menu

Talk Talk - ASides BeSides (1998)

mijn stem
3,94 (69)
69 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: EMI

 1. Talk Talk [Extended Version] (4:34)
 2. Today [Extended Version] (4:33)
 3. My Foolish Friend [Extended Version] (5:30)
 4. It's My Life [Extended Version] (6:19)
 5. Such a Shame [Extended Version] (7:00)
 6. Such a Shame [Dub Mix] (6:33)
 7. Dum Dum Girl [12" Mix] (5:23)
 8. Without You [12" Mix] (5:55)
 9. Life's What You Make It [Extended Mix] (7:01)
 10. Living in Another World [Extended Remix] (8:58)
 11. Pictures of Bernadette [Dance Mix] (8:06)
 12. Happiness Is Easy [12" Mix] (7:02)
 13. Talk Talk [Demo Version] (3:28)
 14. Mirror Man [Demo Version] (3:30)
 15. Candy [Demo Version] (4:24)
 16. Strike Up the Band (2:45)
 17. ? (4:08)
 18. My Foolish Friend (3:19)
 19. Call in the Night Boy [Piano Version] (3:49)
 20. Why Is It So Hard? (4:04)
 21. Again a Game...Again (4:11)
 22. Without You (3:26)
 23. Dum Dum Girl [US Mix] (3:39)
 24. It's Getting Late in the Evening (5:45)
 25. For What It's Worth (5:21)
 26. Pictures of Bernadette (5:03)
 27. Eden [Edit] (4:21)
 28. John Cope (4:38)
totale tijdsduur: 2:22:45
zoeken in:
avatar van vigil
4,5
Mjuman schreef:
(quote)


(quote)


Laten we het er op houden dat sportief gezien mijn beste tijd er wel maar verder... Qua muziek sta ik zeker positief in het leven al is dat dan weer niet aan mijn muzieksmaak te merken gezien het melancholische karakter van vele van mijn platen.

(quote)


Je (jullie) mag/mogen zeker zuren.. Wat het er mee te maken heeft dat Mjuman (enkel in 2de persoon?) TT live heeft gezien weet ik niet.

(quote)
.
Daar kan ik me van alles bij voorstellen!

(quote)

Zeg maar jij hoor! Overigens snap ik dat zeer zeker, ben ook een liefhebber vandaar. Wellicht in dit specifieke geval iets meer dan Mjuman maar dat niets af aan de opmerking op zich.

avatar van vigil
4,5
U bent fris, jong en onbevangen te oordelen aan uw uitlatingen - en staat positief in het leven?


Laten we het er op houden dat sportief gezien mijn beste tijd wel achter mij ligt maar verder... Qua muziek sta ik zeker positief in het leven al is dat dan weer niet aan mijn muzieksmaak te merken gezien het melancholische karakter van vele van mijn platen.

Mogen wij zuren over iets wat ons tegenvalt? En ja het valt tegen; liefhebber vanaf het allereerste uur, Mjuman heeft Talk Talk live gezien - zuur he?


Je (jullie) mag/mogen zeker zuren.. Wat het er mee te maken heeft dat Mjuman (enkel in 2de persoon?) TT live heeft gezien weet ik niet.

Die 7 euro ware beter besteed aan de DVD live at Montreux ; 86 - da's een fraai document
.
Daar kan ik me van alles bij voorstellen!

Hier gaat ie gewoon in het rijtje bij de andere (gewone) cd's, die ik regelmatig draai, om het vinyl te ontzien - liefhebber, snapt u!

Zeg maar jij hoor! Overigens snap ik dat zeer zeker, ben ook een liefhebber vandaar. Wellicht in dit specifieke geval iets meer dan Mjuman maar dat doet niets af aan de opmerking op zich.

avatar van Omsk
2,5
vigil schreef:


(quote)

Daar kan ik me van alles bij voorstellen!


Van alles nog wel. Nou, begin eens met drie dingen.

De simpele verklaring van deze aanschaf lag in de recommendation op Amazon.co.uk: "you might also consider" en "people who bought ****, also bought these ****" .

Waar een mens al niet gevoelig voor kan zijn. Die remixen zijn echt ruk - ik meen me overigens te herinneren dat de band zelf geprotesteerd heeft tegen de remixes op History Revisited , die zijn uitgevoerd door EMI (buiten medeweten van Talk Talk), dus als hiervoor dezelfde remixen gebruikt zijn, en EMI kennende is dat goed mogelijk, verklaart dat wel e.e.a. De prijs 7 GBP, is zeker geen reden tot klagen, gezien het andere materiaal. Op zich staat qua vinyl Laughing Stock hoog op de verlanglijst, maar da's echt een rarity; qua cd London 1986 en nu wordt ook Missing Pieces me weer aangeraden. Ik heb het gevoel dat ik voor die verleiding ook ga bezwijken.

En dan heb ik weer wat om over te mopperen en daarom schrijf ik wel eens over mezelf in de derde persoon - ik lijd aan MMPS, multiple musical personality syndrome. En daar helpt maar één ding tegen: muziek aanschaffen.

En laten we gewoon eerlijk wezen: mits goed uitgevoerd is live muziek de mooiste vorm om van muziek te genieten. En die dvd van Montreux geeft een aardige proeve van meesterschap van de band. Bestellen is de warme (het is 28 gr hier bij de pc - "you got to be joking, mate in this weather") aanbeveling van Mjuman - de dvd doet ook maar 7 GBP

avatar van reptile71
Chameleon Day schreef:
@R71

'It's Getting Late in the Evening' zorgt al voor een waardering van 3,5*.

Tja... breathtaking inderdaad, en de brug tussen The Colour of Spring en Spirit of Eden... mooi mooi mooi...

For What It's Worth ook erg mooi...

Jammer dat ze die remixen niet door de plee gespoeld hadden dan was deze cd idd een veel hogere score waard geweest. Maar dan nog, de oudere B-kantjes vind ik ook niet zo goed, blijf toch steken op 3***, ook al zou ik alleen al geneigd zijn bonuspunten te geven omdat het Talk Talk is, de band die mij een revolutie bracht met Spirit of Eden. Mijn eeuwige dank en respect hebben ze lang verdiend.

avatar van Thuurke
Ik snap de opmerkingen niet bij deze plaat. Voor 7.50 euro bij FAME haal je even alle alle oude maxisingles en b kanten binnen van Talk Talk. In de jaren tachtig was dit 14 gulden per maxisingle. Ik had er een aantal w.o. Such A Shame, Living In Another World, Life's What You Make It, Give It Up, maar ik heb ze mid jaren '90 weer verkocht omdat ik geen LP's meer draaide. Nu heb je dus voor de prijs van 1 maxi alles weer terug. Geen geen geld voor deze kwaliteitsmuziek.

avatar van Chameleon Day
3,5
Maar laten we eerlijk zijn die 12"-mixes zijn toch niet echt interessant, op een enkele na. Die had je toen al niet moeten kopen. .......nou, behalve dan voor de soms sublieme b-kantjes (It's Getting Late, For What It's Worth, Pictures of Bernadette, Again a Game Again).

Ik draai de A-schijf maar weer eens - ik zou echt beter moeten weten; wat een &*%&%-schijf om bij te schrijven: eindeloos opgerekte, imo zelfs verminkte versies; ben je net gewend aan die lekker stuwende bas van Webb valt er een stilte, komt er een galmpje een paar tikkies op de hi-hat, een aanzwellend keyboard en we weten het al: we gaan extenden.

Deze schijf moest echt bij wet verboden worden - wat een ergernis. Het is echt de b-schijf die de aankoop zijn waarde geeft. D'r zijn users/bloggers die zweren een volledige bekentenis af te leggen onder de klanken van Hotel California, nou ik word knap depri van deze hopeloos opgerekte en verpimpte meuk - zou ook spontaan gaan bekennen.

avatar van Chameleon Day
3,5
Het gaat hier idd om de tweede CD. Van de remixen zijn alleen 'Today' en 'My Foolish Friend' het beluisteren waard.

En voor 7,5 euro mag je dit toch niet laten liggen. Al is het maar voor 'It's Getting Late in the Evening', dat tot het beste werk behoort dat Hollis heeft voortgebracht (PS. detail: luister door de koptelefoon naar het gegiechel in de studio voordat het orgel aanzwelt).

avatar van reptile71
Mjuman schreef:
Ik draai de A-schijf maar weer eens - ik zou echt beter moeten weten; wat een &*%&%-schijf om bij te schrijven...

Waarom denk je anders dat die eend op de voorkant de neiging krijgt zichzelf op te hangen?

avatar van Omsk
2,5
Het sufste is nog wel dat dit schijfje door zijn uiterlijk en zachte prijsje een beetje de aura van een soort goedkope Verzamelde Werken krijgt.

Maar stel nu dat de rechthebbende van W.F. Hermans' werken een dik boekwerk op de markt brengt, met daarin wat onuitgebrachte verhalen (kan interessant zijn) én... een door derden uitgebreide en herschreven versie van zijn bekende verhalen.

Dan begint dat eerder te rieken naar volksbedotterij dan naar iets anders. En zo is het met deze plaat ook.

En idd: ik heb hem ook ooit min of meer blind meegenomen.

De reden waarom ik 'em draaide, was - kenmerkend - puur altruïstisch. Mijn lief had me gevraagd haar iPod bij te tanken met "wat leuke 80's muziek" - en dan bedoelt ze niet OLW (als JD); ook Cocteau Twins zijn niet ideaal, omdat ik dan bang ben dat ze een paar stations te laat ontwaakt in de Schipholliaanse realiteit. Daarom beluisterde ik dit, maar History Revisited (helaas alleen op lp hier) en Best of Talk Talk (wel op cd hier) lijken me de betere keuze.

Overigens is van de arreslee van de Kerstman pardoes hier voor de deur een iOn draaitafel met usb-uitgang gepleurd; nou mot ik dat ding nog aan de praat krijgen

Die tweede schijf is overigens wel de moeite waard.

avatar van reptile71
History Revisited is nog erger: dat zijn dus echt remixes gemaakt zonder toestemming van Talk Talk. Met History Revisited is Talk Talk gewoon keihard genaaid; eigenlijk een schande dat je die op lp hebt.
Op deze staan volgens mij tenminste nog originele oude maxi singles.

Waarom zet je niet gewoon The Colour of Spring op de iPod van je vrouw? The Very Best of is trouwens inderdaad wel een goed singles-verzamelaar.

Ik bedoelde Natural History (The very best of Talk Talk) .

De enige Talk Talk's die ik op cd heb is deze krompilatie, The Best en van de 'gewone' albums Spirit of Eden en Laughing Stock. De rest alleen vinyl en da's gaat niet op de pod.

avatar van reptile71
Als je nou even die usb-platenspeler aansluit kan je dat vinyl ook op die iPod zetten. (downloaden lijkt mij altijd nog makkelijker maar goed...)

avatar van dazzler
4,0
Ik heb net alle Talk Talk CDs in huis gehaald (op Laughing Stock na).
Het gaat om de remasters uit 1997 die nu heel goedkoop (amper 5 euro) staan.
Even opmerken dat ik die vier EMI albums en alle singles ook op vinyl heb.

De maxi singles had ik niet en deze dubbelaar is een zegen omdat nagenoeg
alles er op staat. Uiteraard draai ik deze CD nooit integraal, maar herverdeel ik
de b-kanten en extended versies over de respecieve albums.

Ik hou wel van zo'n b-kantje na een bijhorend album op een zelfgemaakte CD.
Muziek in dezelfde lijn en dus nog even nagenieten alsof het om bisnummers ging.

The Very Best of Talk Talk vind ik de perfecte hitverzamelaar.
Die heeft dan weer de single versies of mixen. Voor de album versies
beluister je natuurlijk gewoon het album. Eén puntje van kritiek op The Very Best of
is het ontbreken van de non-album single My Foolish Friend. Die vind je dus enkel
op deze Asides Besides in 7" en 12" versie of op de oude best of Natural History.

Talk Talk - The Very Best of Talk Talk (1997)

Weet iemand of de videoclips de moeite waard zijn?
Die Natural History is ook nog steeds te koop met extra DVD voor 6 of 7 euro.
Maar ik denk dat ik het hier bij ga laten. Is Laughing Stock trouwens nog in stock op CD?

dazzler schreef:
Ik Maar ik denk dat ik het hier bij ga laten. Is Laughing Stock trouwens nog in stock op CD?


In de meeste platenzaken niet - daar kom ik sowieso weinig; bij Amazon gewoon verkrijgbaar voor 4 - 5 GBP (op vinyl een ander verhaal; trouwens ook Spirit of Eden is ook niet echt goedkoop op vinyl)

avatar van pureshores
deze binnen gekregen vrijdag van CDWOW via HongKong. Ben er toch wel heel blij mee

avatar van vigil
4,5
dazzler schreef:

Weet iemand of de videoclips de moeite waard zijn?

Jazeker, die zijn over het algemeen best mooi. Daar maakte ze zich niet altijd gemakkelijk af.

hier een flinke review van zowel de cd als mede de bijbehorende dvd.

Talk Talk – Natural History « Progwereld

avatar van dazzler
4,0
Tja, die cd+dvd staat ondertussen al een heel tijdje in de kast.Vooral de clip van Dum Dum Girl waarin Hollis live zingt, is super.

avatar van pureshores
die dvd is echt de moeite waard ja. Clip van I believe in you is heel apart

avatar van freitzen
Lekker zootje bij elkaar, dit. Extended Version, Extended Remix, Extended Mix, Dub Mix, Dance Mix, 12' Mix... het mooiste staat zoals al gezegd op CD2, waar we voor het gemak de demo's even overslaan. Vanaf Strike Up the Band wordt het per nummer zo ongeveer beter en doet het qua kwaliteit niet of nauwelijks meer onder voor de reguliere albumtracks. For What It's Worth en het vrolijke Pictures of Bernadette (als je die dance mix dus al gehad hebt) zijn zeer goed en het allermooiste komt aan het einde met de verstilde schoonheid van John Cope. Eigenlijk moet ik deze toch ook eens aanschaffen, heb al ongeveer zeven jaar geen verzamelaar meer gekocht maar Talk Talk blijft toch wel heel bijzonder...

avatar van luigifort
4,0
Ben ik het mee eens. De eerste cd luister ik niet de tweede wel met veel mooie pareltjes als 24 25 26 en 28. Mijn stem is voor de tweede cd alleen.

avatar van Hollister
5,0
Alleen nr 24 It's Getting Late in the Evening al, is van een dusdanig buitenaardse schoonheid dat iedere euro hieraan goed besteed is,, Dit kun je eigenlijk helemaal niet in geld uitdrukken,,Daarom voor mij een 5..

avatar van Chameleon Day
3,5
It's Getting Late is een van de beste TT nummers.......en het was gewoon maar een b-kantje van Life What You Make It.

avatar van Chameleon Day
3,5
Chameleon Day schreef:
It's Getting Late is een van de beste TT nummers.......en het was gewoon maar een b-kantje van Life What You Make It.


En, naar ik meen ergens gelezen te hebben, oorspronkelijk bedoeld als middenstuk voor The Colour of Spring. Maar het was niet in te passen...

avatar van steven
Heb deze week ook John Cope ontdekt , wat een prachtig nummer , vreemd dat dat niet op een reguliere release paste , ben blij het nu ontdekt te hebben . Een juweel

avatar van Alicia
reptile71 schreef:

Op deze staan volgens mij tenminste nog originele oude maxi singles.


Niet helemaal. Op de originele maxi-single [i]Life's What You Make It [Extended Mix]
uit 1985 met de grote gele vlinder op de hoes, is de mix van dit mooie nummer anders en duurt het nummer 6 minuten en 39 seconden.

avatar van Chameleon Day
3,5
Klopt. Die 12" is interessanter. Meent mijn geheugen me te zeggen. Zou hem weer eens uit de platenkoffer moeten trekken.

avatar van Alicia
Ik vind 'm mooier!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:41 uur

geplaatst: vandaag om 16:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.