Canibus - For Whom the Beat Tolls (2007)

Label: Mic Club

1. For Whom the Beat Tolls (2:12)
  2. Harbinger of Light (3:23)
  3. Poet Laureate Infinity V003 (11:07)
  4. Liquid Wordz (4:23)

met Killah Priest en Sun

5. Father Author, Poor Pauper (3:27)
  6. Dreamzzzzz (4:55)
  7. Magnum Innominandum (3:01)
  8. Layered Prayers (2:33)
  9. The Fusion Centre (2:26)

met Vinnie Paz

10. 702-386-5397 (4:05)
  11. The Goetia (3:09)
  12. Secrets Amongst Cosmonauts (4:30)
  13. One Ought Not to Think (2:22)
  14. Javelin Fangz (4:14)
  15. There Has He Been (2:47)

met K-Solo

16. Poet Laureate Infinity V004 (11:33)
KSPR
Hoe vaak moet er gezegd worden dat dat niet mag op Musicmeter?

Google.

avatar van J.M.
Dit wel een goed album van Canibus. Er staan hier geweldige nummers op maar jammer genoeg wat mindere nummers. Het begint wel heerlijk met die eerst 2 tracks vind ik allebei super, vooral dat 2e nummer echt hele mooi beat met goede teksten van Canibus. Ik vind Poet Laureate Infinity V003 een goed nummer maar wat te lang met te weinig afwisseling in de beat, maar de tekst vind ik wel goed, maar het komt geen moment in de buurt van de het nummer op Rip The Jacker.
Ik verheugde met van te voren op het nummer met Killah Priest, maar die valt wel erg tegen, hele zwakke verse van hem. toch jammer, Canibus vind ik wel goed op dat nummer.
Tot nummer 9 vind ik het erg goed met als dikke uitschieter nummer 9 , wat een geniaal nummer.
Na dit nummer komen er 3 nummers waarbij de beats het vooral voor mij verpesten, het enige minpuntje in deze cd. Vinni Paz vind ik ook nog wel redelijk op #10, maar niet ect bijzonder. Na deze 3 wat mindere nummers gaat hij weer goed verder en zijn de beats weer goed. Staan toch wel een paar van mijn favoriete canibus nummers. Ik vind alleen de Poet Laureate Infinity iets teveel van het goede, ze zijn te lang en gaan kwa beat vervelen, als ik niet op de tekst let vind ik het snel vervelen, de tekst is wel goed.
Deze krijgt 4*. Misschien nog een verhoging als die mindere nummers met beter gaan liggen.

Secrets Amongst Cosmonauts: dat melodietje hoor ik ook altijd als ik bij de chinees ga eten

is it just me of zijn zijn eerste paar bars op FWtBT gewoon gruwelijk

Relax
4* leuk en goed album.
De teksten zijn weer geweldig My hand are dirty cause i shooke yours een diss tegen Wyclef Jean.
De beats zijn opzich wel vet maar iets te Eminem achtig af en toe, Poets Kaureate Infinty zijn best goed, de teksten dan vooral.
De beat doet mij teveel denken aan You Don't Know van Eminem Feat. 50 Cent, Ca$his en Lloyd Banks.
Maar het rustige stukje maar agressieve in de beat is wel vet opzich, je hoord op de achtergrond een leger marceren.
Voldoende album, Vinnie Paz trouwens, hij had wel goede lines maar hij was te vroeg klaar..

eazyfan
Sorry maar dit album vind ik niet zo erg goed, ik verwachte veel meer, vooral na die geweldige intro maar geen enkele track kon me echt boeien, goede beats, leuke teksten maar geen enkele track deed me echt wat vreemd genoeg, miss dat dit een groeier is, ik hoop het erg, want nu geef ik maar 3*. Hopelijk groeit dit want anders...

avatar van MJ_DA_MAN
En ja hoor, de eerste haatstem is alweer binnen.

eazyfan
Ik gaaf deze nu al een stem, mijn mening verandert toch niet meer vrees ik, 3,5* uit respect voor Canibus zeg maar, Canibus heeft goede teksten, aardige poducties maar geen enkele track wist me echt te boeien op deze Cd, die 2 Poet Laureate's vind ik ook niet zoveel want je kan ze zelf toch mixen op die site, paar leuke collabo's maar geen bepaalde topCanbustracks. Algemeen erg goed niveau, eigenlijk vind ik heel het niveau hier rond 3,5* hangend dus daarom ook dat cijfer, ik ben eerlijk gezegd wel teleur gestelt, Canibus kan wel beter dan dit, wel tof dat hij 1000 Bars gespit heeft voor die site (#17), dat is opmerkelijk geniaal. Hopelijk wordt Rip The Jacker II wat beter als die al uitkomt.

eazyfan
Ik heb mijn probleem gevonden met deze Cd: de tektsten boeien me gewoon in 90% van de gevallen niet, niet hoe ik Canibus' graag heb, in een paar tracks weet Canibus' echt interessant over te komen, niet altijd interessant maar wel goed.

Relax schreef:
My hand are dirty cause i shooke yours een diss tegen Wyclef Jean

Leg eens uit.

al duurt poet laureate lang voor een rapnummer
hij is fan-tas-tisch can-i-bus zn lyrics zijn elke seconde waard

5 sterre om die niet kloppende gemiddelde weg te hale...een beetje

They mixed the blood so it don't coagalate//the sex magic won't work if the bitch masturbates

I dont have all the answers//I am not innerknown//I can only see what is above and only from below

Jamaican
Goed album van Canibus. Verwacht geen soort Rip the Jacker album maar dit is gewoon een plaat die goed wegluistert en ik toch regelmatig eens opleg. De productie is in orde, ligt goed in het gehoor. Father Autor, Poor Pauper is net alsof het van Aftermath komt, lijkt op een Dr. Dre productie. De teksten van Canibus zijn zoals bijna altijd weer van een zeer hoog niveau. Layered Prayers is m'n favo nummer, jammer dat ie redelijk kort is. 4*

SinX
Had wel beter verwacht, maar ook opgelucht dat hij weer de goeie kant opgaat vergeleken de vorige twee schaamtes die onder zijn naam werden uitgebracht.
3.5* na eerste keer luisteren

Bobiej
OOH! *wijst naar de albumtitel* OOOH!

Kevin-Raphaëll
ik moet zeggen dat het een redelijk album is met ups en downs. redelijk begin, dan wat inzakken tot halverwege. het einde valt tegen, mede doordat het iets wat te lang is. kon gerust 25 minuten minder lang duren maar al bij al 2.5 sterren

avatar van waxs
Kevin-Raphaƫll schreef:

Goed zo, vandaag een 2,5... dan mag je morgen het eindelijk een 0,5 geven. Nog maar één nachtje slapen Kevin.

die blijft netjes op 2.5 met kans op 3

dus niet beginnen hé

Social_Mask
Misschien moet je dat Rip the Jacker weer eens proberen. Je gaf dat album een 0,5* en dit neigt naar de 3*. Dus wellicht vindt je dat album nu wat beter, lijkt me wel logisch.

Kevin-Raphaëll
hmm daar heb je wel een punt. moet kijken of ik ze weer kan boven halen

Social_Mask
Kijk, zo kan het dus ook waxs

Kevin-Raphaëll
tjah, binnen hier en uurke heb ik hem

was rip al uit het oog verloren, dus hertesten die handel

avatar van waxs
Social_Mask schreef:
Kijk, zo kan het dus ook waxs

Zou kunnen, maar helaas kan ik me ongezouten mening over andere niet voor me houden.

SinX
Ik verhoog het toch maar naar een 4..
Tekstueel is dit album namelijk prima in orde, maar ik vind de beats tegenvallen..

Harco
Het meest consistente album dat ik van de beste man gehoord heb. Dikke beats met dikke rhymes. Rip the Jacker had een aantal coole tracks (Genabis vooral), maar dat was het dan ook. Voor de rest kan ik me niks bijzonders herinneren, op Second Round K.O. na, maar hier gaat het allemaal lekker door.

Hypno
Geweldige Comeback van Canibus !

Moeilijk album om te beoordelen. Ik vind er heeeerlijke nummers tussen staan, maar helaas ook behoorlijke troep.
Ik ben een behoorlijke fan van Canibus, dus hij krijgt toch een 3,5.

avatar van Ilyasse15
ik kan me mateloos irriteren aan de namen van Canibus' albums en nummers. Ik bedoel " Magnum Innominandum" ?? of "Dreamzzzzz"?, "702-386-5397"??
Echt zeer irritant. Zie je ook bij Big L's debuutalbum LifeStylez OV (ipv Of) bla bla.
Nu is dat ook het geval bij NL hiphop. Blaxstars album van dit jaar: "ChronozBaäl". Waar HEB je 't over?
Er zal vast betekenis achter zitten en shit, maar op MIJ komt het over alsof deze heren zogenaamd creatief proberen te zijn, wat ze wat de namen betreft absoluut NIET lukt.

avatar van MJ_DA_MAN
702-386-5397 was een telefoonnummer waar je een bericht achter kon laten voor Bis. Dreamzzzzz, daar is niks ingewikkelds aan gezien er een letter wat vaker wordt herhaald. Voor Magnum Innominandum verwijs ik je hier naar toe. En zelfs als het overdreven was, de kwaliteit van zijn nummers gaat er niet van op achteruit, integendeel. Bovendien bezit Canibus over een grote hoeveelheid taalbeheersing waardoor hij, zelfs als ie op zijn tijd overdreven grammaticaal doet, alsnog weet waar ie het over heeft.

avatar van Ilyasse15
MJ_DA_MAN schreef:

Ik geloof graag dat hij weet waar hij het over heeft. Lijkt me niet meer dan logisch.
Het gaat er denk ik juist om dat WIJ, de luisteraars, weten waar hij het over heeft.
Dus dat overdreven grammaticale gedoe is erg storend imo, erg "uncool".

avatar van MJ_DA_MAN
Heb ik bij vlagen geen last van, zoals wel meerderen.