Iron Maiden - Maiden England (1994)

Label: EMI

1. Moonchild (5:45)
  2. The Evil That Men Do (4:16)
  3. The Prisoner (5:56)
  4. Still Life (4:32)
  5. Die with Your Boots On (5:10)
  6. Infinite Dreams (5:54)
  7. Killers (4:53)
  8. Heaven Can Wait (7:33)
  9. Wasted Years (4:53)
  10. The Clairvoyant (5:43)
  11. Seventh Son of a Seventh Son (10:11)
  12. The Number of the Beast (4:45)
  13. Iron Maiden (5:01)
Berzerker
Moonchild op een live-cd? die móét ik horen, ik heb die namelijk nog nooit live gehoord.

MetalDex
Ah geweldig, hij is toegevoegd Maidens beste live-werk, muzikaal dik in orde en een GEWELDIGE setlist! Moonchild, The Prisoner, Still Life en Seventh Son of a Seventh Son, nummers die je niet snel meer te horen zult krijgen.

avatar van Genesis
Is hier ook ooit een video van verschenen? Volgens mij heb ik m dan wel gezien. Dat bij ''Heaven can Wait'' opeens allemaal mensen het podium op komen.

Genesis schreef:

Ja hier is ook een video van verschenen want ik hem ook op video.
(van me pa gekregen voor me 8e verjaardag )

MetalDex
Daarop staan ook nog 'Can I Play With Madness' en 'Hallowed Be Thy Name'.
Ook is er een onofficiële DVD te verkrijgen geproduceerd door ROOM 101 Entertainment in Dolby Digital 2.0, maar ik hoop dat deze show in Dolby Digital 5.1 op de tweede DVD uit de History-reeks komt te staan.

MetalDex schreef:
Daarop staan ook nog 'Can I Play With Madness' en 'Hallowed Be Thy Name'.

dat hoop ik ook want het is een prima concert

Bobiej
Ah, deze show was mijn eerste kennismaking met de legendarische Iron Maiden. Ik heb alleen de video gezien, met hilarische foto's van de band vooraf. Toch maar weer eens opzetten, er staan nummers op die je niet vaak live zult horen .

avatar van manontheedge
Bobiej schreef:

Moonchild misschien tijdens de Golden Years tour?

Het nummer 7th son is geniaal live!
Ik hoop dat ze weer eens killers en the Clairvoyant gaan spelen.
Zelfs de Prisoner zou weer gaaf zijn

Bobiej
Net weer eens opgegraven; Maiden England is top!

Adrian en Dave zijn echt mijn helden van deze liveregistratie; wat een toffe solo's spelen deze mannen toch!

't Podium (met de veranderende Eddie's op de achtergrond, bijvoorbeeld de Eddy met de schijnende laserogen, en de duivel bij 'Number of the Beast') is natuurlijk ook iets om je aan te vergapen, met de ijsschotsen van het 'Seventh Son' album, waar de band rond paradeert, 2 poortjes waar concertbezoekers doorheen komen om mee te zingen op 'Heaven Can Wait', en als klapper; de reuze Eddie die tijdens 'Iron Maiden' omhoog komt van de 'Seventh Son' hoes! Geweldig, met de bewegende inhoud van zijn maag, terwijl hij boos rondkijkt!

Deze Maiden cd raast in noodvaart voorbij; mooi geluid, strak spelende muzikanten, én Bruce met lang haar!

avatar van eddy_lives
ge-wel-dig!! heerlijke setlist, allemaal nummers die je normaal niet op de livealbums tregenkomt. met als persoonlijke hoogtepunten: infinite dreams, clairvoyant en seventh son of a seventh son

en dan is de geluidskwaliteit ook nog eens goed! echte aanrader dit!

avatar van Maximusic
Inderdaad een geweldige setlist dit! Al helemaal voor een live album!
Ook 2 nummers van Somwhere in Time, een van mijn favo albums. Ik hoop ze dan ook echt nog te zien in de Somwhere Back in Time Tour, met nummers van Powerslave en Somwhere in Time!
Ook Still Life, Infinite Dreams en Killers maken dit live album voor mij een absolute must-have.
Dit word zeker mijn volgende Maiden aanwinst!

Mr Brown
Een live-album dat begint met het geweldige Moonchild kan natuurlijk al niet meer slecht zijn, is echt geweldig live. Voor de rest ook een zalige tracklist, alleen jammer dat er geen enkel nummer van Powerslave op staat.

avatar van i.Ron S.
Een live versie van Moonchild staat ook op 1 van de albums die in Eddie's Archive zitten, maar die box ben ik de laatste tijd nergens meer tegengekomen(alleen bij mezelf op de kast).
Maiden England kocht ik als video en cd tegelijk al een hele tijd geleden.
Dit is een goede cd, goed geluid(behalve dat het in een zaal is), goed optreden, spijtig dat ze enkele nummers van de video niet meer bij op de cd kregen.
Geeft een goed beeld van Iron Maiden in de late jaren 80.
Mooiste moment op de video vind ik het begin en het nummer Seventh Son of Seventh Son. Enorm machtig nummer en perfect gespeeld.

Ik heb zo'n idee dat deze video nog op dvd gaat uitkomen onder "The Early Years part 3" zoals bij Life after Death.
4,5/5

Empyrium
Geweldig nummer, Moonchild. Krijg nog kippenvel als ik terugdenk aan Tilburg'88. Deze plaat is volgens mij niet los te verkrijgen?

Mr Brown
Geen idee. Ik hem hem tweedehands (gewoon los) gekocht een tijdje terug.

Empyrium schreef:

Ik zag hem vandaag nog (VHS/CD) liggen in de lokale metaalzaak.

avatar van crosskip
Zouden ze deze vorig jaar niet op dvd uitbrengen?

Yann Samsa
Qua setlist natuurlijk het best...
Zeer sterke en epische nummers!!!
Maar vocaal en muzikaal kan dit spijtig genoeg niet tippen aan LAD.
Toch blijft het een goede live plaat

avatar van vielip
Wat een geweldenaar is dit album toch!! Ik had destijds de VHS en heb me daar uuuuuuren aan vergaapt
De cd heb ik ooit eens ergens op een beurs op de kop weten te tikken. Was destijds te koop zonder de VHS dus ikheb 'm gelijk gekocht
De setlist is smullen als je van de Maiden uit de tweede helft van de jaren 80 houdt! Dat doe ik dus ik zet deze dan ook op gelijk hoogte met Life after death! Enig minpuntje vind ik dat er ' maar' twee nummers van Somewhere in time opstaan. Maar goed, daar tegenover staan erg goede nummers van 7th son! Moonchild is geweldig als opener en ook Infinite dreams, Seventh son en The clairvoyant zijn weergaloos!!
En nummers als Still life en Die with your boots on hoor je ook niet elke tour voorbij komen! Het is inderdaad wachten op de officiele release van dit prachtige document!!

Geweldige show ,geweldige setlist met nummers die je de laatste jaren helaas nooit meer live ziet (still life, the prisoner, killers, infinite dreams, seventh son). Alleen madness hoeft van mij niet zo en jammer dat ook tijdens deze tour somewhere in time (in mijn ogen het beste wat ze gemaakt hebben) op 2 nummers na genegeerd wordt. Het geluid van Harris zijn bas is fenomenaal.

Ja ja, het hoge woord is eruit. In de zomer 2012 gaan ze in Noord-Amerika toeren, in 2013 in de rest van de wereld. En wat wordt er gespeeld........de Maiden England set, kan niet wachten.

avatar van vielip
Wat???? Dat meen je niet?!?!?!
Daar moet ik absoluut naartoe!!!

avatar van Tony
Dat is goed nieuws inderdaad. Effe checken of een van mijn oude Maiden shirts (net zo grijs verschoten inmiddels als mijn slapen) mij nog past. Haha!

Laatste tour voorbij laten gaan vanwege te weinig krakers uit de goeie Maiden tijden, bleek mee te valen dus flink balen, maar als ze dit gaan spelen.... Zou ik echt geweldig vinden! Live After Death is de staalkaart van het begin van hun carriere, hier zijn ook de laatste 2 essentiele albums van Maiden live vertegenwoordigd. Geweldig document!

avatar van vielip
Toch las ik alweer dingen die Dickinson zegt waarbij ik een gevoel heb van; ojee
Ze zijn van plan om ongeveer tweederde van de setlist van Maiden England te gaan spelen. Aangevuld met wat andere krakers. Zul je zien dat ze nummers als Infinite dreams, Still life, The prisoner, Die with your boots on en Moonchild skippen ten faveure van doodgespeelde nummers als The trooper, Run to the hills en Fear of the dark. Maar goed, laat ik niet op de zaken vooruit lopen en positief blijven!

Tsja, die kans bestaat. Maiden speelt vaak op safe. Vooral de zinssnede 'plus other favourites we know the fans wants to hear ' voorspelt niet veel goeds. Zou hij nou echt niet weten dat veel fans daar echt niet op zitten te wachten. Op het iron maiden fanclub forum geven fans al jaren aan dat ze eens wat andere nummers willen horen.
Maar goed als ik een van die nummers uit het rijtje the prisoner, seventh son, still life, infinite dreams nog eens live kan horen ben ik al tevreden.

avatar van vielip
Ja precies....die zin deed mij ook gelijk de wenkbrauwen fronsen. We zullen zien als ze dit jaar met de tour aftrappen. De set die ze dan spelen zal ook het jaar erop wel gedaan worden aangezien Maiden zelden of nooit veranderingen aanbrengt tijdens een lopende tour. Ik gok trouwens dat ze het nummer Seventh son of a seventh son sowieso wel spelen. Die schaar ik in hetzelfde rijtje als Rime of the ancient mariner als het op epische, weinig gespeelde nummers aankomt. En ze hangen de hele tour op aan de stageset, produktie enz. van de Seventh tour of a seventh tour. Als ze écht willen verrassen dan komen ze natuurlijk met Alexander the great op de proppen!! Maar ja, dat zal wel nooit gebeuren ben ik bang.

vielip schreef:
Dan kies ik voor sea of madness of caught somewhere in time als hopen tegen beter weten in.
Jammer dat ze zo weinig van somewhere in time spelen. Ook op Maiden England staan maar twee nummers van dit album.

avatar van vielip
Ja en welke? Uiteraard weer Heaven can wait en Wasted years. Nu is dat altijd nog beter dan niks maar toch....Sea of madness of Caught somewhere in time mogen om mij trouwens ook net zo lief hoor! Elk nummer van Somewhere in time is meesterlijk!!

25 juni Ziggo dome Maiden England. Hopelijk met infinite dreams.

avatar van Tony
Top, ja! Zaterdag begint de voorverkoop al. In Amerika geen Infinite Dreams, maar toch een heel aardige setlist lijkt mij.

setlist Amerika