Currents - The Way It Ends (2020)

Label: SharpTone

1. Never There (1:48)
  2. A Flag to Wave (3:34)
  3. Poverty of Self (3:25)
  4. Monsters (3:32)
  5. Kill the Ache (3:53)
  6. Let Me Leave (3:21)
  7. Origin (4:04)
  8. Split (3:05)
  9. Second Skin (3:45)
  10. How I Fall Apart (4:11)
  11. Better Days (4:07)
avatar van Kevin Croes
Net zoals Loathe, Aviana en Make Them Suffer volg ik Currents al van hun eerste platen. Net als voornoemde bands, is deze nieuwe plaat ook weer een schot in de roos! De nummers blijven "hangen" na enkele luister beurten en zijn compositorisch geweldig. Bruut met stukjes melodie in verwoven. Deze nieuwe lichting kan volgens mij gerust aansluiten bij een Architects (waar ik trouwens ook fan van ben, maar die al iets meer bewezen hebben). Currents vorige wapenfeiten, vooral "Life/Lost" hebben mij overtuigd van de kwaliteiten van de band, alsook opvolgers "The Place I Feel Safest" en "I Let the Devil In". Deze plaat is eenvoudigweg de volgende stap in hun evolutie als topband. Kopen deze plaat is de boodschap! Aanrader!

avatar van james_cameron
Uitstekend album, waarop de band een dynamische en knap gebalanceerde mix van agressie en melodie laat horen. De ruige en cleane zangpartijen vloeien op natuurlijke wijze in elkaar over en het songmateriaal is overwegend van hoog niveau. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het woeste Poverty Of Self of het heerlijk opzwepende Origin. Met nog geen 40 minuten aan de korte kant, maar hierdoor kent het album in ieder geval geen zwakke tracks.