Delain - Apocalypse & Chill (2020)

Label: Napalm

1. One Second (3:36)
  2. We Had Everything (4:08)
  3. Chemical Redemption (4:39)
  4. Burning Bridges (4:16)
  5. Vengeance (4:52)
  6. To Live Is to Die (3:47)
  7. Let's Dance (4:07)
  8. Creatures (3:39)
  9. Ghost House Heart (2:59)
  10. Masters of Destiny (4:53)
  11. Legions of the Lost (5:17)
  12. The Greatest Escape (4:26)
  13. Combustion (5:25)
avatar van namsaap
Aangezien vrienden van mij groot fan zijn van de band, neem ik altijd de moeite hun werk een keer te luisteren zodat het het gefundeerd kan afkraken. Ik moet dit keer zeggen dat dit album me niet tegenvalt. Eerste twee nummers zijn niet zo sterk (met name de opener) maar daarna wordt het een stuk beter. Let’s Dance is wel weer een misser. Het album klinkt goed, al is het naar mijn smaak iets teveel recht getrokken. De opbouw van de nummers mag ook wat spannender. De wendingen die halverwege veel nummers ingezet worden, worden op den duur wat voorspelbaar.

Score: 67/100

avatar van james_cameron
Het geluid van de band verschuift steeds meer richting bombastische popmuziek, ware het niet dat het loodzware gitaarwerk nog steeds een metalen randje aan het songmateriaal geeft. Het resulteert in een uitstekend geproduceerd, makkelijk in het gehoor liggend maar nogal schizofreen album. Het klinkt allemaal erg bedacht en gelikt, hoe lekker vet bepaalde songs ook zijn, met zangpartijen van Charlotte Wessels die zo te horen flink door de autotune gehaald zijn.