Frank Zappa - Buffalo (2007)

Label: Vaulternative

1. Chunga's Revenge (8:34)
  2. You Are What You Is (4:12)
  3. Mudd Club (3:02)
  4. The Meek Shall Inherit Nothing (3:21)
  5. Cosmik Debris (3:50)
  6. Keep It Greasy (2:57)
  7. Tinsel Town Rebellion (4:19)
  8. Buffalo Drowning Witch (2:44)
  9. Honey, Don't You Want a Man Like Me? (4:36)
  10. Pick Me, I'm Clean (10:15)
  11. Dead Girls of London (3:02)
  12. Shall We Take Ourselves Seriously? (1:36)
  13. City of Tiny Lites (9:58)
  14. Easy Meat (9:26)
  15. Ain't Got No Heart (1:59)
  16. The Torture Never Stops (23:38)
  17. Broken Hearts Are for Assholes (3:39)
  18. I'm So Cute (1:38)
  19. Andy (8:14)
  20. Joe's Garage (2:12)
  21. Dancing Fool (3:36)
  22. The "Real World" Thematic Extrapolations (8:54)
  23. Stick It Out (5:36)
  24. I Don't Wanna Get Drafted (2:48)
  25. Bobby Brown (2:41)
  26. Ms Pinky (3:47)
avatar van platedraaier
Jawel, een nieuwe cd uit de krochten van het immense Zappa archief. Hij is al vanaf April 2007 leverbaar, maar ik kwam er van de week pas achter.
Het is een opname van een compleet concert uit 1980.
Een erg goeie band had de man toen bij zich.
Het leuke van dit concert is dat je hoort dat een aantal nummers nog duidelijk in ontwikkeling zijn. De intro is lekker Zappa, met een gitaarsolo over een strakke ritme sectie.
Dan een aantal nummers van You Are What You is die erg fijn gespeeld zijn.
verder is Keep It Greasy razendsnel gespeeld, Tinseltown Rebellion zit in een duidelijke beginfase en ik moet zeggen dat ik het een erg leuke uitvoering vind.
Bij Honey Don`t You Want a Man Like Me gaat Zappa volledig de mist in en vergeet een paar keer z`n tekst. Erg leuk om te horen hoe de band dit oppakt. Het half stoppen en weer inzetten klinkt erg knap.

Verdere hoogtepunten zijn The Torture Never stops en eigenlijk is het hele concert 1 groot hoogtepunt.
Voor zappa kenners dus leuk om te horen hoe de progressie in de muziek zit.
Voor nieuwkomers raad ik dit zeker ook aan. Dit dus 10x liever dan een best of cd. Het plezier en de proffessionalitei van de band straalt er aan alle kanten af. En de afwisseling is zeker ok te noemen.

Ik begin na 3 luisterbeurten met een 4,5.*

Briljante hoes!

Joy
dacht ff dat we hier te maken hadden me de zoveelse commerciele meuk

maar gelukkig, het is live, en live muziek van zappa kun je nooit teveel in huis hebben

we benne benewd

Een manco is dat dubbel-cd's zoals deze alleen nog maar online te bestellen zijn, dus hangt er elke keer voor ons, de Zappa-fans, een behoorlijk prijskaartje aan...

hij was uitverkocht voordat ik er bij stond

on line:

28 us dollar

wel een dubbelaar , dik 140 minuten muziek,dus valt nog mee zou je zeggen

Joy schreef:

ik moet eerlijk zeggen dat het me bij Zappa wel eens een beetje teveel wordt met al die live platen. degene die de muziek van Zappa beheerd zou wat mij betreft iets kritischer mogen zijn. ik kom erg veel 'hetzelfde' tegen.

avatar van Reinbo
Ik heb vrijwel alle officiële cd's van Zappa, Ik vind het met dat 'hetzelfde' erg meevallen. Zitten vaak subtiele toto grote verschillen tussen. Ga deze zeker aanschaffen.

Gisteren was ZPZ weer erg goed al vond ik 013 een veel fijnere zaal. "t was achterin ook veel te vol. Gelukkig stond ik met mijn kin op het podium.

Nicci
daarom zette ik hetzelfde ook tussen aanhalingstekens, maar hoeveel uitvoeringen van 'Cosmic debris' kan een mens hebben?

avatar van Reinbo
Ach voor een versie van de Torture van ruim 23 minuten wil ik er nog wel een Cosmic Debris bij hebben.

LocoHermano
gisteren laggie bij zappa plays zappa voor 18 euro

Verdomme, niet aan gedacht om bij de merchandise te kijken

zappa teveel hetzelfde?

als zappa iets wilde vermijden was het wel herhaling

voor een tour werden gemiddeld zo'n 80 nummers ingespeeld zodat men iedere avond kon kiezen en op die manier de setlist behoorlijk fris bleef

vergeet daarbij niet dat zappa alles opnam, ieder concert,dan komen er wellicht wel wat vaker cosmik debris voorbij, of inca roads, e doch, het kan mijn pret niet drukken omdat geen enkele uitvoering hetzelfde is

maar misschien moet je lichtelijk zappafiel zijn om juist de diversiteit in zelfde nummers zo leuk te vinden

cosmik debris is dan weer een nummer wat redelijk tegankelijk in het gehoor ligt, de wat ingewikkelde stukken mogen van mij 100 keer in diverse uitvoeringen gespeeld worden

en degene die de zappa schatten beheerd is joe travis, de drummer van de zappa plays zappa band, iemand bij wie dat wat mij betrefd is toevertrouwd

sinds hij zich er mee bezig houd blijven de commerciele vullers achterwege en wordt er werkelijk nieuwe muziek van de meester opgediept, opgepoetst en uitgebracht, het werd tijd en er mag van mij iedere week wel een nieuw werkje als dit uitkomen

avatar van Reinbo
Ik heb 'm gisteren gekocht bij het concerrt in Antwerpen.... geef binnenkort mijn mening, maar de eerste paar songs geven een hoog verwachtingspatroon. Oer versie van Tinseltown rebellion vond ik erg prettig.

vertel vertel

ik vond de lost episodes erg leuk vanwege diezelfde oerversies van diverse in die tijd nog, krakers in spe

Het valt me op dat een live versie van Packard Goose nog nergens op staat. Dat nummer klinkt geweldig live! (Ken het van de His-Story bootlegs.)

hij was uitverkocht voordat ik er bij stond

Dat méén je niet...

jawoel

helaas

maar, in zweden 2e kans

als zappa iets wilde vermijden was het wel herhaling

maar Zappa leeft niet meer. en er blijven maar opnames verschijnen. ik ken ze lang allemaal niet, maar kan me niet aan de indruk ontrekken dat er meer uitgebracht wordt dan werkelijk interessant. op zich geeft dat niet, want ik hoef het niet te kopen.

vertel vertel

Het klinkt iets minder 'gelikt" dat vind ik wel prettig.

Joy
nicci, dan luister je toch niet?

grapje

maar noem eens wat voorbeelden van uitgebracht materiaal wat niet zinvol is volgens jou?

lastig, want je zegt zelf al, ik ken ze lang allemaal niet, dus hoe kan je dan beweren dat er meer uitgebracht wordt dan werkelijk interessant?

Nicci
volgens heb ik geen oordeel uitgesproken over welke plaat dan ook, maar als ik de enorme hoeveelheid liveregistraties zie dan twijfel ik aan de waarde van al die albums. ik heb er een aantal en die zijn allemaal goed, maar als ik naar de tracklist kijk van die anderen vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is. de enige die ik vooralsnognog wil hebben is het helsinki optreden. schijnt goed te zijn.

Joy
voordat je verder iets zegt over overbodige live registraties, doe wat in jouw geval het enige is wat je kan doen:

je meer verdiepen in s'mans werk en liveregistraties gaan beluisteren ,dan je mening herzien

helsinki is een van de beste, maar zeker niet de enige liveregistratie die dik ok is, ik vind ze allemaal zeer de moeite waard, al was het maar omdat er geen 1 hetzelfde is en op iedere registratie het niveau meer dan hoog is

avatar van Reinbo
Vergeet ook niet dat een flink deel van zijn 'gewone' cd's ook live registraties zijn...

Nicci
dat vergeet ik niet, maar dan is het over het algemeen nieuw materiaal dat dan (vaak deels) uit liveopnames bestaat.

nog een keer:

noem eens wat?

nog steeds heb ik geen enkel bezwaar tegen nieuwe uitgaves die live materiaal bevatten

imaginary diseases bijv, is deafgelopen 2 weken niet uit mijn spelert geweest

wel is het een beetje een easy way, of anders gezegd, het materiaal dat op de plank ligt en nooit af is gemaakt, daar is moeilijker een full size lekker in het gehoor liggend ceedeetje van te maken, simpelweg omdat degene die weet hoe het allemaal zou moeten gaan klinken morsdood is

Nicci
hoe bedoel je 'noem eens wat'? veel nieuw materiaal van Zappa bestond uit liveopnames aangevuld met studioopnames of andersom.
maar als je een voorbeeld wilt: op Sheik Yerbouti komt het nogal eens voor.

Nicci, meiske, knoopt dit goed in de oortjes:

Elke live-cd van Zappa is een nieuwe luisterervaring!!

Joy
nicci, jij begon erover dat je vind dat materiaal wat nu nog uitkomt niet interessant is,veel van hetzelfde

sheik yerbouti is daar geen voorbeeld van want dat is geen nieuw werkje

maar als ik je goed begrijp vind je dat er materiaal uitkomt wat veel lijkt op wat al uit was?

blijf ik bij mijn standpunt, je kan nooit genoeg live zappamateriaal uitbrengen en en in huis hebben

kaztor heeft gelijk, en er zijn live platen van zappa die ik al honderden keren gedraaid heb, en nog ontdek ik zoveel jaar later ineens op die plaat toch weer iets nieuws

Elke avond was weer anders van opzet, en had ook een andere 'rode draad' en dat is toch altijd wat elke live-cd van Zappa 'maakt', mijns inziens.

Joy
gelukkig is de zappa plays zappa tour van dezelfe opzet waardoor ik hoop heb op inca roads aanstaande vrijdag

(in tilburg niet, maar pygmy twilite - ook al zo'n zwaargewicht -maakt dat gemis meer dan goed)

@kaztor :

youtube begint vol te stromen met noorderlicht en melkwegregistraties

kaztor schreef:
Nicci, meiske, knoopt dit goed in de oortjes:

Elke live-cd van Zappa is een nieuwe luisterervaring!!

De laatste keer dat ik keek plaste ik staande . . . .

@joy je blijft maar vragen om voorbeelden. soms is het niet helemaal duidelijk welk voorbeeld je nu wil horen.
ik heb 'the best band you . . . " en "make a jazz noise here". beide dubbelcd's. ik voel niet zo heel veel behoefte aan veel meer live materiaal. behalve dan die uit Helsinki. die gaan we nog eens proberen.