Lifehouse - Who We Are (2007)

Label: Geffen

1. Disarray (3:45)
  2. First Time (3:23)
  3. Whatever It Takes (3:27)
  4. Who We Are (3:27)
  5. Broken (4:46)
  6. The Joke (3:56)
  7. Easier to Be (3:31)
  8. Make Me Over (3:57)
  9. Mesmerized (3:13)
  10. Bridges (4:02)
  11. Learn You Inside Out (4:26)
  12. Storm (4:25)
avatar van james_cameron
Best mooie liedjes, maar alles is wel heel erg rustig en gezapig. De gitaren zijn naar de achtergrond verplaatst en echt rocken doet de band nergens meer. De christelijke inslag van de teksten is gelukkig niet al te storend en het album luistert best lekker weg, maar vergeleken met het oudere werk van de band is dit toch wel wat minder.

Nou, dit is toch stiekem het hoogst gewaardeerde Lifehouse album en dat is terecht vind ik. Zeer aangename plaat met een iets softere sound, prettige poprock met een aantal prima songs die als geheel toch behoorlijk boven het maaiveld uitsteken. Vergeleken met de andere bands uit dit genre en deze periode - ik noem Nickelback Daughtry Creed - vind ik deze band toch het meest getalenteerde en deze plaat hun beste. Broken is wonderschoon. 4 sterren