Britney Spears - ...Baby One More Time (1999)

Label: Jive

1. ...Baby One More Time (3:30)
  2. (You Drive Me) Crazy (3:17)
  3. Sometimes (4:05)
  4. Soda Pop (3:20)
  5. Born to Make You Happy (4:03)
  6. From the Bottom of My Broken Heart (5:11)
  7. I Will Be There (3:53)
  8. I Will Still Love You (4:02)

met Don Philip

9. Thinkin' About You (3:35)
  10. E-Mail My Heart (3:41)
  11. The Beat Goes On (3:43)
  12. Deep in My Heart * (3:34)
avatar van Poeha
PEN15 schreef:
Het is meer te danken aan ...dat ze nog maagd was.

Ik weet nog dat de "muziekkenners van toen" vonden dat ze voor haar leeftijd een uitermate sterke, mooi zware stem had voor een meisje.

Born To Make Me Happy maakt me nu nog steeds happy, voor de rest is het niet veel meer.
En Sometimes vind ik ook nog steeds te pruimen.

avatar van PEN15
Haar concert in de gelredome 2000 dacht ik, een en al massahysterie.

Ik zou mijn frustratie beter moeten richten op haar producers schuine streep managers. Ze vonden een tienermeid met een lief bekkie en ze kon een beetje zingen en dansen. Okee, maakten ze van haar een ster en ze zou en moest jaarlijks een album uitbrengen met minimaal 4 singles, acts en liveoptredens, synchroonsdansers, specials voor MTV, een geforceerde relatie met een andere popster en alles moest zo snel mogelijk, dat zien we ook aan die eerste paar albums terug. Eigenlijk vind ik het wel heel erg zielig wat ze met zo'n jong meisje met een snoezig koppie hebben gedaan.

avatar van B.Robertson
Iemand heeft me deze ooit eens cadeau gegeven. Tijdenlang heb ik me op m'n werk aan die hits lopen ergeren.Even ter compensatie Slayer draaien doet 538 niet. En als Golden earring komt met I"ve just lost somebody hoor je dat alleen op de vrijdagmiddag. Gelukkig zijn we nu grotendeels radiovrij. Ruim 10 jaar na Baby one more time ben ik toch wat milder geworden.Speciaal voor de recentie draait de cd dan ook weer even.Ik hoor het toch liever dan Shakira.Ik wil niet onbeleefd zijn maar het liedje Soda pop vind ik echt vreselijk. De foto's in de inlay doen me niets, helaas ik ben van steen.Ik probeer liever iets leuks in Corry Konings & Marianne Weber te ontdekken. Dat duet met Don Philip is ook storend. De cd loopt alweer op haar eind. 2,5ster. voor de zangeres.

avatar van Jensb
Super leuk album! I just love Britney...

avatar van Emile93
Heel goed debuut!!!! 4,5 sterren!!! Vooral E-Mail my heart is een prachtige ballad, evenals sometimes!!!!!
Love it!!!

Ach, je kunt zeggen wat je wil van dit album, maar dat 'ie geschiedenis heeft geschreven, dat is zeker. En ik vind het gewoon leuk!

Niet alle nummers zijn natuurlijk even sterk, maar ik luister erg graag naar de vier singles (of eigenlijk vijf, want 'From the bottom of my broken heart' kwam uit in de VS) en 'Thinkin' about you', 'E-mail my heart' en 'Autumn goodbye' mogen er ook wezen.

Wel jammer dat 'I'm so curious' er niet op staat (de B-kant van de single 'Sometimes')! Die had eigenlijk niet mogen ontbreken.

avatar van RebelINS
I must confess.. dat ik ..baby one more time echt een lekker nummer vind:P (zal waarschijnlijk deels komen door het jeugdsentiment)

avatar van kella1993
dat liedje soda pop is echt fout
ach voor de rest is het wel een leuk album.
Als klein meisje vond ik haar echt geweldig.

avatar van Angelo
Mensen die dit album 0,5* of 1,0* geven en zeggen dat het slecht is vind ik absoluut niet objectief.Voor een (pop) debuutplaat uit de jaren '90 was, is en blijft dit een briljant album. Oké, een meestwerk is het niet maar er is duidelijk veel aandacht besteed aan dit project.

De singles die verkozen werden tot hits, 'Sometimes', '(You drive me) Crazy' en 'Born to make you happy' blijven geweldig, alhoewel ik de single versie van 'Crazy' (The Stop Remix) beduidend beter vind dan de versie op dit album. Het nummer 'From the bottom of my broken heart' werd alleen in de USA uitgebracht en ik begrijp wel waarom: het is veel te braafjes voor Europa, alleen in een land als Amerika zou dit goed doen, vooral in de jaren '90 waar zangeressen en zangers nog 'overbekleed' waren in videoclips en toch nog tamelijk brave nummers zongen.

Het hoogtepunt van het album is toch echt de titeltrack, '...Baby one more time'. Van dit nummer durf ik wel te zeggen dat het een tijdloos nummer is. Tuurlijk is het verouderd, klinkt het hier en daar wat gedateerd maar het blijft een waanzinnig goede popsong die ik met regelmaat nog afspeel. De andere nummers zijn middenmoters m.u.v. 'Soda pop', 'E-mail my heart' en 'The beat goes on', deze vind ik erg matig.

Gezien het tijdperk (jaren '90) en het feit dat dit een debuutplaat is, kom ik toch nog op een vrij hoge beoordeling uit. Britney is misschien geen grondlegger in popmuziek, maar wel de grondlegger van 'tienersterren' in de muziekindustrie. Na Britney zouden er velen volgen, Christina Aguilera, Jessica Simpson, Pink, Mandy Moore en ga zo maar door... Allemaal rond dezelfde leeftijd met in 1998-1999 allemaal hun debuut single.

avatar van ThePrinceOfPop
De 1e 2 nummers zijn heel goed, maar daarna zakt het allemaal .

avatar van RebelINS
Angelo schreef:

Volledig mee eens, iedereen stemt laag omdat vroeger alleen de meisjes op de basisschool er naar luisterden. Het is echter na al die jaren voor mij stiekem helemaal zo slecht allemaal niet.

nostalgie:P dit was het helemaal op de basisschool en britney was mijn eerste crush:P ik was 10

avatar van relaxex
...Baby One More Time blijft stiekem een erg vet nummer, de rest ken ik niet en heb er ook geen behoefte toe het te leren kennen .

avatar van Tijntje76
hahaha tja, dit is ook pop-muziek of moet ik zeggen poep-muziek.... tja Britney, geen talent voor dit in ieder geval.... Als ze net zo goed kookt als ze zingt dan .............tja, nee weet je??? euhmmm gaat het nog vriezen deze winter??? Misschien kan je dit product dan voor je auto-ruit gebruiken??? Sorry(hoop niet dat ik wat spears fans beledig) Ja echt, het is waar... die schijnt ze te hebben...

avatar van MIAB
Guilty pleasures: Hit me baby.. one more time en Crazy blijven leuk om te horen. Haar geforceerde stemmen maken echter dat ballads niet om aan te horen zijn.

avatar van MIAB
Ik kom toch een beetje terug op mijn bericht van 2 jaar geleden . Sterretje erbij.

...Baby One More Time (3:30)  --- 5,0
(You Drive Me) Crazy (3:17)  --- 4,0