Kevin Morby - Sundowner (2020)

Label: Dead Oceans

1. Valley (4:04)
  2. Brother, Sister (4:37)
  3. Sundowner (5:09)
  4. Campfire (5:19)
  5. Wander (1:54)
  6. Don't Underestimate Midwest American Sun (5:21)
  7. A Night at the Little los Angeles (7:10)
  8. Jamie (4:11)
  9. Velvet Highway (3:20)
  10. Provisions (5:36)
avatar van Monsieur'
philtuper schreef:

Misschien eerst een beetje verdiepen voordat je iets roept? Hij zingt over een vriendinnetje uit zijn kinderjaren die veel te vroeg overleden is en nu, zoals wij dat dan zouden zeggen, een sterretje is. In Jamie bezingt hij zijn overleden dierbaren, dus dat slaat tekstueel wel degelijk ergens op.

Oh, Desi was a friend of mine
She's a mermaid now, mama

Pitchfork schrijft daarover het volgende;

En nou ben ik het lang niet altijd eens met wat Pitchfork pent, maar deze volg ik wel.
Ik vind het in ieder geval nonsens om te zeggen dat een tekst helemaal nergens op slaat. Daarvoor heeft Morby al voldoende bewezen in mijn ogen.

Zijn saaie stem nodigde in ieder geval niet uit om de tekst erbij te pakken, misschien was ik bij dit nummer al mentaal afgehaakt.

avatar van philtuper
Monsieur' schreef:
Dat kan natuurlijk, maar dan hoef je nog niet dit soort onzin te roepen. Zeg dan gewoon dat je zijn manier van zingen niks vind. Dat had ik nog wel begrepen. En aan je mentaliteit kan gewerkt worden.

avatar van Monsieur'
philtuper schreef:

Ik heb ook zeker gezegd dat zijn stem niet krachtig of bijzonder is. Dat ik het boekje er niet even bij pak om uitvoerig de tekst te lezen is natuurlijk waanzinnig dom. Misschien kun je mij uitleggen hoe jij dat altijd doet? Excuseer dan ook mijn bijzonder botte assumpties zonder mijzelf volledig te hebben ondergedompeld in de teksten van deze bijzondere muzikant. Ik had het overigens niet alleen over Jamie, maar nu ik de diepgang van Jamie ken snap ik beter waar het vandaan komt dat zijn vriendin nu een dode zeemeermin is. Daarvoor dank.

avatar van harm1985
Over zeemeerminnen gesproken: Mermaid in a Manhole - IMDb

Nou moet ik zeggen dat ik me nooit zo verdiep in de teksten, vaak betekent het niks en doe je met overanalyse de kunst tekort. Ik geniet van de werelden die Morby creëert in zijn liedjes, net zoals ik dat bij Neil Young doe. Het zijn kleine kunstwerkjes van geluid.

Heerlijke plaat !