The Ozark Mountain Daredevils - It'll Shine When It Shines (1974)

Rock / Country
Label: A&M

1. You Made It Right (3:43)
  2. Look Away (3:36)
  3. Jackie Blue (4:11)
  4. Kansas You Fooler (2:39)
  5. It Couldn't Be Better (4:23)
  6. E.E. Lawson (3:32)
  7. Walkin Down the Road (3:28)
  8. What's Happened Along My Life (3:32)
  9. It Probably Always Will (3:15)
  10. Lowlands (3:45)
  11. Tidal Wave (4:12)
  12. It'll Shine When It Shines (3:38)
Oooh... Jackie Blue.

HEERLIJKE klassieker is dat!

bikkel
Kijk, kaztor heeft een goede smaak.
Kun je ook hun vorige titelloze plaat.(1973)
Ook niet te versmaden.

Dank u en jij hebt ook een hele goeie smaak!

Ik ken geen albums van deze band, maar na gister Jackie Blue weer eens gehoord te hebben kon ik het niet laten een bericht te plaatsen om het wat onder de aandacht te brengen.

Typisch een nummer dat in iedere Classic Rock-fan vastgebakken zit in het onderbewustzijn.

avatar van Raymond S
The Devils...
Ik heb de elpee in geen jaren meer opgezet. Gisteren op een vergeten moment de naald in de groef laten vallen, en ja hoor!
De magie spat er weer vanaf.
Een vergeten band met een vergeten album. Alleen in de USA een hitsingle opgeleverd: Jackie Blue.
Op cd, moeilijk te vinden - zelfs de single is moeilijk op vinyl en op cd te vinden (zelfs op een verzamel cd).
Lekkere nummers, waarbij Coul'dn't be better, mij favouriet is.
Lekkere 3-sterren elpee.

avatar van blaauwtje
De platen van de ozarks weer eens van boven gehaald, heerlijke muziek die me terug bracht naar de eighties(de periode waarin ik deze muziek ontdekte), ik mis trouwens nog wel een aantal goede ozark platen op ME( de titeloze debuutschijf voor CBS uit 1980, It's alive uit 1978 en modern history uit 1989, deze laatste schijnt alleen in de UK te zijn verschenen).

Ik ga ze weer allemaal opzetten komend weekeind.

avatar van bikkel2
Toevallig vanavond eens het archief van The Old Grey Whistle Test doorgespit op YT.
Wat was dat toch een geweldig programma.
Samen met Rockpalast een parel uit de muziekgeschiedenis op de beeldbuis.

Ik stuitte op een ruim 40 minuten durend live concert van The Devils.
Geweldig, wat een muzikaliteit. Ook speelden ze wat nummers van dit album ( ik heb enkel het titelloze debuut.)
Lang uit het oog verloren. Toch eens checken of mijn platenboer hier nog aan kan komen.

avatar van bikkel2
Inmiddels in bezit. Een 2 pack met het debuut.
Die had ik al, maar goed. Het was de enige optie om aan dit 2e album van de heren te komen.
It'll Shines When It Shines dus.
Wederom geproduceert door de toendertijd zeer gewilde Glyn Johns.
De bedoeling met The Dare Devils was om een soort 2e Eagles te lanceren.
Een achteraf onmogelijke missie, want waar The Eagles echt heel groot werden, is deze band eigenlijk meer een soort van cult gebleven.
Meer dan het debuut nog is hier wat meer getracht een balans te vinden tussen melodieuze pop/rock en countryrock.
Jackie Blue past prima in de 1e catagorie en is
hun bekendste nummer gebleken. ( mooie leadzang van drummer Larry Lee.)
In 1e instantie ging het over een drugsdealer, maar op aandringen van Johns werd Jackie een vrouw die haar dromen niet ziet uikomen.
Mooi liedje en verbazingwekkend dat het niet overal werd opgepikt.
Het album heeft een relax plattelands sfeertje- ook al zo kenmerkend op het debuut.
Ook in rockerige songs zoals Look Away blijft de band licht en transparant klinken.
Ik vermoed ook dat dit mannen zijn die met name de country & western muziek in hun hart dragen, maar zeker ook kleine breekbare liedjes zoals het werkelijk prachtige It Couldn't Be Better.
Halverwege zakt het iets in en dat euvel heeft het debuut geenszins, maar het einde is dan wel weer heel ok, vooral met de fraaie afsluiter/ titelsong.
Muzikaal en zangtechnisch bijzonder sterk en composorisch heeft dit album genoeg te bieden.
Maar zoals eerder gezegd was dit geen band die voor het echt grote succes was weggelegd.
Dit zijn / waren puristen in de countryrock hoek en juist heel goed tot hun recht kwamen in een wat intiemere sfeer. Gitaar op de schoot en gaan.
Fijne band en een aanrader voor de liefhebbers van dit genre.

avatar van jorro
Best wel een aardig album dit. 'Jackie Blue' moet velen toch bekend in de oren klinken. Rest van het album is in dezelfde stijl. De nadruk ligt wat meer op pop/rock dan op country.
Een terechte 41e plaats in de jaarlijst oor 1975 en van mij 3,5*

avatar van bikkel2
Leuk jorro een berichtje bij dit album.

Schromelijk onderschat deze Amerikaanse countryrock band.
Het debuut uit 1973 is één van de betere albums in het genre wat mij betreft.
Dit album is wat mainstreamer en meer poprock inderdaad, al is oa. het titelnummer meer roots country.
Jackie Blue is de bekendste song van de band.
Heeft een cultstatus als je het mij vraagt.

Niet zo sterk als het debuut, maar een prima coherente plaat.

avatar van potjandosie
een zeer genietbaar album inderdaad niet zo sterk als het debuut, waar geen zwakke plekken op zaten. de plaat begint zeer sterk met You Made It Right. van dit nummer is op YT een geweldige live uitvoering te horen/zien op het door bikkel2 genoemde t.v. programma The Old Grey Whistle Test. deze heren konden prima musiceren. Jackie Blue vind ik overigens 1 van de mindere nummers, evenals het ietwat oubollige E.E. Lawson. een aantal ballads zoals It Probably Alwaya Will en What's Happened Along In My Life vind ik een stuk minder dan de ballads op het 1e album. de afsluiter (het titelnummer) vind ik daarentegen prachtig. zoals gezegd kwam de groep daarna in een dal terecht waar zij door de jaren heen ondanks diverse nieuwe formaties en personele wisselingen nooit meer uit kwamen.

avatar van Barney Rubble
Deze muziek doet me gek genoeg nog het meest denken aan The Kinks, maar dan met een countrysausje. Aangename, aanstekelijke muziek.