Iron Maiden - Maiden England (1994)

Label: EMI

1. Moonchild (5:45)
  2. The Evil That Men Do (4:16)
  3. The Prisoner (5:56)
  4. Still Life (4:32)
  5. Die with Your Boots On (5:10)
  6. Infinite Dreams (5:54)
  7. Killers (4:53)
  8. Heaven Can Wait (7:33)
  9. Wasted Years (4:53)
  10. The Clairvoyant (5:43)
  11. Seventh Son of a Seventh Son (10:11)
  12. The Number of the Beast (4:45)
  13. Iron Maiden (5:01)
avatar van SirPsychoSexy
Een tijd geleden nam ik een vlucht waarbij er een gratis muziekselectie beschikbaar was. Met lage verwachting over de kwaliteit van gratis te beluisteren muziek op een vliegtuig ging ik aan het scrollen door de bibliotheek, tot ik landde op deze Maiden England, waar ik nog nooit van gehoord had. Tot mijn aangename verrassing betrof het een live-CD opgenomen in de jaren '80, waarin vooral hun 2 laatste platen uit dat decennium aan bod komen.

De tracklist is ten eerste slim samengesteld: hier komen bijna enkel nummers aan bod die niet op Live After Death staan (alleen de 2 afsluiters overlappen). Zo zijn deze 2 live-documenten perfect compatibel met elkaar. Daarnaast is de band zoals gewoonlijk, zeker in dat tijdperk, uitstekend op dreef hier. Voor echte liefhebbers van Somewhere in Time en Seventh Son die op andere liveplaten te weinig aan hun trekken komen, is dit dan ook een godsgeschenk. Aanrader!