Lorna Shore - Immortal (2020)

Label: Nuclear Blast

1. Immortal (6:52)
  2. Death Portrait (5:08)
  3. This Is Hell (5:22)
  4. Hollow Sentence (3:50)
  5. Warpath of Disease (4:02)
  6. Misery System (3:53)
  7. Obsession (3:42)
  8. King Ov Deception (3:53)
  9. Darkest Spawn (4:33)
  10. Relentless Torment (4:23)
avatar van ZAP!
Officiële video van de titeltrack is er alvast: 'Immortal'.

Vind het wel een leuke track, verder ken ik niets van deze band.

avatar van Edwynn
Prachtig dat Metal Archives. Lorna Shore wordt omschreven als deathcore dus is het daar niet te vinden. Puristen bij elkaar hoor.

Wie Immortal beluistert, hoort wel meer metal dan core. Al zijn er wel van die ingelaste elementen die van grillige Amerikaanse deathmetal een tamelijk voorspelbare hap maken. Alsof metalcore of deathcore een formule is waar je nooit en te nimmer vanaf mag wijken als je de Vansdragende fans met piercings en volgekliederde ledematen niet wil verliezen. En dat is jammer. Want die breakdowns en die melodieuze tussenstukken zijn erg gecalculeerd in mijn beleving.
Werp die mantel af en doe wat je goeddunkt, zou ik zeggen.

Maar misschien ben ik ook wel zo'n vervelende metalpurist.

avatar van Kevin Croes
Edwynn ik denk het ook: vervelende metalpurist. Feit is: dit is gewoon een zeer goede plaat, stijl is gewoon deathcore en enorm goed uitgebracht: zowel voor metalfans als (death)core fans zeker een aanschaf waard. Geweldige nummers, goeie produktie, bruut en krachtig. Meer moet dat niet zijn

avatar van james_cameron
Superieure amerikaanse deathcore, bombastisch en verwoestend. De songs steken knap in elkaar en profiteren van een retestrakke ritmesectie en een erg goede zanger (CJ McCreery), die op alle fronten overtuigt. Omdat alles zo druk en dichtgesmeerd is kan het album bij vlagen behoorlijk vermoeiend zijn, maar dit is vooral erg goed.