Mitch Malloy - Mitch Malloy (1992)

Label: RCA

1. Anything at All (4:01)
  2. Mission of Love (3:39)
  3. Nobody Wins in This War (4:13)
  4. Over the Water (4:35)
  5. Problem Child (4:18)
  6. Stranded in the Middle of Nowhere (3:50)
  7. Music Box (0:21)
  8. Cowboy and the Ballerina (4:13)
  9. Our Love Will Never Die (4:58)
  10. Forever (4:28)
  11. Mirror, Mirror (4:41)
avatar van sinkthepink
Deze gast is kort de zanger van Van Halen geweest in '96, maar trok zich terug doordat ze een optreden voor MTV met DLR hadden gedaan. Er schijnen zelfs demo's te zijn met hem op zang. Jammer want ik vind het een erg goede zanger, ook deze plaat vind ik best goed. Het is een uplifting AOR plaat en de refreintjes zijn pakkend. De betere nummers zitten in de eerste helft van de plaat vind ik.

avatar van vielip
Dit is absoluut een lekker album! Deze gast had de pech dat hij net te laat met dit soort muziek kwam. Was dit album eind jaren 80 uitgekomen dan had het meer bekendheid gekregen dan nu het geval is gok ik. Een sterke begeleidingsband met o.a. Hugh McDonald, Micky Curry, Aldo Nova en Richie Sambora als ik me niet vergis. De nummers zijn goed, de zang sterk en de produktie 'af'. Ik heb Mitch Malloy in 2007 live gezien op het Firefest gebeuren in Nottingham. Daar speelde hij zo'n beetje alles van dit album. Weergaloos optreden!!

avatar van sinkthepink
Hahaha.....daar ben ik ook ieder jaar !

avatar van vielip
Hoe kan het ook anders....

avatar van vielip
Heb je z'n laatste album trouwens al gehoord? Ligt qua stijl in de buurt van deze. Ik vind 'm zelfs ietsje beter!

Ozric Spacefolk
Dit is inderdaad een aanstekelijke en uplifting AOR plaat. Goede zang en zoals gezegd een knallende begeleidingsband. Helaas was de wereld in de ban van Grunge en is deze artiest en plaat erg onbekend gebleven.

Dankzij de wonderen van internet kunnen we er alsnog van genieten!

Ozric Spacefolk
Ik zie geen Richie Sambora op gitaar maar wel de mij onbekende Tristan Avakian, Kevin Dukes en Michael Hart Thompson. Deze laatste is niet mis trouwens: Michael Thompson (guitarist) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van vielip
Dan heeft Sambora aan 1 of meer nummers meegeschreven?? Ik moet het even nakijken maar ik meen toch dat ik zijn naam in het boekje zag staan. Michael Thompson is een veelgevraagd sessie muzikant en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de muziekwereld. Zijn eerste solo album (uit '89 als Michael Thompson Band geloof ik) vind jij denk ik te gek!

avatar van gigage
Malloy heeft nog eens auditie gedaan bij Van Halen in 1996. Nu is Great White zijn nieuwe werkgever die onlangs nog in opspraak kwam door een concert te geven waarbij het publiek niet de covid 19 regels in acht nam.
Dit AOR album laat horen dat Malloy een goede zanger is maar hij onbeert een typisch eigen stemgeluid die lang blijft heugen.