Kim Gordon - No Home Record (2019)

Label: Matador

5. Don't Play It (4:47)
  6. Cookie Butter (6:26)
  7. Hungry Baby (3:41)
  8. Earthquake (4:18)
  9. Get Yr Life Back (5:25)
avatar van Poles Apart
Eerste echte solo album van Kim pas. En dat op 66-jarige leeftijd. Eternally youthful, deze mevrouw.

avatar van mkrake
Klinkt niet verkeerd. Bij Sonic Youth nooit heel groot fan van haar geweest, maar hier nu wel benieuwd naar.

mkrake schreef:
Bij Sonic Youth nooit heel groot fan van haar geweest
...auw, dat doet pijn.

avatar van mkrake
Sorry, verder niets dan lof over mevrouw Gordon, maar een heel album lijkt me een lange zit.
Afwisseling bij SY was mooi en ook nodig

Maar moet gezegd, eerste nummers bevallen prima.

avatar van GrafGantz
mkrake schreef:
Bij Sonic Youth nooit heel groot fan van haar geweest, maar hier nu wel benieuwd na.

Na wat? Misschien wel handig als je je zin even afmaakt

avatar van Jazper
GrafGantz schreef:

Na wat? Misschien wel handig als je je zin even afmaakt

De punt achteraan maakte de zin af.

avatar van GrafGantz
Jazper schreef:

De punt achteraan maakte de zin af.

Daar zou je best wel is gelijk in kunnen hebben.

avatar van mkrake
Bedankt voor de oplettendheid heren. Waardevol.

avatar van itchy
Murdered Out was een jaar of wat terug al verschenen.

Nieuwe track Air BnB sinds 11 september op YouTube.

avatar van ZAP!
SA en ABnB zeggen me bar weinig. Dit ga ik maar skippen, denk ik.

Hoedijk
Omg, die eerste twee songs zijn echt niet om aan te horen. Hier breekt m'n SY hart.

RichardKoning
Net die twee tracks uitgezeten. Klinkt als muziek van David Lynch waar her en der een kraai doorheen galmt (fijn voor de SY fans?). Ik kan het mij nauwelijks voorstellen, maar wie ben ik. Die Kim Gordon heb ik altijd al een vreselijke zangeres/hysterica gevonden. Ook bij Sonic Youth.

Ik heb het geprobeerd zullen we maar zeggen..

avatar van dix
dix
RichardKoning schreef:
Klinkt als muziek van David Lynch waar her en der een kraai doorheen galmt.

Dank, ik heb 'm onmiddellijk besteld.

Veel electronica invloeden.

avatar van Shffl
Geweldig album!

avatar van Supersid
Echt goed dit! Of hoe iemand die haar hele carrière gespendeerd heeft in een hyper vernieuwende band er toch in slaagt om relevant en verrassend uit de hoek te komen bij haar solodebuut. En ja dat is een lange zin maar hij moest gezegd worden ?

RichardKoning schreef:
Die Kim Gordon heb ik altijd al een vreselijke zangeres/hysterica gevonden.

Kan je niet menen. Kim Gordon de vrouw met de opwindenste stem in rockland? Kim Gordon de coolste rockchick van de 80's én 90's?
Weet je zeker dat je niet in de war bent met Sinéad O' Connor of Sugar Lee Hooper?

avatar van koosknook
Voor mij een toverbal, met veel kleur maar weinig smaak! Jammer dan....!

avatar van Supersid
Veel kleur en en smaak waarvan je niet hélemaal weet wat je aan het proeven bent: volledig akkoord! Zolang het maar positief blijft. De dame in kwestie is tenslotte een genie ?

avatar van koosknook
Correctie, Supersid jíj vind haar een genie. En smaken verschillen, toch?

avatar van Supersid
Smaken verschillen! Dat is de basis van élke discussie... Is dat overigens niet de basis waarop we hier allen tezamen komen?

koosknook schreef:
Correctie, Supersid jíj vind haar een genie. En smaken verschillen, toch?
...vindt ?

avatar van koosknook
Haha, dat is weer een andere discussie. Maar ja, je hebt gelijk!

avatar van Supersid
Sterker nog: het is het soort plaat waarbij ik halve sterren verwacht. Maar dat maakt mijn voorliefde nog sterker. Qua gedurfdheid een dikke pluim! Recht in mijn maar vooral háár "gat".

avatar van koosknook
Nee, verwacht van mij geen halve sterren. Ik snap die mensen niet die zich zelf pijnigen om een album af te luisteren, en vervolgens een 0.5 of 1.0 geven. Dat weet je dan toch ook wel na 4 a 5 tracks en dan stop je er gewoon mee! Klaar. Mijn beoordeling komt nog na nóg een keer luisteren.

avatar van Supersid
Je zou zomaar een man / vrouw naar mijn hart kunnen worden met zulke gedachtengang, koosknook!

avatar van arcade monkeys
Die singles waren al redelijk geweldig en de rest stelt ook niet teleur. Bevreemdende boel, maar tegelijk echt een badass plaat.