Wolfheart - Wolves of Karelia (2020)

Finland
Label: Napalm

1. Hail of Steel (5:42)
  2. Horizon on Fire (5:58)
  3. Reaper (4:58)
  4. The Hammer (6:08)
  5. Eye of the Storm (2:35)
  6. Born from Fire (5:12)
  7. Arrows of Chaos (4:36)
  8. Ashes (5:30)
avatar van gigage
Met de prima januari release Dawn of Solace - Waves (2020) heeft het muzikaal niet veel te maken behalve dan dat de bandleider hier dezelfde is als daar. Pittig potje death metal met wat melodic raakvlakken. Ik vind het grunttechnisch niet altijd even geweldig. Het blijft totnutoe wat moeilijk plakken allemaal.

avatar van ProGNerD
gigage schreef:

Kan me hier - na een eerste vluchtige luisterbeurt - aardig in vinden. Ik was erg enthousiast over Waves en kwam daardoor bj deze nieuwe van Wolfheart terecht; het is niet slecht, maar pakt me (nog) niet echt...

avatar van james_cameron
Vijfde album alweer sinds de band van start ging in 2013. Die hoge productiviteit zijn we inmiddels wel gewend van frontman/ alleskunner Tuomas Saukkonen en gelukkig hoeven we wederom niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ook dit album is weer eersteklas, met acht woest voortrazende metaltracks die een combinatie bieden van death- en black metal. Maar gelukkig wel met veel gevoel voor melodie en variatie, zodat de verveling niet toeslaat. Eén en ander kan niet voorkomen dat het songmateriaal sporadisch toch aan de eenvormige kant is, maar het klinkt allemaal zo overweldigend en meeslepend dat dit weinig uitmaakt.