Invent, Animate - Greyview (2020)

Label: Tragic Hero

1. Dark (5:04)
  2. Cloud Cascade (4:09)
  3. Reflection Room (3:50)
  4. Hollow Light (3:58)

11. Brightwing (3:15)
  12. Halcyon (3:39)
  13. Nova (4:19)
avatar van Kevin Croes
Foutje op Musicmeter: deze band is Invent, Animate, je kan verschillende albums van deze band terug vinden onder verschillende schrijfwijzen. Goed: even terug naar de band: deze band heeft al 3 full length albums uitgebracht en met elke volgende release een step-up qua song-writing en kwaliteit. Evercharger (2014) en Stillworld (2016) waren al pareltjes, deze nieuwe "Greyview" (2020) is mogelijk nóg beter dan de vorige platen: agressieve metalcore met een muzikale melodie qua gitaar-sound (niet qua zang), de unieke stijl zit in de muziek zelf- agressie gepaard met dromerige passages, nummers die blijven "hangen" zonder commercieel te klinken qua sound. Geef deze band zeker eens een luisterbeurt, top band met unieke sound! Ik ben zwaar fan of geworden!

avatar van james_cameron
Indrukwekkende moderne metalcore uit de Verenigde Staten, intens en hectisch, maar tegelijkertijd verrassend melodieus en aanstekelijk. De drukke, vrij technische songstructuren en het voortdurende geschreeuw en gebrul komen aanvankelijk wat vermoeiend over, maar wanneer je aandachtig luistert blijkt het album bijzonder knap in elkaar te steken, met oneindig veel lagen en details in het geluid.