lyrics. Staan een paar tracks op die niet echt goed zijn, en ook Poet Laureate Infinity doet me niet veel, daarvoor is de productie te saai en standaard. Het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk dat het (een) Primo-beat(s) zijn/is in die nummers. Maar alsnog een van de betere hiphopplaten van 2007 tot nu toe als je het mij vraagt, 4*. Vooral de eerste helft van de CD is geweldig zoals ik al zei!

avatar van Niek
Ik vind hier erg weinig aan. Canibus blijft een fantastische schrijver, maar als echte rapper irriteert hij me meestal. Tel daarbij op dat de productie niet bijzonder is en je komt niet hoger dan een 3 uit.

avatar van J.M.
Ik verwacht hier erg veel van, heb vandaag alleen even tijd gehad om de eerste 3 nummer te beluisteren, en dat vond ik echt weer canibus in topvorm. Vooral 2de nummer klinkt super.

Jamaican
Ik heb dit album nu eenmaal beluistert en het klinkt wel ok. Poet Laureate Infinity V003 en V004 vind ik overbodig, hij had beter 1 mix van 11 min. gemaakt en op het einde van het album gezet in plaats van 2. De gastartiesten vind ik niet bijzonder goed.

Gekkenhuis
Voornamelijk de productie liggen me goed op deze plaat. Vrijwel elke productie kan ik wel waarderen. Absoluut hoogtepunt voor mij is Harbinger of Light, die productie zet echt een geweldige sfeer neer. Ook Secrets Amongst Cosmonauts en Layered Prayers hebben een geweldige vibe.

Dit is het eerste Canibus album dat ik heb beluisterd en hij kan me best bekoren, nadat ik even had gewend aan zijn stem. Qua lyrics en flow zit het namelijk wel goed.

Groot minpunt op deze plaat zijn de gastartiesten. Met uitzondering van Vinnie Paz, die wel een waardige verse afleverd.
Een ander minpunt vind ik Dreamzzzzzzz, een smakeloze track.

Ik vind het jammer dat het album nogal wat sfeer- en kwaliteit wisselingen kent anders had hij wel wat meer sterren gekregen.

3.5*

avatar van MJ_DA_MAN
Gastartiesten vielen me mee én tegen. Killah Priest en Sun leveren uiterst saaie verses af, vooral Priest. K-Solo vind ik wel vet klinken eigenlijk op There Has He Been, maar Vinnie's verse vind ik de beste van alle gastartiesten. Lekkere flow en een goede lines.

MattDamon2
Wie ken dit album aan me uploaden ?